magazin kibeszélő testi tünet szakítás Makra Flóra Emese szerelmi csalódás fájdalom
Nálam hányingerrel kezdődik. Öklendezem a semmit. Valami kikívánkozik, ami régóta bennem van, és emészthetetlenül rohad. Elképesztő, hogy egy lelki változásnak ilyen intenzív fizikai jele is lehet...

Megvan az az érzés, mikor a romantikus filmek katartikus jelenetét nézve a szíved érezhetően megtekeredik? Úgy rendesen, hogy a mellkasodhoz kapsz hirtelen. A szerelem kezdetének és elmúlásának fizikai jelei ijesztőek, de mégis kellenek. Jelzik, hogy élünk és érzünk. Nálam ez a hányinger.

Pont, mintha csak hiába próbálnám megemészteni a dolgokat: "Működik, működne? Túl hamar adtuk fel, vagy túl későn, amikor már minden szeretet elszállt belőle?" Kínlódsz és elnyomsz, a problémákat százszor újrarágod, aztán vedelsz rá pálinkát meg gyomorkeserűt. De rájössz, nem megy már ez a "se veled se nélküled" helyzet...

Azt mondják, párkapcsolat terén a téged körülvevő személyeket három halmazba lehet sorolni:

  1. Akivel romantikus kapcsolatot szeretnél építeni a jövőben.
  2. Az egyéjszakás kalandok, akiktől tisztázottan nem akarsz semmit, csak rövid és átmeneti testi örömöt.
  3. És a múltbeli, le nem zárt, "se veled se nélküled" - vagy angolosan "on-and-off" - kapcsolatok emberei.
Forrás: Shutterstock

A három felsorolt közül a harmadik az, amelyik ártalmas és veszélyes. Egészségtelen, sőt, a 3. kategóriában időzés lehetetleníti el leginkább az 1. pont szerinti potenciális kapcsolatok megvalósulását az életedben.

Hogy miért ragadunk mégis sokszor a 3. szituációban egy kapcsolat után - néha évekre? Mert megnyugtatóan kényelmes. Meg persze beteg és káros, és lelkileg tönkretesz. De ezzel tisztában lenni sajnos nem elég, amíg a félelem ereje dolgozik benned.

A másik teljes elvesztésének ijesztő fenoménja lebeg a fejed felett, ezért könnyű behódolni ennek a komfortos mocsárnak. A régi emlékek bűzös világának. Ahol új már nincsen, nem történik semmi érdemleges, nincs építkezés, és nincsen jövőkép. Ahol minden, ami volt, ápolatlanul, gondozatlanul rohad el.

És itt jön a hányinger. Nálam.

Amikor már túl sokáig tartottam magamban a gondolatokat, tagadtam magam előtt is, hogy amit csinálok, az egészségtelen. Túl sok időt töltöttem a mocsárban ázva. A hányinger azonban nem tréfál. És annál kevésbé szexis dolog, mint mikor valaki látványosan próbál nem hányni, hát... valljuk be, kevés van.

Forrás: Shutterstock

Ezért: le kell zárni a kommunikációt!

Nem vele kell megbeszélned ezentúl, hogy milyen volt a napod, és nem őt kell felhívnod akkor sem, ha trauma ér - hiába mondja, hogy nyugodtan hívhatod. Találj egy alkalmas barátnőt, és neki küldd el az összes üzenetet, amit az adott személynek szánnál! És igyekezz elfoglaltságokkal kikapcsolódni!

Nincs több szex! Sem ölelkezés, sem semmi

Ha már érzelemmentesen menne, akkor egyébként is a 2. kategóriába kerülne emberünk, de lásd be: ha nem megy érzelmek nélkül, véget kell vetni neki!

Azzal segítesz, ha nem vagy jó fej! Neki és magadnak is

Nem fog ezért senki utálni senkit. (És talán majd a jövőben egyszer még barátok is lesztek...) De a kedvességnek és a köntörfalazásnak nem ez az ideje. Minden határ legyen élesen lefektetve, homályos, kétértelmű visszatáncolási lehetőségek nélkül!

Tovább kell lépni a szakítás után...http://www.she.hu/herself/20171114-szerelem-szakitas-erzesek-fajdalom-magany-talpra-allas-horvath-bianka.html

Mert a mocsárban nem szabad sokáig húznod, ki kell mászni, le kell válni, vagy bármi mást meglépni és csinálni, amitől érzed, hogy újra kapsz levegőt.

Nyítókép: Shuttertstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.