szerelem kibeszélő párkapcsolat szenvedély szerető
Tegnap, amikor találkoztam Lacival, még nem sejtettem, hogy milyen cifra történetet fogok megtudni. Csak egy szimpla beszélgetésnek indult, de a sör-pálinka kombó meghozta az eredményt, és ő rám bízta féltve őrzött titkát.

Azt hittem, hogy már régen túl van Éván, a korábbi barátnőjén, akivel majdnem 3 évig voltak együtt. Ő volt a nagy szerelme - és mint kiderült, most is az... Pedig a szakításuk oka az volt, hogy eltávolodtak egymástól. Éva összejött egy másik férfival még a kapcsolatuk közben. A barátom pedig elég nehezen heverte ki a megcsalást és az utána következő szakítást.

Nem találkoztak többé egymással - legalábbis egy ideig. Laci pár hónap kesergés és bánat után újra ismerkedni kezdett, és összejött azzal a nővel, akivel most is együtt van. Mint barát meg is nyugodtam: azt hittem, sínen van az élete, megtalálta a helyét.

Csakhogy Éva megint megjelent a képben, időközben ugyanis rájött, hogy emberileg nem is olyan nagy szám a másik pasi, akire lecserélte a barátomat. Persze, elhagyni azért nem akarta, mert mellette sokkal jobb anyagi helyzetbe került. Olyan könnyű élete lehetett, amiről mindig is álmodott. De - mint utólag kiderült - folyton csak Lacira gondolt, és elhatározta, hogy visszaszerzi...

Szerető voltam, ezt tanultam belőle

A Facebookon vették fel újra a kapcsolatot. Először csak rövid levélváltások történtek köztük, de aztán egyre jobban belemerültek a beszélgetésbe. Laci hamar rájött, hogy hiába szerelmes a mostani barátnőjébe, ha az ágyba kerülnek, még mindig Évára gondol. De egyikőjük sem említette, mit szeretne, nem tudták, hogy reagálna a másik.

Abban viszont megegyeztek, hogy jó lenne találkozni és élőben is beszélgetni egy kicsit. Így is lett. A randira Laci lakásán került sor. A terített asztal és az üveg bor megtette a hatását, hamarosan az ágyban kötöttek ki, és annyira jól érezték magukat, hogy megbeszélték, máskor is találkoznak.

Egyikük sem akarja már, hogy "legálisan" is egy párt alkossanak. Tudják jól, mi vezetett oda, hogy Éva félrelépjen. Ők ketten egyszerűen nem alkalmasak rá, hogy egymás mellett töltsék a mindennapokat. A szenvedély azonban továbbra is tökéletes köztük, és ez a hivatalos párkapcsolatukra sajnos nem igaz... Mégsem akar egyikük sem szakítani. Évának luxus élete van a másik férfi mellett. Lacinak meg tökéletesen megfelel a gyakorlatias barátnője, akivel kiválóan megértik egymást a hétköznapokban.

Forrás: Shutterstock

Maradt tehát a bujkálás, ami már hónapok óta zajlik. Rendszeresen találkozgatnak, eltöltenek együtt pár forró órát, majd mindenki hazamegy, mintha mi sem történt volna. "Nem tudunk egymással élni, de egymás nélkül sem" - mondta csüggedten Laci.

Én meg teljesen meglepődtem az egészen, és akkor még finoman fogalmaztam. Nem olyannak ismertem a barátomat, mint aki hosszú távon képes hazugságban élni. Hogy a fenébe lehetnek mindketten úgy kapcsolatban, hogy közben folyamatosan megcsalják a párjukat?

Értem is őket, meg nem is. Szörnyű lehet, amikor egy számodra fontos dolgot nem kapsz meg attól az embertől, aki minden másban neked való. De ezt így hosszú távon akkor sem lehet. Ha ennyire nem bírják ki egymás nélkül, akkor miért nem próbálják meg újra együtt? Miért nem próbálnak dolgozni a kapcsolatukon? Nem akartam még jobban letörni Lacit, de muszáj voltam bevallani neki, hogy szerintem ez nem vezet sehová. Azt mondta, ő is tudja. Csak fogalma sincs, mi a megoldás...


Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.