Schumacher és Corinna: egy példaértékű házasság, melyet még a régi értékek tartanak egyben

magazin Michael Schumacher kibeszélő szeretet értékek házasság Corinna Schumacher
1997 volt. 16 éves voltam és mivel szerettem volna bevágódni az egyik osztálytársamnál, ezért úgy döntöttem, hogy megnézem az aznapi Forma 1-es futamot. Zuhogott az eső, nem volt a pilótáknak könnyű dolga, de volt egy piros autó, ami magabiztosan vette így is a kanyarokat. Michael Schumacher vezette. Ő lett az én példaképem, aki nem csak kiváló pilóta volt, hanem szerető férj és példaértékű családapa is.

Míg sok Forma 1-es pilóta csajozott ezerrel és váltogatták a barátnőiket, Schumacher nem erről volt híres. Willi Weber önéletrajzi könyvében arról mesél, hogy Schumachernek nem volt sok önbizalma és hiába rajongták körül a csinos nők, nem nagyon foglalkozott velük. Végletekig fegyelmezett volt, aki este 11 órakor szigorúan lefeküdt aludni, hogy másnap fitten és frissen kezdje a napot. Amúgy is legtöbbször csak az autóversenyzésen járt az esze, a legjobb akart lenni, mindenáron. A versenyzői bulikon gyakran elhangzott a kérdés: „Hol van Schumacher?" – „Azt hiszem, felüléseket végez a szomszéd szobában" – néztek össze kacsintva a kollégák.

Aztán egyszer csak megjelent egy csinos szőke, Corinna Betsch a Benetton boxban. A húszas évei elején járó irodai ügyintéző eredetileg Michael barátja és későbbi ellenfele, Heinz-Harald Frentzen barátnője volt. 1988-ban találkoztak először, akkor még hármasban lógtak együtt a gokartpályán és filozofáltak azon, milyen lenne a Forma-1-ben autózni. Frentzen többször is hangsúlyozta, nem Michael miatt ért véget a kapcsolatuk és azt is hozzátette, hogy beismeri, ők ketten tökéletesen illenek egymáshoz.

Bár Schumacher egy zárkózott személyiség, aki vastag falakkal vette körbe magát és nehezen engedett magához bárkit közel, Corinnának sikerült mégis gyorsan közel kerülni hozzá. 1992-ben kezdtek el randizni és 1995-ben házasodtak össze. Két gyermekük született, Gina-Maria és Mick, aki már a Forma-1-ben is édesapja nyomdokaiba lépett.

Forrás: AFP

Bár a magánéletüket mindig is hét lakat alatt tartották, akik ismerték őket, mindig azt állították, hogy példaértékű házasság az övék, amit a kölcsönös szeretet és tisztelet tartott össze. Corinna mindig elkísérte Michaelt a versenyekre, ha tudta, Schumacher nagyon szerette, ha felesége a közelben tartózkodott. Pedig sok ideje nem volt rá, hisz előfordult, hogy este 10-ig a boxban volt és a szerelőkkel beszélt arról, hogyan lehetne még többet kihozni az autóból. Corinna mégsem elégedetlenkedett, élvezte az együtt töltött időt és ott támogatta férjét, ahol csak tudta.

Bár nyilván köztük is voltak kisebb viták, nagyobb veszekedések sosem. Schumacher egyszer azt nyilatkozta, hogy hasonló értékeik vannak, s bármit meg tudnak beszélni, így hoznak meg közösen minden döntést. Schumacher balesete után azonban Corinna magára maradt, hirtelen elveszítette legfőbb támaszát. Ő azonban nem omlott össze, egy határozott, a férjét a végletekig védő nőt ismerhettünk meg benne. Egy feleség, aki éjjel-nappal férje ágya mellett volt és a felépüléséért imádkozott. Egy asszony, aki a legjobb orvosokat kereste meg és minden követ megmozgatott, hogy imádott férjét megmentse.

Nem lehet neki könnyű. Kegyetlen lehet végignézni, hogy az egykor életerős és legyőzhetetlen férfi már nem önmaga többé. Nehéz lehet elfogadni, hogy a férfi, akivel bejárta a világot és éjszakákat beszélgettek át, már nem úgy van jelen, ahogy eddig. Ő azonban nem panaszkodik és nem hibáztat senkit. Csak teszi a dolgát és próbálja minden erejével védeni Michaelt.

Az én szememben csodálatra méltó az ő szerelmük és az elköteleződésük egymás iránt. Egy olyan régimódi kapcsolat az övék, melyet sohasem a pénz vagy az érdekek irányítottak, hiszen együtt, kéz a kézben építették fel az életüket. Jóban és rosszban egyaránt.

Nyitókép: AFP

Kapcsolódó cikkek:

Céline és René, akiket csak a halál választhatott el

Ruttkai Éva és Latinovits Zoltán: egy szívbemarkoló szerelem igaz története

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.