tánc társaság kibeszélő szingli magány tipp utazás program tippek boldogság egyedülálló
Egyedül lenni nehéz, nem véletlenül maradnak benne sokan inkább egy rossz párkapcsolatban vagy kötnek inkább kompromisszumot. Azonban csak azért, mert jelenleg nincs párod, még nem kell otthon kuksolnod a négy fal között. Egy csomó lehetőséged van arra, hogy jól érezd magad, amíg újra be nem toppan a szerelem az életedbe.

Én sokszor éreztem magam magányosnak az eddigi életem során. Tudom, milyen az, amikor nem ér rá senki a hétvégén, te pedig bénultan ülsz otthon, mert nem tudod, mit kezdj magaddal. Az évek során aztán sikerült kifejlesztenem pár stratégiát, ami elviselhetőbbé, sőt szerethetővé tette számomra az egyedüllétet.

1. Próbálj ki mindent, amit valaha ki szerettél volna próbálni!

Az egyedüllét egyik nagy előnye, hogy senkihez nem kell alkalmazkodnod, senkitől sem kell engedélyt kérned, azt csinálsz, amit csak akarsz. Így ez az időszak remekül alkalmas arra, hogy kipróbálj minden olyasmit, amit eddig halogattál, amire nem volt időd vagy épp az exed hülyeségnek tartotta. Ha kilépsz a komfortzónádból, az nem csak színt visz a szürke hétköznapokba, de felfedezheted újra az erődet és a különböző programok során új embereket ismerhetsz meg, akár belefuthatsz a nagy Ő-be is.

2. Menj sokat a természetbe!

A természet gyógyító erejéről sokat lehet hallani, én személyes tapasztalatból mondom, hogy nekem egy kiadós séta az erdőben mindig segít megnyugodni, inspirálódni és tisztábban látni a dolgokat. Néha csak megállok egy pillanatra, élvezem a csendet vagy hallgatom a szél zúgását és érzem, hogy minden úgy van jól, ahogy van.

3. Kezdj el táncolni!

A táncot minden egyedülálló embernek felírnám receptre, egyrészt mert a zene és a mozgás amúgy is jókedvre derít, másrészt a tánc remek lehetőséget biztosít arra, hogy új embereket ismerj meg és egy összetartó közösség része légy. Nem utolsósorban pedig a tánc során részed lehet sok érintésben, ami feltételezem már baromira hiányzik az életedből. Nem baj, ha még csak kezdő vagy, netán nem vagy a táncparkett ördöge, csak csináld és érezd jól magad!

Forrás: Shutterstock

4. Tanulj valami újat!

Iratkozz be egy nyelvtanfolyamra, főzőtanfolyamra vagy tanulj meg horgolni, mindegy, csak valami új dolog legyen, ami iránt tudsz lelkesedni. A tanulás egyrészt eltereli a gondolataidat arról, hogy milyen rossz egyedül, másrészt le is foglal és nem lesz időd hülyeségeken agyalni. Én például beiratkoztam egy távegyetemre, pszichológia szakra és ennek köszönhetően sokszor nem kellett amiatt paráznom, mit kezdjek a magányos hétvégéimmel. Elsajátíthatsz akár egy új szakmát is, ezzel hasznosan töltöd el az idődet és hát ki tudja, kivel fogsz megismerkedni közben.

5. Utazz!

Igen, nincs ebben semmi ciki, egyedül is lehet utazni. Sőt, ez egy igazi főpróba, mennyire érzed jól magad saját magad társaságában. Csináld fokozatosan: először Magyarországon fedezz fel egy új várost, sétálj egyet a Balaton-parton, majd ha kész vagy teljesen kilépni a komfortzónádból, akkor irány a repülőtér!

6. Szerezz új barátokat!

Amikor az ember egyedül él, akkor leginkább a családjához és a barátaihoz tud fordulni, ha társaságra van szüksége. Nekem rengeteg erőt adtak a barátaim a szingli éveimben, ezért minden egyedülálló embert arra bátorítok, hogy menjen emberek közé, legyen nyitott, ismerkedjen. Manapság van rengeteg ismerkedős rendezvény, de lehet új barátokat szerezni tanfolyamokon, sportklubokban, munkahelyen is.

7. Ismerd meg jobban önmagad

Én az a típusú ember vagyok, aki szereti érteni, mi miért történik vele, ezért sokat foglalkozom önismerettel. Szerintem mindig izgalmas megérteni, hogyan működünk és miért úgy reagálunk dolgokra, ahogy. Ha sikerül közelebb kerülni önmagadhoz, akkor az egyedüllétet is sokkal jobban fogod kezelni, sőt, egy idő után még szeretni is fogod. És hát ismerjük a bölcsek szavát: aki egyedül is teljes egész, az képes igazán egy boldog párkapcsolatot kialakítani.

Nyitókép: Shutterstock

Melyik mondattal értesz egyet?

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.