szerelem kibeszélő csalódás megcsalás oltár
Másfél órával hamarabb ért haza. Korábban végzett aznap - időben jött a busz is -, és szedte a lábait, hogy meglephesse egy közös estével a szerelmét. Amikor belépett az ajtón, kellemes, ám furcsán ismeretlen illatot érzett.

Megszagolta a kabátját, majd felakasztotta a fogasra - azt hitte, a buszon ragadt rá egy utastársa illata. Gyorsan rendbe tette magát, majd mielőtt a konyhába indult volna, hogy megfőzze a vacsorát, benyitott a hálóba. Át akart öltözni, de a szekrényig már nem jutott el. Levegőt venni is alig maradt ereje a meglepetéstől: Marci és az ismeretlen illat tulajdonosa hevert az ágyban.

- Ne menj el, mindent megmagyarázok! - kiáltotta a férfi, de Emma zokogva becsapta a bejárati ajtót.
Nem tudta, hova menjen, nem így tervezte az estét. Minden rendben volt, évek óta jól megvoltak. Lehet, hogy kicsit laposabbak voltak mostanában a hétköznapok, de rengeteget dolgoznak mindketten, éppen ezért szerette volna meglepni a férjét. Mikor már újra kapott levegőt, előkapta a telefonját.

- Alhatok ma nálad? - Kinga semmit sem kérdezett, megértően igent mondott.

- Megcsalt! El tudod ezt hinni?! Voltak problémáink, de ennyi év együttlét után melyik párnak nincsenek? Azt hittem, mindent megbeszélünk, erre ott az a nő! Ott, a közös ágyunkban!

A barátnő szomorúan hallgatta a történteket, és idegesítően tehetetlennek érezte magát. Próbált vigaszt nyújtani, de ennél többen nem tudott tenni.

Az a helyzet, ő már sejtette, hogy a férfi tévúton jár, és valószínűleg nem az ágyban talált hölgyemény az első, akivel félrelépett. De nem volt bizonyítéka, találgatásokkal pedig nem akarta bántani a tíz év után is fülig szerelmes lányt. És amúgy meg tényleg jól megvoltak, építgették a közös életet, babát terveztek.

Emma néhány nap elteltével összeszedte magát, és hazament. Muszáj volt, nem hordhatta a barátnője cuccait a végtelenségig, és egyébként is, szembe kellett néznie a történtekkel.

Forrás: Shutterstock

Nem volt otthon senki, így gyorsan összepakolta a legfontosabb holmijait és visszament a 12 négyzetméteres kis szobácskába, ahol átmenetileg meghúzta magát. Hagyott egy cetlit a konyhaasztalon: "Itt jártam, elvittem ezt-azt. Még legalább egy hétig ne keress, majd utána beszélünk."

Másnap megcsörrent a telefonja, mire úgy összerezzent, hogy kiesett a pohár víz a kezéből. Idegesen szedegette az üvegdarabokat, próbálta feltörölni a vizet, de a telefon nem hallgatott el. "Marcim" - állt a telefon kijelzőjén. Aztán még legalább hatszor megismétlődött a csörgés. Ez volt az a pont, amikor mintha egy kapcsolót nyomtak volna be az agyában, eldöntötte, hogy visszahívja. Már akkor tudta, hogy nem lesz folytatás, amikor meglátta őket az ágyban, de csak most érzett magában elég erőt a szakításhoz, hogy Marci még az időkérését sem volt képes tiszteletben tartani.

A szakítás viszonylag simán ment, mint kiderült, nem csak egy kósza numera volt, már tartott egy ideje a viszony - a kémia mögött érzelmek is voltak. Marci szerelmes lett egy másik nőbe, nem volt visszaút.

Az összetört lány a találkozó végéig tartotta magát, viszont mikor végleg szakítottak, zokogásban tört ki. Nem volt messze az ideiglenes otthona, így hatalmas könnyek közepette lépett be az ajtón, ahol Kinga kíváncsian várta, hogy mi történt.

Nem sokkal később a szeretőből menyasszony lett, azóta pedig már közös gyerekük is született. Hogy Emma kedvesének szíve mióta volt másé, talán sosem fogja megtudni. Azóta eltelt tíz év, és már pontosan tudja, hogy a szerelem legnagyobb ellensége nem egy harmadik fél, hanem a mindent bedaráló hétköznapok.

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.