Gyereket akarok tőled, de összeköltözés nélkül - Van erre reális esély?

szerelem kibeszélő magazin barát összeköltözés élet
Van egy barátnőm, aki több éve együtt van a párjával, mégsem költöztek még össze. Nemrég szóba került ez a téma és azt mondta, hogy nem is lát erre sok esélyt. De vajon miért?

Hat éve vannak együtt és nagyon boldogok. Ezt a külön lakás teszi? Nem tudom, de az biztos, hogy én nem bírnám ki egy percig sem, hogy ne egy fedél alatt éljek a szerelmemmel. Miért alakult így a kapcsolatuk? Mert nagyon különbözőek. Az egyikük rendmániás, a másikuk gyűjtögető.

Kata barátja, Peti mindent eltesz, olyan dolgokat is, melyekre sosem lesz később szüksége, de úgy van vele, hátha. Olyan a lakása, mint egy bolhapiac. Nem koszos, csak kicsit zsúfolt és rendetlen. Ezt Kata barátnőm elfogadja és még szereti is, hogy ilyen, csak ne kelljen egy háztartásban élniük, mert attól kikészülne. Ő a letisztult, minimalista dolgokat kedveli. Élére hajtott ruhák, párhuzamos színsorrendbe rendezett könyvek a polcon, és sehol egy felesleges tárgy a lakásban.

Egy-egy napot azért még kibír a kupiban, de sokáig nem tud a párjánál maradni, inkább hazamenekül. Ha nála van, kényszeresen pakolászni kezd, törölget és takarít, ami Petit, idegesíti, hiszen nem azért hívta át a szerelmét, hogy takarítson. Ez az egyetlen vitaforrás a kapcsolatukban, de ez meg is határozza a kapcsolatukat, hiszen emiatt élnek külön. Így tartják meg a harmóniát. Boldogok, csak éppen két kilométerre egymástól.

Forrás: Shutterstock

Ugyan sok időt töltenek együtt, de olyankor inkább csavarognak a városban, vacsoráznak, beülnek egy moziba, és legtöbbször végül külön lakásban hajtják álomra a fejüket. Nekik ez így jó. Az élet pedig őket igazolja, bár sokan furcsán néznek rájuk és kételkednek bennük. Hiába, sokan szeretnek inkább másokkal foglalkozni önmaguk helyett. Hogy miért, az örök kérdés, de az tény, hogy sokan már azon is felhúzzák a szemöldöküket, ha megtudják, hogy egy pár külön hálószobában alszik.

Megkérdeztem Kata barátnőmet, hogy mit gondol, összeköltöznek valaha? Zsigerből rávágta, hogy nem, ő biztosan nem fog együttélni „azzal a kupis férfival". Megváltoztatni nem tudja és igazából nem is akarja, és Peti sem tud már megváltozni, hiszen harminc éve így él. Arra viszont, hogy napi feszültség legyen közöttük, nincs szükségük. Teljesen megértem őket.

Viszont felmerült bennem a kérdés, hogy mi lesz, ha gyerekeket szeretnének? Akkor, hogy fogják megoldani ezt a helyzetet? Kata elmesélte, hogy a napokban került terítékre közöttük a téma, mert már mindketten nagyon szeretnének családot. Abban állapodtak meg, hogy közelebb költöznek egymáshoz, egy házba, akár egy emeletre, de azon is elgondolkodtak, hogy vesznek egy ikerházat, aminek közös a kertje. Azt viszont továbbra sem tudják elképzelni, hogy összeköltözzenek.

Szerintem idővel ez meg fog változni, hiszen annyi mindenre képesek vagyunk a gyerekekért, áldozatokat hozunk és az igényeinkből is lejjebb adunk, hogy nekik jó legyen.

Nyitókép: Shutterstock

Te el tudod képzelni, hogy a pároddal úgy vállaljatok gyereket, hogy nem éltek egy héztartásban?

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.