női egészség kibeszélő hüvelyfolyás nemi szerv hüvelyfertőzés vitagyn2022
Világéletemben úgy gondoltam, hogy ez az egész „tartogasd magad" elmélet egy nagy hülyeség. Húzod az ismerkedési szakaszt, mint a rétestésztát, közben szabadidődben lányos álmokat szövögetsz az aktuális lovagodról. Prekoncepciókat találsz ki, amelyekbe aztán bele is szeretsz, és ahogy telik-múlik az idő, egyre távolabb kerülsz a valóságtól.

A másik embert gyakran nem olyannak látod, mint amilyen valójában, hanem amilyennek elképzeled. Gyűlölöm a „nem helyes hamar ágyba bújni, nem helyes hamar összeköltözni" és a „mindennek ki kell várni a maga idejét" szemléletet.

Az senkit sem zavar, hogy a várakozással töltött időt az ördögnek ajándékoztad, vagyis kidobtad az ablakon?

Ha valaki alapból odavan érted, akkor is szeretni fog, ha lefekszel vele az első randin, de akkor is, ha nem. Aki pedig nem vonzódik hozzád, az nem fog rád kattanni végérvényesen csak azért, mert kéreted magad.

Így álltam a pasikhoz egész életemben. Mondhatni nagy kanállal habzsoltam az életet, mert ezáltal éreztem magam önazonosnak, őszintének, és olyan társat kerestem, aki annak szeret, aki valójában vagyok. Nem érdekelt mások véleménye, és nem zavart, hányszor súgnak össze a hátam mögött. Egy életem van, és azt nem vagyok hajlandó taktikázással tölteni. Tiszta szívből hittem, hogy a nagy számok törvénye alapján: minél több embert ismerek meg, annál hamarabb találom meg a hozzám valót.

Forrás: Shutterstock

Kezdetben egy dologgal azért nem számoltam: az emberek sokszor nem olyan felelősségteljesek, mint én. Nekem teljesen magától értetődő, hogy évente kétszer elmegyek nőgyógyászhoz, évente egyszer pedig rákszűrésre. Ha bármi furcsát tapasztalok magamon, akkor akár gyakrabban is. A felismerés, hogy mások ezt nem így csinálják, számomra meglepő és ijesztő is volt egyszerre.

Egyszer egy bárban beszélgettem egy pasival, és – nem meglepő módon – hamar a szex témaköréhez jutottunk. Valahogy kiderült, hogy fogamzásgátlót szedek, mire ő rávágta, hogy akkor a védekezéssel már nem is kell jobban foglalkozni. Ezen a ponton már biztos voltam abban, hogy nem fogok vele lefeküdni. Ha valakinek ez az alapértelmezett felfogása a szexuális biztonságról, akkor ki tudja, miféle betegségeket hordozhat. Finoman megjegyeztem neki, hogy a nem kívánt terhességen kívül más problémák, például betegségek is léteznek. Ezért ajánlott az óvszer használata is, mire kiröhögött, hogy úgy beszélek, mint egy gyógyszertári dolgozó, és neki ettől elment tőlem a kedve.

Ott álltam faképnél hagyva (amit egyáltalán nem bántam), és közben azon gondolkodtam, hogy vajon ennél idiótább emberrel találkoztam-e már valaha.

A kiakadási listám első helyét mindmáig az a srác bitorolja, aki szerint a bakteriális vaginózis az ápolatlanság és igénytelenség jele. Most kapaszkodjatok meg: megismert egy csajt, akinek ez volt a baja, és érezhető is volt, hiszen folyton valami „büdös" volt a bugyijában. Nyilván azért, mert nem mosta!

Nyilván...

Próbáltam neki elmagyarázni, hogy nem azért van az a fura folyadék, mert a lány nem mos ruhát vagy nem tisztálkodik. Ez csak a hüvelyflóra egyensúlyának a zavara, aminek az egyik tünete, hogy bőséges, kellemetlen szagú folyadék távozik a hüvelyből – függetlenül attól, milyen gyakran mosakszol. Egyébként néha pont a túl alapos mosakodás vagy a túl sok kemikália váltja ki. Az is előfordul, hogy változnak a dolgok, és egy buta véletlen folytán csak úgy megtörténik. A legszebb az egészben, hogy a dolog pofonegyszerűen kezelhető.

Számomra felfoghatatlan, hogy a pasik miért akarják megszakérteni a női test működését, és miért nem hisznek nekünk, amikor elmondjuk, mi hogy működik? Nyilván, erre a kérdésre még sosem kaptam választ...

A cikk megjelenését a Phytotec Hungária támogatta.

Hirdetés

Vitagyn C® savas pH-értékű hüvelykrém a bakteriális hüvelyfertőzések kezelésének és megelőzésének kiegészítésére.

A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT!

Szerinted a pasik mennyire vannak képben a nőket érintő nemi szervi betegségekkel?

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.