magazin kibeszélő randi szülő
A legtöbb párkapcsolati-guru első tanácsa ellaposodott házasság felpezsdítésére, hogy kezdjünk el újra randizni. Nekünk ez egyáltalán nem vált be.

Kezdjük ott, hogy két ember általában azért beszél meg randevút, mert egyébként nem találkoznának, vágynak egymás társaságára, szeretnék a másikat jobban megismerni. Nálunk erre van az esti vacsora. Találkozunk, beszélgetünk. Azok után, hogy tíz éve együtt kelünk, együtt fekszünk - és együtt is szültünk -, nem tudom, milyen újdonságokkal szolgálhatnánk még egymásnak.

Azért ne higgyétek, hogy a levegőbe beszélek, kipróbáltuk mi is, többször is, de egyetlen egyszer sem sült el jól, azt leszámítva, hogy legalább röhögtünk magunkon egy jót.

Macerás szervezés

A gyerekfelügyelet megoldása a mi családunkban óriási feladat, sehol egy bevethető rokon vagy barát, idős nagyik, bébiszitterre pedig nem futja. Ha ezt a részt valahogy mégis összezsonglőrködtem (természetesen én), akkor következett a szokásos kérdezz-felelek:

"Mihez lenne kedved?"

"Hova menjünk?"

"Van ötleted?"

"Nekem mindegy."

"Te mit szeretnél csinálni?"

Ha végre kiszenvedtünk magunkból valamit, jött még a "Mit vegyek fel?"

Majd ahelyett, hogy néztünk volna egy jó kis sorozatot összebújva a kanapén, sminkelés közben elkezdtem azon agyalni, hogy miért nem képes az én férjem meglepetés randit szervezni, miért nem lep meg engem soha váratlan kiruccanásokkal? Holott, ő soha nem ígért nekem ilyesmit, egyszerűen nem az a típus, soha nem is volt, ahogy én sem vagyok femme fatale. Nem árultunk zsákbamacskát, ismertük egymást jól, amikor kimondtuk az igent, úgyhogy nem fair olyat elvárni a másiktól, ami korábban sem volt rá jellemző.

Forrás: Shutterstock

A randin

Mivel a hely felé vezető úton már minden újdonságot kibeszéltünk, úgymint

Kit, hogy húzott fel aznap a főnöke?
Mi a program hétvégére?
Mit és mikor kell venni, kinek és hol?
Kit és mikor kell vinni, kinek és hova?

Nem maradt más, mint csendben elfogyasztani a vacsorát, illetve Covid idején hosszú sétát tenni valami csodaszép helyen, ahol már ezerszer jártunk, lehetőleg gyötrő magassarkúban, mert azért adjuk meg a módját...

A kedvencem mégis a mozi. Veszünk sok pénzért jegyet, kólát, popcornt, majd csendben magunk elé meredve bámuljuk a vásznat két órán keresztül. Az ülés sehogy sem kényelmes, a hólyagunk feszít, de nem tudunk kimenni, mert a sor közepén ülünk. Istenem, mennyivel olcsóbb és kényelmesebb ez otthon. Mondjuk legalább a filmet meg tudjuk beszélni hazafelé.

Konklúzió: nem kell ezt erőltetni

Nincsen azzal semmi baj, ha kisgyerekes párok bepunnyadnak. A lényeg, hogy együtt punnyadjanak be. Márpedig, ha többé-kevésbé egyenlően osztoznak a terheken, akkor pontosan ugyanolyan kimerültek mindketten. Nem csoda, ha többet ér ilyenkor egy csöndes este korai fekvéssel, mint bármilyen éjszakába nyúló, agyonszervezett program.

Lesz még itt fesztivál, ha megnőnek a gyerekek, de addig rendben van ez így.

Azt egy percig sem vitatom, hogy a házasságba energiát kell fektetni ahhoz, hogy működőképes és főleg élvezetes maradjon, de a mozgalmasabb szülői évek alatt, nem biztos, hogy a "randevúzás" az ideális karbantartási mód.

Azzal, hogy időt, teret adunk egymásnak sportolásra, olvasásra, bármilyen töltődésre, sokkal inkább kifejezhetjük, hogy fontos nekünk a másik jólléte. Számomra ez fontosabb visszajelzés, mint egy erőltetett randi.

Ha pedig mégis tudunk egy kis időt szakítani egymásra, azt inkább valami tartalmas, élményt adó tevékenységre fordítjuk, például elutazunk valahova vagy összeülünk kártyázni a barátainkkal.

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.