szerelem kibeszélő magazin szerelmi vallomás matematikus
Drága Hölgyem! Tudom, még oly' keveset találkoztunk, hogy a kapcsolatunk egyenlőre egy kétismeretlenes egyenlet, de minden vágyam, hogy konvergáljunk egymáshoz. Ezért bátorkodtam tollat ragadni és bízom abban, hogy a szavaim pozitív fogadtatásra találnak Önnél.

Tudnia kell, hogy akárhányszor csak megpillantom, az életkedvem négyzetre emelkedik, a pozitív érzéseim hatványozódnak – ahol a kitevő biztosan n> 4 -, a szívem rezgőmozgására az Ön oszcilláló ereje fékező erő nélkül hat és beláthatja, hogy így érzelmeim áradásának amplitúdója a maximumát is meghaladja.

Hosszú évek óta keresem az igazit! Mikor először kiszámoltam az esélyeimet, teljesen elkeseredtem, ugyanis miután minden kritériumot meghatároztam (az ideális jelölt a közelben lakjon, korban illjen hozzám, rendelkezzen felsőfokú végzettséggel, legyen olyan valaki, akivel jól kijövök, egyben szemrevaló, s olyan, aki annak tart engem is és még néhány paraméter), matematikailag összesen négy szóba jöhető hölgy marad az ország lakosságából.

Kissé elszomorított, hogy ez közel kétezerszer kevesebb, mint a Földön kívüli értelmes életformák lehetséges száma. Mivel így 1 a 285 ezerhez annak az esélye, hogy egy adott este összefussak a lehetséges ideális partner valamelyikével, beláthatja, nem maradt okom arra, hogy bulikba járjak ismerkedni. Nos, aztán összefutottunk a könyvtárban. Jó. Lesodortam Önt a lábairól, amiért újfent elnézését kérem. Amiért a Független valószínűségi változók összegeinek határeloszlásai című könyvet a lábára ejtettem, azért külön is bocsánatát kérem. Ó tudja, aznap, bármilyen izgalmas is Gnyegyenko és Kolmogorov tanulmánya, egyszerűen nem tudta lekötni a figyelmemet. Én csak Önről ábrándoztam.

Bevallom, hogy az Ön felbukkanása, amely véletlen és teljesen megjósolhatatlan volt az én determinisztikus dinamikai folyamataimban a kezdeti értékekre való érzékenység miatt, a folyamat sokrétű és különböző kvalitatív viselkedést mutatott. Magyarán beütött a káosz! De, talán szebb, ha pillangóhatásként definiálom, - úgy vélem, női szívnek kedvesebb kifejezés. Ne csodálja hát, hogy az ezt követő napokban leginkább olyan lettem, mint kettő a gyök alatt - irracionális (én!) és végtelen érzések kavarogtak bennem. Mégis, semmiért nem adnám, hogy ilyen felbolydulást okozott az én jól kiszámított életemben.

A hosszú éjszakákon, míg kapcsolatunkon elmélkedtem, felismertem, hogy a szerelem is csak törvényszerűségeket követ, a matematika pedig a törvényszerűségek tanulmányozásával foglalkozik.

Ekkor megnyugodtam és rájöttem, igenis van közös jövőnk, mely kiszámítható! Szeretném, ha tudná, nyitott vagyok a tökéletes korrelációra, ami véleményem szerint tartós kapcsolatot eredményezhet köztünk.

Forrás: Shutterstock

Engedje meg, drágám, hogy megosszam Önnel az elképzeléseimet. Nem titkolom, számomra Ön egy testet öltött csoda! Az Ön szépsége a Fibonacci-sorozat egymást követő tagjainak hányadosából képzett sorozat határértéke! A szerelem, amit Ön iránt érzek, a Koch-görbe végtelen hosszával vetekszik. Bevallom, szeretném, ha létrejönne köztünk egy kontakt erő és nem bánom, ha adott esetben a súrlódási erő nagyobb, mint a nyomóerő. Ha már az intimitásról bátorkodom írni Önnek, feltárom további vágyaimat is: szeretném, ha az egyenesem két vagy több görbéjének is érintője lehetne. Továbbá elismerem, minden vágyam, hogy a közös hálószobánkban bemutathassam permutálási képességeimet – a permutációk számát tekintve, most negyvennyolcnál járok, de talán a gyakorlat, bővíteni engedi még a lehetőségeket.

Minden nap azt hiszem, már nem szerethetem ennél jobban, hiszen a végtelen helyben, ami a szívemben Önnek van fenntartva, minden hely csordultig van telve az Ön iránt érzett végtelen szerelmemmel. De aztán másnap rájövök, még eggyel jobban szeretem. Eleinte nem értettem, ez hogyan lehetséges, de aztán a matematika erre is választ adott, hiszen ott a Hilbert-féle paradoxon!

Jövőnket tekintve hosszan tanulmányoztam a katasztrófaelméleteket és bizonyítani tudom, van megoldása a boldog és válásmentes házasságnak. Íme, a képlete: W(t)+1=w+r(w)W(t)+I(hw)/H(t)/ H(t)+1=h+r(h)H(t)+I(wh)/W8t)/. Gondolom, ez az Ön számára is rendkívül megnyugtató!

Summa summarum: szeretném, ha egymáshoz adódnánk, még akkor is, ha tudom, ez sok apró művelet eredménye. Számot vetettem önmagammal, kivontam magamból a nemkívánatos elemeket és szeretném megosztani Önnel, mindenemet, amim van. Tudnia kell, mindig számíthat rám, számolhat velem.

Szeretném, ha olyanok lehetnénk, mint a 109 vagy 440, vagy a 2833. Tudja ezek boldog számok, azaz, ha kiszámítjuk számjegyeiknek négyzetösszegét, majd ezt az így kapott számmal szükség szerint addig ismételjük, amíg egyjegyű számot kapunk, akkor az eredmény 1 lesz. És az egy a legszebb szám és a legfontosabb. Szeretném, ha mi ketten egyek lennénk.

Számíthatok Önre, mint Feleségemre?

Hódolatom jeléül rajzoltam Önnek valamit: r = 7 cos (7θ)

Végtelen szerelemmel:

Szofron

Nyitókép: Shutterstock

Bucsi Mariann Szerzői Oldala

További írások Bucsi Marianntól

Nem kerülhetik el a sorsukat azok, akik egymásnak lettek teremtve

Annyira szeretem a feleségemet! Nem tudhatja meg, hogy fél éve hazugság az életem...

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.