emlékezés kibeszélő szerelem novella csók
Számomra csak egy kellemes tavaszi hétvége volt a múltból, és a fiatalság könnyedsége maradandóbb nyomot hagyott a lelkemben, mint az a csók veled. Nem azért, mert nem volt élvezetes, vagy ne jelentettél volna sokat számomra.

Mint barát, haver, beszélgetőpartner... Kedveltelek, ahogyan a fiatalságot is, de azóta sok tavaszt éltem meg, így az emléke egy kicsit homályba veszett. Fontosabb volt számomra, amit akkor éreztem: a végtelen szabadság. Nem voltak kétségeim, hogy minden sikerülni fog, szerelem és karrier egyszerre. Mindenre képesnek éreztem magam, ahogyan azt is biztosan tudtam, hogy a lehetőségek egymást megelőzve próbálnak majd az utamba kerülni.

Így is volt... egy darabig, míg el nem múlt az a hétvége, majd a tavasz is. Mintha az évszakkal együtt minden megváltozott volna. Persze, az is lehet, hogy én voltam, aki túl sokat várt a jövőtől, és rohant volna elé. Nem tudom, csak azt, hogy lassan eltávolodtunk egymástól: ritkultak a telefonhívások és az üzenetek.

Már nem emlékszem, melyikünk felejtett el írni, csak arra, hogy eljött egy olyan hétfő, amikor nélküled kezdtem el a hetet. Addig a napig kicsit többek voltunk barátnál, és lehetett volna belőlünk bármi: a másik örök társa, élete szerelme. Ám, nem adtunk egymásnak több esélyt, és lassan a régit is elfelejtettük - amíg újra fel nem bukkantál.

Megcsörrent a telefonom: a szám ismeretlen, a hangod ismerős volt. Úgy meséltél, mintha az a bizonyos hétvége csak tegnap lett volna, mintha nem éltünk volna egymástól külön tíz évig.

Meséltél, és én figyeltem. Mindenre emlékeztél, olyan apróságokra is, amiket én már elfelejtettem. Kedvesen a véleményemet kérted egy dologgal kapcsolatban, én pedig örömmel beszéltem. Aztán elhangzott egy váratlan mondat, mely nemcsak a múltat, de a régi érzéseket is visszahozta: "Életem legjobb csókja veled volt. Nem felejtem el soha!"

Forrás: Shutterstock

Féltve őrzött emlékekről, törékeny reményekről vallottál, és a hangod nemcsak nosztalgiázott, hanem bizakodott is. Hogy talán én is hasonlóan érzek, és a közös múlt számomra is olyan értékes. Hiszen végig a lelkünkben őriztük, még ha nem is gondoltunk rá. A hangodat hallva azonban minden emlék előjött: a tavasz, a szabadság... Rádöbbentem, hogy mindkettőt miattad éreztem akkora kincsnek.

Egy találkozás, egy csók, ami 44 évesen is képes megváltoztatni mindent

Mert te voltál az, aki megmutatta számomra, hogy mindenre képes vagyok, és bármit elérhetek. Hogy ne féljek, csak bízzak: legfőképpen önmagamban. A szavaid újra hitet adtak, ezúttal kettőnkkel kapcsolatban: látni, érezni akartalak, hozzád simulni, veled lenni.

Nem tudtam, egyedül élsz-e a világban, csak reméltem, hogy igen. Ahogyan én sem találtam még meg azt, aki a mindenséget jelentheti számomra, úgy talán te sem. Hogy nem véletlen, hogy visszataláltunk egymáshoz, mert te nem adtad fel, én pedig nem feledtelek. Csak most döbbentem rá, mennyire hiányoztál az életemből - hogy a könnyedség csak veled és melletted képzelhető el, mert úgy adsz figyelmet és szerelmet, hogy ezzel szabaddá és boldoggá teszel.

Ferencz Gabriella novellája


Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.