magazin válás kibeszélő férj feleség büntetés Törőcsik Edit házasság
Amikor T-né elköltözött T-től, akkor már biztos volt benne, hogy ez élete egyik legjobb döntése. Gondolkodott rajta vagy öt évig. De mindig úgy volt, hogy amikor rájött, hogy kész, vége, elmegy, akkor T. hirtelen megváltozott.

Elnézését kérte, hogy beszólt, rászólt vagy leszidta. Mivel egyfolytában dolgozott, fáradt és türelmetlen volt, amikor hazaért, úgy látta, T-né tele van hibával, amit jelzett is. Persze csak szóban. Sziszegve, a foga között szűrve, hogy a gyerekek meg ne hallják.

Aztán hangosabban, hogy T-né érezze, mulasztást követett el, és kapja már össze magát. Majd magából kikelve, ordítva, mert csak ő lehet ennyire szerencsétlen, hogy ilyen idióta nőt vesz el, aki nem jó semmire, és a vacsora is szar. És ez évekig T-nének fel sem tűnt.

Még sajnálta is T-t, hogy hazajön, és ő meg olyan béna, és csalódást okoz neki, majdnem minden nap. Kérdezte is, hogyan tudna jobb feleség lenni. T. elmondta. Ő meg azt hitte, ezentúl jól csinálja majd, vagy legalább egy kicsit jobban. Keserűen vette tudomásul, hogy nem sikerül neki, akármennyire igyekszik. T. kíméletlenül megmondta az igazát, mert hát ő csak őszinte volt, a jobbító szándék vezette, és "egy kapcsolatot megöl a hazugság".

Szavakkal is lehet ölni, de erre csak később jött rá T-né. Mert először megfelelni akart, hogy legalább egyszer mondja már neki a férje, hogy jól van, ügyes vagy, jól csináltad. Aztán évekig szégyellte magát, hogy a másik ezerszer elmondta, mit szeretne, de neki még egyszer sem sikerült úgy megcsinálnia. De! Egyszer igazán közel volt hozzá, amikor sóskát főzött. Náluk az volt a szokás, hogy a sóskát édesen készítik el, olyan habbal, mint a madártejet. T. mondta, hogy egyik este úgy enne sóskát. T-né pedig boldogan csinálta, úgy, ahogyan otthon látta.

Forrás: Shutterstock

Amikor a férj fáradtan, türelmetlenül és nagyon éhesen hazaért, a nő tálalta neki az ételt. Hát, ez meg mi, kérdezte T., amikor megpillantotta, mi van a tányérján. Sóska, ahogy kérted, mondta neki ő mosolyogva. T. döbbent arccal nézte a sóskát, majd elmondta, hogy így még nem ismeri. Éhes volt és kíváncsi, megkóstolta. T-né látta rajta, ízlik neki, de annyira, hogy mindjárt mond valami szépet. T. is megingott - de nem, még a végén elbízza magát a felesége. Annyit azért mondott, hogy máskor is készítheti így, különlegesen.

Egyszer - úgy tíz év után - összegyűlt ez a sok rossz érzés. Amikor T. kiküldetésben volt, a nő rájött: ha nincs itthon a férje, akkor senki nem feszült, és még a vacsora is finom. És figyelni kezdte T-t. Hogy igazából arra használja őt, hogy a napi stresszt kiadja magából. Meg hogy legyen kaja, tiszta ruha, rendes gyerek, csend és nyugalom. És persze hagyják őt békén.

Szóval, összepakolt a rozoga autójába. Csak a ruháit, könyveit, edényeit és a gyerekeket vitte el. De a férjnek ez nem volt elég, mert ő nyerni szokott. Ez meg így csak döntetlen. Megsemmisítő győzelmet akart, harcot indított mindenért, amit T-né elvitt. Igen, a könyvek közösek, hiszen a házasság alatt a közös jövedelemből vásárolták. És az edényeket is!

A gyerekek meg végképp nagyon kellettek. Nem járult hozzá, hogy csak úgy, ukmukkfukk, elviszi őket az anyjuk, bár sosem ért rá foglalkozni velük, mert dolgozott. Amúgy T-né is dolgozott, de erre nem lehetett hivatkozni, mert a férfi szerint az csak azért volt, hogy a semmirevalóságát álcázza... Az ő világában a pénz az úr, és mivel neki van, övé a hatalom. T-né csak egy akadály, aki elsöprendő.

T-né a költözés után is boldogult. Dolgozott, tanult, sportolt, kórusban énekelt, lefogyott, kivirult. Mosolygós, kiegyensúlyozott lett, valahogy minden jól sikerült neki. T. is látványosan kezdett új életet: új pozíció, új feleség, feleannyi idős, mint T-né, és persze feleakkora. Mert egy férfi akkor megbízható, ha van családja. Hát, T. nagyon megbízhatónak akart látszani, ezért lett neki három is... T-né pedig nem tudta, hogy ha a férje valaha is szerette volna, akkor elengedi. Csak úgy, a rozoga autójával, az edényeivel, a könyveivel és a gyerekeivel.

Nyitókép: Shuterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.