őszinteség kibeszélő párkacsolat sóvárgás
"Mit akar a férfi?" - tette fel a barátnőm rezignáltan a kérdést. Buliba indulós este volt, nem akartam késni, próbáltam poénnal elütni a témát. "Kitakar, betakar, ő sem tudja, mit akar", mondtam a kezébe nyomva a slusszkulcsot, ő azonban lesújtó pillantást vetett rám.

Elmondta, mi a gond, azután már én sem nevettem. Együtt próbáltuk kitalálni, mit akarhat a férfi, aki 15 éve hozzá tartozik - na, meg az összes többi, aki hasonlót csinál.

Merthogy a barátnőm férje nézi a nőket. Mit nézi? Vizslatja. Nem szemtelenül, de észrevehetően - közli Réka. Ez bizonyos fokig tolerálható lenne. Ami fáj neki, hogy egészen más típust néz, mint ő.

"Ki érti ezt?" - kérdi Réka megbántottan.

  • Szeretett volna tetkót, de a férje kiakadt, mondhatni megtiltotta, mert hülyeség, és normális nőn nincs tetoválás.
  • A Facebookos profilképei is cenzúrázva vannak.
  • Nem vehet fel kivágott ruhát. Persze nem történne komoly retorzió, ha megtenné. De azért sértődés lenne, így empatikus nőként és a családi béke érdekében figyelembe veszi élete párja kívánságát.

Joggal hihetnénk, hogy Réka férje a szolid nőket szereti, de itt jön a csavar. Ugyanis nem az elegáns, komoly nők után fordul meg. Dehogy! Tekintetét a tetovált, kihívóan öltözködő, mély dekoltázsú csajok vonzzák.

"Látom, hogy ott felejti a szemét"- mondja könnyes szemmel. A legjobban az bántja, hogy amúgy közel állna hozzá a kihívóbb stílus. Tényleg, olyan teste van, hogy dögös ruhában bárki utána fordulna. Szívesen lenne olyan, amilyet a férje akar, csakhogy ő nem hagyja. Réka ezt igazságtalannak érzi. "Menjen a fenébe, elválok!" De csak a düh beszél belőle. Elgondolkodva kutatjuk a megoldást.

Ismerek férfit, aki a szolid nőkért van odáig. Nem helyesli a körömlakkot, a festett hajat és egyéb világi dolgokat, de nem is bámul nyálcsorgatva a festett szőke, lakkozott körmű csajok után. Következetes. Ez így tiszta.

Forrás: Getty Images/Julia Savchenko/Julia Savchenko

Egy másik férfi ismerősöm pedig a kihívó típust szereti. Feleségnek is ilyet választott, 8 centis magassarkúval, mélyen dekoltált felsővel. Büszke rá. Egy közös estén szóba jött hasonló téma, és a srác azt mondta, nem zavarja, ha nézik a feleségét. "Leshetik nyugodtan, velem bújik ágyba" - mondta elégedetten. Ez is tiszta helyzet. Következetes a srác.

De mi van azokkal a férfiakkal, akik otthon visszafogott, szolid nőt követelnek, miközben sóvárogva nézik a szexistennőként öltöző csajokat? Akik átlagos és komoly Facebook képet kérnek a párjuktól, de majd' lepetéznek más nő "bikinibenpucsítvafényképezemmagam" típusú fotói láttán?

Nem ér olyasmi után vágyódni, amit meg tudna adni a szerelmed, de épp azért nem teszi, mert te nem engeded neki! Nem ér kétfélét akarni egyszerre, hogy aztán idővel, az otthoni szürkeségre hivatkozva netán szeretőnek válaszd a másik típust!

"Döntse el, mit akar!" - jutott elhatározásra Réka. "Ha akarja, tudok dögös lenni! Szolidat akar? Szolid leszek. De akkor ne sóvárogjon azután, amit nekem nem enged! Egy nő sem játssza azt a pasijával, hogy bár látványosan rajong a kigyúrt férfiakért, a saját párjának megtiltja az edzőterembe járást!"

Abban maradtunk, hogy meg fogják beszélni. Megtörölte a szemét, majd megkönnyebbülten nyúlt a slusszkulcs után.

Nyitókép: iStockphoto

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.