nőnap kibeszélő megfelelési kényszer magazin igazi nő elvárások
A mai napon, március 8-án mindenki a nőket ünnepli. Hogy csodálatosak, gyönyörűek, erősek, okosak, bátrak. De van egyáltalán fogalmunk arról, milyen az igazi nő?

"Az igazi nőnek csak a szemét nézd, és azt sem kívülről, hanem a lelke felől. Először meg kell érezni a lelkét. Ha a lelke felől nézed, az első réteg a félelem, a múlt és a jelen sebei. Ha ezzel megtanulsz bánni, akkor láthatod a második réteget, a gyengédséget, a cirógatás vágyát. Ha ezt is látod, a harmadik rétegben látod az öröm pajkosságát, a negyedikben a harag villámait, az ötödikben a harmónia vágyát, a hatodikban a gyönyör cirógatását, és a hetedikben azt a szeretetet, ami teljesen a Tied. Minden igazi nő hét fátyoltáncot táncol, és régen elvesztél, ha a fátylat, a keble halmát, vagy a csípőjét nézed. Csak a szemét nézd, a teljesen ruhátlan lénye, az örömtől hullámzó, vagy fájdalomtól görnyedő teste minden apró titka a szemében van." (Müller Péter)

Rengetegen próbálták már megfejteni azt, milyen az igazi nő. Mindenkinek van róla véleménye, mindenkinek megvannak a preferenciái, amelyeket a különböző divatirányzatok csak tovább bonyolítanak. A világ kezdete óta kiscsilliárd írás született a témában: hogyan kell viselkedni, hogyan kell kinézni, mit kell gondolni, mindig az aktuális évtized elvárásai szerint.

Volt, hogy a hosszú haj és a szoknya volt a nőiség fokmérője. Volt, hogy a vékony, de volt, hogy a telt nők számítottak ideálisnak. Egy nő élete során rengeteg egyedüli igazságként megfogalmazott "tanácsot" kap. Ne viselj sminket, a természetes arc az igazi. Egy igényes nő mindig sminkel. Öltözz nőiesen, hordj szoknyát, emeld ki a vonalaidat. Túl rövid a szoknyád, olyan, mintha nem lenne rajtad semmi. Túl hosszú a szoknyád, miért öltözöl úgy, mint egy apáca? Ne egyél annyit, el fogsz hízni, nem leszel vonzó. Gyűlöletesek azok a nők, akik csak salátát esznek, sokkal vonzóbb, ha a nő képes egyedül megenni egy hamburgert. Csontokkal csak a kutyák szeretnek játszani. Ne legyél harsány, az nem nőies. Mindig csendben vagy, annyira idegesítő, nincs saját véleményed? Ne legyen túl sok szexuális partnered, tudod, az a lakat, amit minden kulcs kinyit... Ne legyél tapasztalatlan, illúzióromboló, ha bénázol az ágyban.

Forrás: Shutterstock

És akkor milyen is az igazi nő valójában?

Az igazi nő szeret sminkelni. Az igazi nő nem sminkeli magát, ha nincs hozzá kedve. Egy igazi nő szoknyát hord. Vagy nadrágot. Egy igazi nő salátát eszik, hamburgert, bármit, amit megkíván. Az igazi nő vékony. Az igazi nő telt. Az igazi nő hangos, káromkodik, és képes teljesen egyedül hegyeket arrébb hordani. De az igazi nő csendes, nem beszél csúnyán, és mer segítséget kérni. Szereti a csendes, otthonülős estéket, és ritkán jár szórakozni. Többre értékel egy könyvet vagy egy filmet. Az igazi nő minden péntek éjjel a táncparkett ördögévé változik, és hajnalig táncol, mert lételeme a pörgés.

Az igazi nőnek számtalan szexuális partnere van, és meri úgy megélni a saját szexualitását, ahogy csak akarja. Az igazi nőnek kevés szexuális partnere van, mivel ő így éli meg a saját szexualitását. Bár félti a szívét, újra és újra odaadja annak, akiről úgy véli, méltóképp fog vigyázni rá.

Nem létezik egy, örök érvényű válasz arra, hogy milyen az igazi nő, hiszen mindannyian igazi nők vagyunk. A divat talán évről évre változik, és minden évtizednek megvannak a preferált külsőségei, mint az ideális súly, testalkat, hajszín, szemszín, attitűd, valójában nem ezen múlik. Meg kell tanulnunk, hogy a nőiségünket nem az elképzelt ideák, a ránk aggatott kellékek, és mások véleménye határozza meg, hanem önmagunkban is elegek vagyunk.

Ma, március 8-án, nőnapon merjük levetkőzni a jelzőket és a sallangokat, és legyünk olyan nők, amilyenek csak lenni akarunk. Engedjük el a saját és mások elvárásait, legyünk büszkék magunkra, és szeressük önmagunkat.

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.