sport konditerem edzőterem embertípus
Manapság életstílus edzőterembe járni, aminek kifejezetten örülök, hiszen ez azt jelenti, hogy egyre több ember figyel oda a sportos, egészséges életre. Kivéve azokat, akik csak azért járnak le, hogy elmondhassák, hogy ott voltak. A teljesség igénye nélkül szeretném bemutatni azokat az embertípusokat, akiket nagyon nehéz elviselni a konditeremben.

1. Mr. „Enyém az egész hely"

Ő az, aki fix csoporttal edz együtt, ebből kifolyólag jól összeszokott csapattal érkezik. A pultos lányok fejből tudják a nevét, a kártyája számát, a kedvenc italát és azt is, milyen méretű törölközőt használ. Emiatt a pasi úgy érzi, nem is edzeni jár, hanem haza, és ennek megfelelően is viselkedik. Teli torokból ordítva dumál az edzőtársaival, és olyan hangosan vihognak, hogy még a füledbe dugott zenén is átszűrődik a hangjuk. Ha szóvá teszed, hogy lehetne kicsit halkabban, akkor közli veled: „Nem én vagyok hangos, hanem neked szar a csóró fülhallgatód."

2. A csaj, aki csak pózolni jár le

Ő az, aki úgy tud eltölteni 1,5 órát az edzőteremben, hogy abból maximum 20 perc az edzése, és azt is három rövidke részletben végzi el. A fennmaradó időben támasztja a gépeket (tudomást sem véve arról, hogy mások használni szeretnék azokat), szóval feltartja az edzőket, csücsörítős fotókat, illetve pucsítós bumerángfelvételeket készít, hogy legyen tartalom az Instáján. Ha megkéred, hogy kicsit álljon arrébb, mert a tükör arra van, hogy a gyakorlatok közben figyelni tudd a testtartásod, akkor sziszeg, forgatja a szemét, és még ő van megsértődve.

3. A testképzavaros pasi

Ő az, aki úgy közlekedik, mintha óriásira lenne kigyúrva. Hatalmas terpeszben jár, a karjait eltartja a törzsétől, mintha egy dinnye lenne a hóna alatt, a fejét felszegi, és lesajnáló tekintettel néz mindenkire. Eközben pedig teljesen átlagos testalkattal rendelkezik, egyáltalán nincs annyira kipattintva, mint amennyire ő gondolja.

Forrás: Shutterstock

+1. Az izzadós lány, akit még a gombás fertőzése sem tart vissza

Volt egy csaj a teremben, aki kifejezetten ügyesen edzett. Meg is lett a munkája eredménye, elkezdett szépen formálódni a teste, ezért nem meglepő, hogy egyre szexibb és különlegesebb szettekben jelent meg. Jóban voltunk, így sok dicsérő szót kapott tőlem (is), ám amikor arról kezdett panaszkodni, hogy folyton viszket a bőre, ráadásul odalent is furcsa, viszkető, égő tüneteket észlel, akkor felmerült bennem, hogy talán műszálas ruhákat vett magának.

Elmagyaráztam neki, hogy mivel amúgy is izzadós típus, ezért különösen kerülnie kéne a műszálas gatyákat, mert a nedves bőrfelület csak növeli a bőrirritáció esélyét a teljes testen, illetve a hüvelygomba kialakulásának valószínűségét is. Persze ő kikérte magának, hogy nem hord műszálas cuccokat, és ha hordana is, attól még nem lesz hüvelygombája, hogy nem 100% pamut a nadrágja. Ráadásul hónapok óta nincs pasija sem, szóval szexuális életet sem él, így a hüvelygomba esélye nulla.

Ezeket a tényeket jegyezd meg a hüvelygomba kapcsán

  • Téves az a nézet, hogy a hüvelyfertőzéseket csak szexuális úton lehet elkapni. Akárcsak a bakteriális hüvelyfertőzésé, úgy a hüvelygomba oka is többnyire a nő saját szervezete.
  • A hüvelygombát leggyakrabban a Candida albicans nevű élesztőgomba túlzott mértékű elszaporodása okozza
  • A Candida törzsbe tartozó gombák számos baktériumfajjal együtt normál körülmények között is jelen vannak a hüvelyben.
  • Amíg azonban a hüvely kémiai egyensúlyáért, a védelmet szolgáló savas közeg (pH) fenntartásáért felelős tejsavbaktériumok (Lactobacillusok) létszáma megfelelő, addig nincs baj. Vagyis a Candida gomba jelenléte a hüvelyben még nem feltétlenül okoz betegséget.
  • Ha valamilyen okból felborul a biológiai egyensúly, a Candida túlszaporodhat, és ettől már kialakulhat a hüvelygomba, azaz a vaginális candidiasis.
  • A Candida kifejezetten szereti a sötét, nyirkos, meleg környezetet és a rosszul szellőző helyeket.

Nyitókép: Shutterstock

A cikk megjelenését a Phytotec Hungária támogatta.

Hirdetés

A Micovag patikában kapható gyógyászati segédeszköz hüvelygomba kiegészítő kezelésére.

A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT!
Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.