magazin kibeszélő felesleges dolgok az életedben álmatlan éjszaka visszahúz idő gondolkodás
Nem tudott aludni. Napok óta csak forgolódott éjjel az ágyban. Az alsó szomszéd éppen a feleségével ordítozott. Igazából lehet, hogy csak beszélgettek, de mivel csend volt, a fűtéscsövek felerősítve vitték a hangot.

Az ő ágyuk is a radiátor mellett van. Pont, mint az övé. Azt is felhallatszott, amikor szeretkeztek. Szenvedélyesen csinálják azt is. A tévét nem tudta elég hangosan nézni, hogy ne hallja őket! Most csak egy hétköznap esti féltékenykedés volt soron.

Az ágyban mellette Zoli szuszogott. Idegesítette. Miért kell ilyen hangosan lélegezni?! Biztosan direkt csinálja, hogy demonstrálja: ő bezzeg tud aludni. Valamit csinálni kellene! Vegyen be altatót? Nincs hozzá kedve. Már volt a teraszon is. Cigizett, szétnézett, de nem történt semmi.

Hétköznap, éjjel háromkor mindenki alszik. Simogassa a macskát? Már a macska is megunta. Szex? Utána mindig jól alszik. Hát, már a múltkor is olyan unalmas volt. Inkább nem.

Forrás: Getty Images/iStockphoto/Kléber Cordeiro Costa

Végiggondolta, mennyi mindent tudna csinálni, ha nem éjszaka lenne. Ki kéne mosni a tegnapi túrázás utáni sok koszos ruhát. Aztán kiteregetni. Persze ahhoz előbb beszedni a már megszáradtakat. El is lehetne mosogatni a vacsora maradványait. A sütőre is ráférne már egy zsíroldózás.

Hát, igen - jutott erről eszébe -, egy kis torna is kellene, ha már a zsírnál tartunk. Vagy futás. Csak két óra és ötkor már elmehetne. Igen, jó ötlet. Még van két óra. Folytatta a sort. Ki is kéne vasalni. Meg átpakolni a gardróbot. Előszedni a téli ruhákat, elrakni a nyári cuccokat. Akkor már átnézni és selejtezni is.

Vagy inkább enni kellene? Egy májkrémes kifli sajttal és paradicsommal a legjobb éjszakai menü. A hűtő tele van lejárt ételekkel. Van, aminek már szaga van. Neki nincs szaga. De egy kis szőrtelenítés már aktuális. Még nem jeti, de már szúr. A lábára meg ráférne egy pedikűr. A sok futás nem tesz jót: sem a sarkaknak, sem a körmöknek.

Forrás: iStockphoto

Oké, a körmére meg ráférne a lakkozás. Basszus, a szemöldöke is gáz már! A haja sem az igazi! De ha most elkezd a kádba meleg vizet engedni - fürdősóval -, és előszedi a borotvát, a sarokreszelőt, a bőrradírt, sampont, a balzsamot, majd a kozmetikai tükröt is a szemöldökcsipesszel, felébred az egész ház. Nem a szemöldökcsipesz zajától, hanem a víz csobogásától.

A szomszéd néni köhög, jó hangosan. Olyan, mintha a szomszéd szobában lenne, a gipszkartonon túl. Pedig nem is! Több, mint három méterre van tőle. Még az is hallatszik, hogy kifújja az orrát.

Húú, valaki most jön haza, csukódik a garázsajtó. Fülel: hívja a liftet, hallja a lépteket. Magassarkúban van, csak úgy visszhangzik a lépcsőház! Zörög a kulcs a zárban, aztán már nincs több zaj. Vánszorognak a másodpercek. Csak fél négy!

Még mindig az ágyban fekszik. Zoli mellette most a fogát csikorgatja. Nem jön az az álom! Akkor netezik. Pornó? Gyors és hatásos, nem zavarja a másik sem. Nem!

Inkább megnézi, ki van még a világban, aki szintén nem tud aludni. Vagy már felkelt. Vagy le sem feküdt. A facebookkal kezdi. A saját oldalát nézi. Tele van érdektelen, régi dolgokkal, négy évre visszamenően. Takarít, töröl. Mindent, ami felesleges!

Forrás: Getty Images/Martin Dimitrov

Amit már nem úgy gondol. Amin szarul néz ki. Ami fölösleges. Ami visszahúz. Ami már nem számít. Aztán azt is, ami számít.

Végre reggel! Körülnéz. Zolit rúgja ki elsőnek!

Törőcsik Edit

Nyitókép: iStockphoto

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.