Nincs jobb annál, mint amikor a gyereked kínos kérdéseket tesz fel a tömött buszon...

gyerekszáj kínos kibeszélő magazin vicces gyerekszáj-történet
"Anya, neked minden katona a barátod?" - az ominózus kérdést a buszon tette fel fiatal édesanyjának a kezébe csimpaszkodó kisfiú. Az asszony másik tenyerét kicsivel nagyobb kislány markolta, s mindketten várakozó pillantással tekintettek rá anyukájukra, a buszon utazó tömeg szintén kíváncsi tekintetének tükrében.

A hangulat egyetlen pillanat alatt csiklandóssá vált, a tömeg visszafojtott nevetéstől rezgett, miközben a fiatal nő arca pipacspirosra gyúlt. A várakozásteljes csöndben a választ az előzmények határozták meg, ami valljuk be, igencsak kínosra sikeredett.

Az első buszmegállóban felszállt egy fiatal katona, s ráköszönt az ifjú nőre. A kisfiú az édesanyjának szegezte az első kérdést.

- Anya! Ki ez a katona bácsi?

- Édesapád barátja.

- Neked is a barátod?

- Igen.

A gyerekek fürkészőn méregették a mellettük kapaszkodó fiatalembert, s egyszer, a hosszúra nyúlt csönd után a kislány is megszólalt.

- Anya! Ugye a néniknek puncijuk van?

- Igen - kezdett feszengeni az édesanyja.

- És ugye neked is puncid van?

- Igen.

- És ugye nekem is olyan puncim van, mint neked?

- Igen.

Ha az anyuka azt hitte, itt vége a megpróbáltatásainak, óriásit tévedett, mert a kislány nem tágított.

- Anya! Ugye a bácsiknak fütyijük van?

- Igen - nézett körül lopva, az egyre kínosabb szituációba került nő.

- És apának is fütyije van?

- Igen.

- És anya! Ennek a bácsinak is olyan fütyije van, mint apának?

Nos, itt robbant ki az első röhögés, a katona pedig a következő megállónál valósággal lemenekült a helyi buszjáratról. De a két gyermek édesanyja számára itt nem ért véget a kálvária. Szinte tapintható volt a fiatal nő zavara, de le nem szállhattak, el kellett jutni a bölcsibe, oviba, aztán a munkahelyre. Egyre több kutató szempár fordul feléjük, az arcokon alig-alig leplezett derű és a szájak sarkában megbúvó nevetés rezgett.

Mit ad Isten, megint felszállt egy ifjú sorkatona, ő is illedelmesen köszönt, mire a kisfiú újra az anyukájához fordult.

- Anya! Ki ez a katona bácsi? Ő is apa barátja?

- Igen.

- És neked is a barátod?

- Igen.

A kisfiú egy pillanatra lehajtotta a fejecskéjét, látszott, szinte tapintható volt, ahogyan erősen töpreng, gondolkodik. Az édesanyán szintén látszott, mi játszódik le benne: csak meg ne szólaljon még egyszer ez a gyerek! De a kisfiú válaszokat várt, így felemelte a fejét, a tekintetét az anyukájára szögezte és kíméletlenül neki szegezte a kegyelemdöféssel felérő kérdést.

Forrás: Shutterstock

- Anya! Neked minden katona a barátod?

Itt szakadt el a cérna és minden egyéb, amit ilyenkor mondani szoktak. A buszon ülőkből kirobbant a röhögés, általános jókedv uralkodott el a kora reggeli járaton. Az ifjú nő vérvörös arccal nyomta meg a leszállást jelző gombot és tekintetét lesütve, szinte reszketve várta, hogy elhagyhassák a kínossá vált járművet.

Este a férje, amikor hazaért, s leültek vacsorázni, egyszer csak megszólalt.

- Tudod, mit hallottam ma az egyik kollégámtól?

- Nem - felelte az asszony.

A reggeli buszon utazott, ott találkozott egy nővel és a két gyerekével. És a két gyerek kínos helyzetbe hozta az anyukájukat, félreérthető kérdésekkel bombázva őt.

- Nahát, érdekes történet.

- Azt is mondta, hogy hálát adott az égnek, hogy az ő gyereke még nem tud beszélni.

- Gondolom.

- Ja, és azt is mondta, Te voltál az a nő a két gyerekkel.

Kimerevedett a pillanat, a nő kezében megállt a kanál, a gyerekek várakozón néztek hol az egyik, hol a másik szülőre. Végül az édesapjukból kiszakadt a nevetés, könnyes szemmel hajtogatta:

- Ez életem legjobb sztorija! Lehet, hogy neked minden katona a barátod, de a férjed én vagyok!

- Hülye - válaszolta a nő és lassan felállt az asztaltól. Elfordult a mosogató felé, markolta a peremet, majd rázkódni kezdett a válla, s végül benne is átszakadt a gát és csatlakozott a nevetéshez.

- Kellett nekem katonához menni - kacagta.

Nyitókép: Shutterstock

"Anya, fütyiből mit lehet inni?" - Kínos helyzetek, amikor legszívesebben elsüllyedtem volnahttps://she.life.hu/herself/20211118--anyu-futyibol-mit-lehet-inni-kinos-kerdesek-melyeket-csak-gyerekek-tudnak-megkerdezni.html
Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.