magazin mosás kibeszélő párkapcsolat szín
- Most nézd meg, minden rózsaszín! – állt meg előtte kétségbeesett arcot vágva a férje. A kezében egy halom férfiruha, mindegyik rózsaszínű.

Hősiesen állta a sarat, szorította a száját, mindenét, nem akarta kinevetni álmai pasiját, de egyszerre kirobbant belőle a röhögés. A férfi megrökönyödött, és olyan képet vágott, hogy attól nemhogy befejezni nem lehetett, az inkább csak olaj volt a tűzre.

- Most kinevetsz? Tönkrementek a ruháim. Rózsaszínben fogok járni?
- Dehogy nevetlek – hajlongott a nő, szorítva az oldalát, mely görcsbe rándult a féktelen nevetéstől. Csurogtak a könnyei.

Ne haragudj, de olyan képet vágtál, hogy egyszerűen képtelen vagyok megállni.

A férje lassan kezdett elvigyorodni, hol a kezében tartott rózsás kupacra, hol ránézett, aztán mindent lehajított a földre és átölelte.


- Jól van na, hát elcsesztem. De hogy?
- Fogalmam sincs. Megmutattam, mit mivel lehet mosni. Azt is, hogy a kijelzőn mit kell nyomni. Nem tudom, mi történhetett.

A szerelmetes ember újfent rámeredt, bővítve a repertoárt egy újabb mimikával, amitől megint röhögni kellett. A nő teljes teste rázkódott, annyira morbid volt az egész helyzet, hogy képtelen volt uralkodni magán.


- Én kiválogattam. De a hülye programokkal akkor sem boldogulok. Annyi szar van ott, hogy megőrülök. Az egyik jel olyan, mint egy kakaóscsiga, a másik, mint egy lombik, van ott egy rakás hieroglifa, meg számok. Hát mi vagyok én, egy istenverte régész, hogy jeleket bogarásszak? Ne röhögj már az Isten áldjon meg – nyögte, de közben ő maga is egyre jobban nevetett.

Forrás: Shutterstock


- A kakaóscsiga a centrifugát jelenti. A lombik meg azt, hogy szívja a vizet. De hát megmutattam!
- Igen, meg. Egyszer.
- Gondoltam, azért ez nem egy nagy ördöngösség. De azt még továbbra sem értem, mitől lett mindened rózsaszín.
- Én sem. Úgy válogattam, ahogy mondtad.
- Oké. Akkor szerintem nézzük meg az összes kiszedett cuccot, hátha okosabbak leszünk.

Szépen kiterítettek mindent az ágyra és szemügyre vették a kínálatot. És lám, rögtön kiderült a probléma okozója. Ott virított középen egy gyönyörű piros póló. Nagyon piros. A többi ruhadarab eredetileg világoskék, zöld, sárga volt. Volt. Ugyanis a szivárgó, színt engedő piros póló orvul és alattomosan minden átszínezett. A saját szájíze szerint, rózsaszín párduc árnyalatúra. A nő nagyon igyekezett. Nagyon, nagyon. De megint leteperte a csillapíthatatlan nevetés.

- Komolyan ne haragudj, tényleg nem kinevetlek, de annyira abszurd ez az egész. Nem láttad, hogy beraktad a pirosat is?
- De láttam. De azt mondtad, minden, ami nem sötétkék vagy fekete, az tarkának számít, mehet egybe. Nem mondtad, hogy pirosat nem lehet közé tenni!
- Tényleg nem. Gondoltam, ez magától értetődő. Hogy van egy nagyon intenzív színű ruhadarab, ami valószínűleg színt enged, és ezt te is tudod. Rajzóra? Egyéb? Megvan? Mindenhol tanítják ezt. Hogy az erősebb szín mindig domináns, és hajlamos rá, hogy a többit magához hasonlóvá tegye.
- Most kémiaórát tartasz?
- Nem, csak próbálom máshogy magyarázni ezt a mosás dolgot. Nem gondoltam, hogy neked nem egyértelmű, hogy pirossal nem moshatsz össze semmit.
- Akkor miért nem használunk színfogót? Mint minden más normális ember? Vagy te hogy mosod a pirosakat?
- Azért, mert a múltkori mocsárszag a hülye színfogó kendők miatt volt. A mosógépszerelő egy tonnányit szedett ki a szűrőből. Undorító volt. Mocsár folyt ki belőle. A pirosakat meg kézzel mosom.
- Kézzel? – meredt rá a férje.
- Igen. Kézzel. Meg a napsárgát is. Bekenem folttisztító szappannal, beáztatom mosószeres vízbe, aztán átsikálom, kiöblítem és kész.
- De hát már nem a középkorban élünk. Itt a mosógép.
- Persze. De mint látod, a piros ezt eredményezi. Ha feketékkel mosom, a piros lesz ronda. Vagy a sárga. Így hát marad a kézzel mosás. Nem nagy ügy.
- Oké. De ezzel nem vagyok kisegítve. Továbbra is rózsaszín mindenem. Látod?
- Látom. Elmondom, mit csinálunk. Bedörzsöljük az összeset folttisztító szappannal. Beáztatjuk mosószeres vízbe, jó hosszú időre, aztán átsúrolom, kiöblítem és kész.
- És újra minden az eredeti színű lesz?
- Arról fogalmam sincs. Lehet, hogy néhány darab odavan. De amit lehet, megteszünk – vigyorgott rá szerelmesen a nő a férjére.
- Na jó. Segítek. Te! Szuperwoman Legközelebb meg együtt válogatunk, és újra elmagyarázod a jeleket. Jó?
- Jó. Akkor világbéke?
- Világbéke – válaszolta a férje és szorosan magához ölelte, fülig érő vigyorral.

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.