szerelem segítség kibeszélő Molnár Csanád támasz magazin boldogság társ
Ha segítségre, támaszra van szükséged, akkor fordulj szakemberhez - ne egy párkapcsolattól várd, hogy összerakjon és egésszé tegyen! Mindenkivel előfordulhat, hogy kicsúszik a talaj a lába alól, és elveszti az irányítást az élete felett...

Ilyenkor inkább csak sodródsz az eseményekkel, magával ragad az ár, ahelyett, hogy a kezedbe vennéd az irányítást. Ha pedig nem vagy a magad ura, a magány mindezt csak tetézi: úgy érzed, legalább egy párkapcsolat kéne, amiben biztonságban érezheted magad. Szeretnéd, hogy végre legyen már valakid, aki mellett jobb életet élhetsz. Mégsem helyes döntés beleugrani egy kapcsolatba úgy, hogy nem állsz készen.

Ha alacsony az önbecsülésed, akkor támaszra, segítségre szorulsz, csakhogy ezt nem egy másik embertől kell megkapnod. Gondolj csak bele: senki nem azért keres magának társat, hogy aztán az ő problémáit kelljen megoldania.

Nézd meg magad egy kívülálló szemével: ha nem tetszik, amit látsz, akkor javítanod kell a dolgokon. Még azelőtt, mielőtt túlságosan közel kerülnél valakihez. Ha mentális problémáid vannak, fordulj szakemberhez, aki segít helyre tenni az életed! Ne azért akarj szerelmet, mert azt hiszed, úgy minden kerek és egész lesz!

Forrás: Shutterstock

Ha csak azért mondasz igent a másiknak, mert támaszra vágysz, hidd el, mellette sem lesz szép és boldog az élet! Egy kapcsolat kezdetekor erősnek, magabiztosnak kell lenned. Tudnod kell magadról, ki vagy és mit akarsz - más hogyan tudhatná helyetted? Persze, belevághatsz negatív önértékeléssel is egy szerelembe, de ilyenkor csupán egy "ápolót" kapsz magad mellé.

Eleinte talán segíteni fog, de rövidesen terhes lesz a dolog a számára. Nem bírja sokáig a gondokat, amiket a nyakába zúdítottál, így rövid úton megszabadul tőled. Hiszen mit lehetne szeretni egy olyan emberen, aki folyton másoktól várja, hogy megoldják a problémáit?

A testi szépség és a szex nem elég ahhoz, hogy hosszú távra is magaddal ragadd a másikat: a lelki harmóniának is ki kell alakulnia köztetek. Mielőtt párkeresésbe fogsz, légy tisztában önmagaddal - különben rosszabb helyzetbe kerülsz, mint amiből épp szabadulni próbáltál...

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.