bók rámenős férfiak férfiak olasz férfi udvarlás
Többször jártam már Olaszországban. Minden egyes alkalommal azt tapasztalom, hogy nőként kiemelt figyelmet kapok. Míg Magyarországon olykor szürke kisegérnek érzem magam, addig Olaszországban a férfiak a lábaim előtt hevernek. 

Az olasz pasik bátran hangoztatják tetszésüket az utcán, az üzletekben, és szinte mindegy, hogy útbaigazításról, egy beszélgetésről legyen szó, abba mindig belefér egy bók. Az pedig szintén kétségtelen, hogy az olasz férfiak nagyon jól ismerik a nők szívéhez vezető utat.

Nem egy egyszeri nyaralásból vontam le a következtetéseket. Már körülbelül hat alkalommal látogattam el Olaszországba, és mindig arra jutottam, hogy ott annyira másak a férfiak, mint itt. Egy olasz barátnőm mondta mindig, hogy neki soha, senkinél nem kellett kezdeményeznie, hiszen a férfiak ezt nem is engednék.

A párkeresés útvesztőjében jó megtapasztalni valami mást, egy tőlünk távol álló kultúrában, ahol a szerepek még nem cserélődtek fel, és nem a nőknek kell átvenni a kezdeményező szerepét. Ahol a férfiak felfigyelnek egy nőre, ahol még divat az előzékenység, ahol egyszerűen csak öröm egy nő jelenléte. Igazán lélekemelő érzés ez. Vannak akik rámenősek, de egy kedves mosoly vagy bók az utcán vagy a sarkon lévő kisboltban nagyon jól tud esni, széppé varázsolja egy nő napját.

Szeptember elején Nápolyban jártam. Annak ellenére, hogy egyedül utaztam, szinte mindig volt valaki, akivel tudtam egy kicsit beszélgetni. Nyitott szemmel jártam, és próbáltam beleolvadni az ottani kultúrába, hogy egy kicsit belekóstoljak az ottaniak életszeretetének különleges ízébe. Szerettem volna egy kis szeletet kapni a kultúrájukból, amit aztán bárhová magammal vihetek. A szenvedélyes kézmozdulatokkal kísért beszélgetések, a rend a káoszban, mind-mind hozzájárul ahhoz, hogy az élmények olyan valóságízűek legyenek.

Mitől múlt el a kezdeményezési szándék a férfiakból? Forrás: Shutterstock

A hazaúton azon gondolkodtam, mennyire jó lenne, ha a magyar férfiak is bátrabban nyilvánítanák ki a tetszésüket. Ha az utcán néha viszonoznák a mosolyomat, és ha a kisboltban zsörtölődés helyett lenne egy két kedves szavunk egymáshoz, máris jobban éreznénk magunkat. Apróságok, amik sokat hozzá tudnak adni a közérzetünkhöz. A bókolás, előzékenység, valamint kedvesség a nálunk is megtalálható, de sokszor inkább arra fókuszálunk, ami bosszúságot okoz.

A heves olasz temperamentumot nem tudjuk átültetni a mi kultúránkba, de azt gondolom, hogy nem is kell. Csupán az apró dolgokra kellene egy kicsit jobban odafigyelni, és bátrabbnak lenni, ha a kezdeményezésről van szó, mert vannak még olyan nők, akik nem szeretik megtenni az első lépést, és nem szeretnék, ha felcserélődnének a szerepek. Sok a kedves férfi hazánkban, akik ha nem is olyan hevesen, de a maguk visszafogott módján kezdeményeznek.

Nyitókép: Shutterstock

Neked szimpatikus az olasz férfiak viselkedése?

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.