szerelem kibeszélő Molnár Csanád magazin párkapcsolat szakítás Felejtés fájdalom
"Lépj tovább, felejtsd el, légy boldog nélküle!" Ha szakítás után vagy, biztosan te is ezeket a tanácsokat hallod. Mindenki tudja, hogy ilyenkor ezt kéne tenni - csak az a kérdés: hogyan? Hogyan lehetnél "jól", mikor elhagyott, aki a mindened volt?

Ilyenkor minden csupa fájdalom. Elveszettnek érzed magad, a szerelmed nélkül túl nagy és túl üres a világ - hiszen ő volt az, aki eddig egésszé és teljessé tette. Űr keletkezett a helyén, már nincs ott, nem fogja a kezed, nem ölel, nem csókol - mostantól csak a múltat jelentheti neked. Bármilyen nehéz is azonban, túl kell élned! Hasznodra kell fordítanod az eseményeket - azt az utat kell választanod, ami a boldogsághoz vezet!

A leválás akkor a legkönnyebb, ha mostantól nem a másik gondolata tölti ki a napjaidat. Tegyél meg mindent azért, hogy ne egyfolytában őt lásd magad előtt! Ezt eleinte nagyon nehéz megvalósítani, ne nehezítsd hát tovább a dolgod azzal, hogy régi, közös képeket nézegetsz, vagy az egykori leveleit olvasod! Amíg a múltra figyelsz, amíg emészted magad, és folyton csak utána sóvárogsz, addig egy helyben toporogsz, és egy lépést sem teszel előre, a gyógyulás útján.

Érthető, ha akkora űrt érzel magadban, hogy szinte tériszonyos félelemmel élsz. Vágyakozás, önsajnálat helyett azonban fordulj inkább olyan tevékenységek felé, amiket szeretsz - amik örömet szereznek neked!

Tűzd ki célul, hogy minőségi életet élj - olyat, amelyet egyedül is meg tudsz valósítani! Ehhez persze vissza kell tekintened az úton, mely a hátad mögött fut. Vissza kell gondolnod, hogyan éltél, amikor ő még nem volt veled: amikor nélküle is teljes értékűnek érezted a napjaidat.

Forrás: Shutterstock

Itt az ideje, hogy felidézd a régi szokásaidat, hobbijaidat. Sokat segíthet a sport, hiszen hasznosan és egészségesen töltheted vele az idődet, ráadásul testi-lelki felüdülést nyújt. Ha kitartóan és keményen csinálod, idővel nem a párkapcsolati kudarcokra koncentrálsz majd, hanem az újonnan elért sikereidnek örülsz. Ha így van, máris elértél egy fontos állomáshoz az új életedben: tudsz örülni és mosolyogni...

Kezdesz rájönni, hogy nélküle is képes vagy az emberhez méltó életre, ebből pedig felismerheted: jó irányba tartasz. Ez azonban csak az első lépés. Még nem vagy túl rajta, nem zártad le a múltat, csak tanulni, szokni kezdted az új életedet.

A gyógyulást akkor éred el, ha már jobb nélküle, mint vele. Teljes értékű embernek kell érezned magad - amíg nem így van, addig sebezhető vagy. Ne keress új kapcsolatot, várd meg, míg teljesen "meggyógyulsz", különben csak abból áll majd az új "szerelem", hogy az exedre panaszkodsz!

Ne feledd: nem az a cél, hogy elfelejtsd a múltat, és teljesen kitöröld az életedből a régi szerelmedet, hanem az, hogy új érzéseket, új élményeket engedj az életedbe. Előbb-utóbb ki fogják szorítani azt, aki már amúgy is csak múlt időben jegyezhető...

Szerelmi bánat: nem halnál bele, ha nem drámáznál annyit...http://www.she.hu/herself/20181204-tenyleg-faj-meg-a-szakitas-vagy-mar-csak-megszokasbol-sirsz-ferencz-gabriella.html

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.