szerelem kibeszélő valóság párkapcsolat kapcsolat kompromisszum hétköznapok boldogság konfliktus eufória házasság
Kate és Leopold története szellemes, egyedi és tündérmesébe illő. Röviden arról szól, hogy Leopold herceg egy véletlen megnyitott időportálon át a jövőbeli New Yorkba kerül. Ott menetrendszerűen összeismerkedik a karrierista Kate-tel, akivel természetesen egymásba szeretnek.

Kate, aki kényszerből egy erős, férfias szakmában dolgozó nő, Leopold hatására fokozatosan átalakul. Megtanul nőként létezni, hiszen a herceg egy valódi úriember, nagybetűs Férfi. Tökéletes közöttük az összhang, ám, hogy a csavar ne maradjon ki, összeugranak. Leopold visszautazik a saját korába, Kate marad New Yorkban. Bár mindketten boldogtalanok egymás nélkül és már semmi sem ugyanaz a megismerkedésük után, beletörődnek a helyzetbe.

Igen ám, de ahogy a fáma szól: akik egymásnak vannak teremtve, azokat az élet úgyis összesodorja. Történetesen, aki a portált képes megtalálni és megnyitni, nem más, mint Kate volt pasija, aki a szívén viseli, hogy az ifjú pár együtt lehessen. Rengeteg nehézség, akadály és egyéb leküzdése utána megoldja, hogy segíthessen nekik. Rábeszéli Kate-et, hogy menjen vissza a múltba, oda, ahova valóban tartozik.

Forrás: AFP

Így hát Kate egyszer csak ott találja magát a hercegi kastélyban. A hercegi eljegyzési bál kellős közepén. S itt már tényleg ultra rózsaszín minden. Leopold már éppen bejelentené, kivel lép érdekfrigyre, amikor a tömegben megpillantja élete szerelmét, és felrúg mindent. Ásó, kapa, nagyharang, Kate és Leopold egybekelnek. Idáig szól a film és a rózsaszín habos történet. Valahogy a filmek mindig itt érnek véget. A felek egymásra lelnek, holtodiglan-holtomiglan. Óriási a szerelem, minden tökéletes. De az valahogy mindig kimarad, hogy mi jön ez után?

Mi történik, amikor elmúlik az euforikus időszak?

Nos, az, hogy a pár összeköltözik, és elkezdi megtapasztalni a mondást: lakva ismerszik meg az ember. Elindul az összecsiszolódás és a szembesülések időszaka.

Hihetetlen, de valahogy eddig a pontig nem gondolunk bele, hogy a másik is hús-vér ember. Ahogyan mi is. Vannak rigolyái. Meg hülye szokásai. És lehet, hogy büdös a lába. Van egy megszokott ritmusa, biológiai órája. Vannak berögzött dolgai. Ahogyan természetesen ez ránk is ugyanúgy igaz. Ezekről a dolgokról soha nem beszélnek. Mindig a "happy enddel" ér véget a történet.

Pedig a valódi élet, a valódi kapcsolat ezen a ponton kezdődik. Itt szembesülünk azzal, mennyi önismerettel, konfliktus kezelési technikával rendelkezünk. Kiderül, mennyire vagyunk érzelmileg intelligensek, hogyan tudunk együttműködni. Tudunk-e a különböző dolgaink kapcsán közös nevezőt találni. És igen, az is kiderül, hogy a nehézségek között mennyi kitartással rendelkezünk és valóban el akarunk-e köteleződni.

Ehhez folyamatos munkára, állandó beszélgetésekre van szükség, és jó nagy adag humorérzékre, játékosságra. Ebben a szakaszban megtapasztalhatjuk, hogy minden is idegesít. A másikban, vagy éppen abban, ahogyan mi magunk viselkedünk a kapcsolatban. Mert egy jó kapcsolat egyben tükör is. Megmutatja, hogy ilyen viszonylatban hogyan működünk. Néha könyörtelen ez a tükör. Megmutatja azt is, amit szeretnék örökre függöny mögött tartani.

Forrás: Shutterstock

Ebben a szakaszban felütik a fejüket a viták, a konfliktusok. De nem baj, így lesz meg végül az a bizonyos közös nevező és a közös, szerethető élet. Jó lenne, ha ezt is megfilmesítenék! Hogy felkészülten vágjunk neki. Hogy tudjuk, minden szakasz normális egy kapcsolat épülésekor. És hogy nem kell megijedni, ha csillapul a kezdeti időszak hevessége.

Attól sem, ha a következő szakaszban azt érezzük: nem ezt akartuk, és megkérdőjelezzük a másikat: ki ez az ember? Vagy éppen önmagunkat: ki vagyok én?

A lényeg a megfelelő kommunikáción és konfliktuskezelésen van. Ha ezt sikerül megoldani, és túljutunk ezen az időszakon, a jutalom nem marad el. Megérkezünk egy meghitt, szoros összetartozásba. Úgy is mondhatnám, vállvetve létezünk majd a világ minden nyűgjével szemben. Szóval, megéri.

De jó lett volna, ha például Kate és Leopold története nem ért volna véget a fülig érő, százkarátos vigyorral, hanem engedett volna egy kis bepillantást abba, hogyan birkóznak meg a mindennapokkal!

Nyitókép: Shutterstock

A rózsaszín köd felszállóban, jönnek a viták, konfliktusok. Hogy éled meg, miként reagálsz?

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.