szerelem vágy kibeszélő szenvedély boldogság
Elnehezedett végtagokkal ülök a fotelben, a fejemben csak egyre formálódnak a szavak. Nem tudok rendet tenni a gondolataimban, nem bírom fékezni az elmémet. 

Nem csak Te vívsz néma csatákat minden egyes nap, én ugyanúgy roskadozom a gondolataim súlya alatt. Mindig itt vagy, mindegy, hogy ébren vagyok vagy álmodom, olyan, mintha a hiányod egy konstans állapot lenne, egy vegetatív funkció, amit a testem akkor is érzékel, amikor épp alszom. Félálomban is sokszor a telefon után nyúlok, olyan helyeken is kereslek, ahol nem valószínű, hogy megfordulsz, pedig pontosan tudom, hogy nem érhetlek el, és felemészt a tudat, hogy nem láthatlak.

Már nem gondolkodni akartam rajtad, hanem érezni, szeretni mindenemmel. Boldoggá akartalak tenni, és nem csak a következő életben. Azt szerettem volna, hogy a B oldal veled kezdődjön és veled is érjen véget. És hogy miért akarlak jobban bárki másnál? A válasz egyszerű: azért, mert amikor rád gondolok, megváltozik a hangom, és mosolyra húzódik a szám, amikor rólad beszélek. Kész vagyok téged úgy szeretni, ahogy megérdemled, noha ez nem volt mindig így...

Forrás: Shutterstock

Bocsánatot kérek, amiért annak idején nem tudtam beengedni az intimitást a kapcsolatunkba. Annyira kevés időt töltöttünk együtt, ezért nem láttam tisztán, hogy érzel irántam valójában. Nagyon bánom, hogy nem úgy alakítottam a szakmai életutam, hogy közel legyünk egymáshoz. Ezt ki kellett volna harcolnom magamnak.

Bocsánatot kérek, amiért nem kerestelek meg évekkel ezelőtt, miközben állandóan kérdeztem magamtól, hogy te vajon gondolsz-e rám? Mikor nemrég jött a felismerés, hogy talán próbáltál elérni olyan helyeken, ahol már több, mint egy évtizede nem vagyok elérhető, egy világ omlott bennem össze.

Bocsánatot kérek azért is, mert a külvilág tanácsaira hallgattam. Más nem értheti a történetünket, annyira sajátos logikája van.

A fájdalom nehezíti a tisztánlátást, de csak a cél lebegett a szemem előtt, és nem engedtem meg magamnak több hibát. Mostanra túlléptem önmagamon, az otthoni örökségemen, és kész lettem volna belevágni veled egy közös életbe - testileg-lelkileg egészségesen, káros tényezők nélkül. Az évek alatt nehéz súlyt cipeltem magammal, és csak nemrég tudatosult igazán, hogy te is.

Elhiszem neked, hogy önmagamért szerethetsz, a hibákkal együtt és én is így érzek, de közben szeretnék mindent megtenni azért, hogy a legjobb verziómat adhassam oda neked. Mindent meg akartam osztani veled, az álmaimat, a legbelsőbb vágyaimat és félelmeimet, az örömömet és a fájdalmamat, és én is osztozni akartam a tiéidben. Nem akartalak megváltoztatni, mert már képes vagyok a kompromisszumokra.

Melletted akartam lenni, a nehéz időkben is, tudom, hogy együtt mindent meg tudtunk volna oldani. Te vagy az, akinek a létezéséért végtelenül hálás vagyok, és aki miatt képes vagyok hinni a lehetetlenben is. Aki arra ösztönöz, hogy kihozzam magamból a legjobbat. Amiatt nézek fel rád talán leginkább, hogy a nehéz helyzeteket is képes vagy higgadtan kezelni, és mindig az eszedre hallgatsz.

Ám most az egyszer az életben azt szerettem volna, hogy a szívedre hallgass, én pedig képes voltam tisztán, eltökélten gondolkodni és cselekedni. Elfogadtam a szabályaid és úgy szeretlek, ahogy vagy. Tisztában vagyok vele, hogy milyen fázisba ért a történet, és ez minden nap elevenen belém mar...

Dragovecz Éva

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.