vizelet urzinol2022 nyilvános vécé hólyaghurut
Egyszerűen mindent imádtam az új munkahelyemen, kivéve a közös mosdót. Rettegtem, hogy már az első alkalom után összejön egy laza hólyaghurut. Ezért aztán eldöntöttem, hogy én abba a helyiségbe be nem teszem a lábamat. El akartam kerülni, hogy összeszedjek egy fertőzést. Legnagyobb döbbenetemre azonban hiába tartogattam és cipeltem hazáig a vizeletemet, a felfázás tünetei így is utolértek.

Mivel pontosan tudom, hogy a nyilvános vécék finoman szólva sem a legtisztábbak, ezért világéletemben igyekeztem kerülni őket. Persze nem mindig van erre lehetőség, a természet hívását pedig nem lehet a végtelenségig figyelmen kívül hagyni. Azért én megpróbáltam az új munkahelyemen is. Amikor ugyanis benyitottam a közös mosdóba, azonnal ki is hátráltam onnan. Nincsenek nagy elvárásaim, de ez nem ütötte meg a minimumot sem, ezért úgy döntöttem, hogy inkább hazaviszem, ami ki szeretne jönni. Habár mind a társaságot, mind a munkát nagyon szerettem, egyre kényelmetlenebbé vált az, hogy képtelen vagyok használni a vécét. Tettem vele még egy próbát, de nem fogadott jobb állapot, sőt, ha lehet, még romlott is az első napihoz képest.

Kicsit értetlenül álltam a dolog előtt. Mivel még új voltam, nem akartam egyből panaszkodással kezdeni, ezért tartottam a számat, meg a vizeletemet is. Reméltem, hogy így elkerülhetem a fertőzéseket. Annak érdekében, hogy kibírjam mosdó nélkül a munkanapokat, napközben kevesebbet is ittam. A szervezetem nehezen szokott hozzá az új rendszerhez, de sikerült rábírnom az együttműködésre, ám a problémák így sem kerültek el. Először nem tulajdonítottam túlságosan nagy jelentőséget annak, hogy otthon egyre többször kellett elmennem a mosdóba, de vizelet szinte alig távozott, miután azonban ezt égő érzés is kísérte, megijedtem.

Forrás: Shutterstock

Egyből arra gondoltam, hogy elkaptam valamit, csak azt nem tudtam, ez hogyan lehetséges. Hiszen éppen ezt próbáltam elkerülni, és tessék! A szúrós, csípős érzéshez ráadásul társult némi alhasi fájdalom is, a vizelet színe sötétebb volt a megszokottnál, a szaga pedig erősebb. Pontosan tudtam, hogy ezek a tünetek mire utalnak: tipikus hólyaghurut.

Korábban is tisztában voltam azzal, hogy a nőknél gyakrabban alakul ki húgyúti fertőzés, amelyért legtöbbször az E. coli baktérium felel. Mivel rövid a húgycsövünk, könnyebben jutnak fel a bacilusok. Éppen ezért kerülök el minden kétes tisztaságú mosdót. Úgy tűnik azonban, hogy nekem is volt még mit tanulnom a hólyaghurutról, ugyanis a pangó, visszatartott vizelet és a kevés folyadék bevitele is a húgyhólyag gyulladásához vezethet, én pedig pont ezeket a hibákat követtem el. Azonnal elkezdtem jó sok folyadékot fogyasztani. A bőséges vizelet ugyanis kiöblíti a húgyutakból a kórokozókat.

Az is világos volt, hogy nem folytathatom tovább a vécébojkottot. A következő munkanapon tehát – bármilyen kínos is egy ilyen beszélgetés az új kollégákkal – megkérdeztem a munkatársaimat arról, számukra nem zavaró-e a mosdó állapota. Így derült ki, hogy nem a saját, hanem a szomszédos cég illemhelyét próbáltam használni, amitől egyébként utólag óva intettek. Nagy megkönnyebbülés volt szó szerint és átvitt értelemben is, hogy a hozzánk tartozó vécé makulátlan, persze a nyilvános mosdók használatára mindenkor érvényes szabályokat így is betartottam.

Nyitókép: Shutterstock

A cikk megjelenését a Phytotec Hungária támogatta.

Hirdetés

Az Urzinol medveszőlőlevélkivonat-tartalmú, vény nélkül kapható hagyományos növényi gyógyszer. Az időben elkezdett Urzinol kezeléssel mérsékelhetők az egyszerű hólyaghurut korai tünetei: a sürgető vizelési inger és az égő érzéssel járó hólyagürítés.

HAGYOMÁNYOS NÖVÉNYI GYÓGYSZER. A JAVALLATOKRA VALÓ ALKALMAZÁSA A RÉGÓTA FENNÁLLÓ HASZNÁLATON ALAPUL. A KOCKÁZATOKRÓL ÉS A MELLÉKHATÁSOKRÓL OLVASSA EL A BETEGTÁJÉKOZTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT, GYÓGYSZERÉSZÉT!
Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.