online társkeresés kibeszélő első randi magazin társkeresés őszinteség randizás ismerkedés
Én az a típus vagyok, aki akkor is végigszenved egy randit, ha a másik egyáltalán nem az esetem. Viszont van olyan barátnőm, aki 5 perc után otthagyott egy srácot, mert biztos volt abban, hogy nem ő az igazi.

Amennyiben online keresünk társat, akkor bizony előfordul, hogy nem az a személy áll előttünk, akit a fotók alapján elképzeltünk. Nem egy férfitől hallottam, hogy a hölgyek pár kilóval nehezebbek voltak az életben vagy éppen az életkorukról hazudtak. Nőként már nekem is leesett már az állam, amikor megláttam a fotón szereplő úriembert, és mondanom se kell, a műteremben készült képeknek közük sem volt a valósághoz. Itt következik a nagy kérdés: te mit teszel, ha rögtön látod, hogy az illető egy picit sem jön be? Végigszenveded a randit vagy közlöd vele, hogy bocs, de nem egymást keressük és lelépsz 5 perc után?

A kérdésben megoszlanak a vélemények. Van egy barátnőm, aki egyszer edzés után, nehéz sporttáskával érkezett meg az első találkozóra és arra kérte a randipartnerét, hogy üljenek már be egy kávéra valahova, mert nem szeretné a nehéz táskát cipelni. A srác azonban sétálni szeretett volna, így hamar szétváltak az útjaik. Olyan ismerősöm is volt, aki 20 perc után közölte a másik féllel, hogy ő egyáltalán nem érzi köztük a kémiát, s mivel ez kölcsönös volt, nem húzták tovább egymás idejét.

Olyan srácot is ismerek, aki az első randikat úgy intézi, hogy spontán, először csak 10 percre fusson össze a lányokkal, így gyorsan le tud lépni, ha a másik nem felel meg az elképzeléseinek. Vajon ők csinálják jól?

Én sosem mertem ezt megtenni egy másik emberrel. Annyiszor kaptam már nemet az életben, hogy nem szeretnék egy másik embert azzal megalázni, hogy 5 perc után közlöm vele, bocs, nem jössz be nekem, szia. Pedig tudom, ez lenne az igazán őszinte. Ugyanakkor, néha veszélyes dolog 5 perc alatt ítélkezni és ha a másik nem is az esetem, van még esély egy kellemes beszélgetésre.

Forrás: Shutterstock

Pár éve történt meg velem az, hogy találkoztam egy sráccal, akit a Tinderen ismertem meg. Már messziről kiszúrtam. Annyira nem jött be, hogy legszívesebben oda sem mentem volna hozzá. Hezitáltam, mit csináljak, de egyszerűen nem volt pofám megtenni vele, hogy szó nélkül továbbsétálok. Nagyon más volt, mint a képeken, úgyhogy kicsit átverve éreztem magam és ez volt az a találkozás, amikor komolyan elgondolkoztam azon, hogy 5 perc után elköszönök. Végül maradtam és a kezdeti zavar után egy nagyon jót beszélgettünk. Sőt, annyira jól sikerült a randi, hogy lett belőle második és harmadik is. Végül nem tudtam azon túllépni, hogy egyáltalán nem az esetem, viszont így is szép emlék maradt.

Szóval menjünk vagy maradjunk? Talán az a kulcs, hogy ha már nagyon szenvedős az egész, akkor ne féljünk azt mondani, hogy bocs, de mennem kell.

Legalábbis azt ne csináljátok, amit én eljátszottam egyszer. Végigültem egy háromórás randit egy pasival, aki egyrészt nem jött be, másrészt szóhoz sem jutottam mellette. Közben végig azon gondolkoztam, mi mindent csinálhattam volna az alatt az idő alatt, amíg egy idegen szövegelését hallgattam.

Legyünk empatikusak, de ne a saját kárunkra. Ha valakinek az áll közelebb a személyiségéhez, hogy 5 perc után a másik arcába vágja az igazságot, az is teljesen rendben van, csak próbáljuk meg úgy csinálni, hogy ne alázzuk meg vele a másik embert. Épp elég nehéz a párkeresés, s ha már nemet mondunk, csináljuk kíméletesen.

Nyitókép: Shutterstock

Te végigülsz egy randit, ha nem jön be a másik?

Te adsz második esélyt, ha nincs kémia az első randin?https://she.life.hu/herself/20210614-te-adsz-masodik-eselyt-ha-nincs-kemia-az-elso-randin.html
Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.