szerelem küzdelem Kalla Timi boldogság házasság
Tíz év. Hosszú idő - meg rövid is. Attól függ, hogy kivel, hol és mivel töltjük el... Úgy alakult, hogy én házasságban töltöttem. Múlt időben írom, pedig még most is tart, sőt, jövő időt is tervezek. Mint mindenki más...

Visszatekinteni erre az egy évtizedre éppen olyan félelmetes, mint lepillantani egy szakadék széléről. Szédülök és gyönyörködöm egyszerre. Élek, nem zuhantam le. Még...(?)

A házasságunk első öt éve nagyjából a felhőtlen boldogságról szólt. Mintha megengedte volna az élet, hogy öt "bő esztendő" alatt minél több mosolyt, gyengédséget és rugalmasságot raktározzunk el az előttünk álló "szűk esztendőkre". Az első fél évtizedben olyanokat kérdeztünk egymástól, hogy elutazzunk-e, megvegyük-e, megnézzük-e, akarjuk-e. A válaszok pedig romantikus, megfontolt és boldog szavak formájában születtek meg: "Igen, drágám, legyen úgy, kedvesem... persze, miért ne?"

Forrás: Shutterstock

Aztán "hirtelen" felnőttünk - vagy csak az élet sűrűsödött be körülöttünk, ki tudja... De a kérdéseink már csak arról szóltak, hogy eladjuk-e, felépítsük-e, megszüljük-e, megműttessük-e, félretegyük-e, eltemessük-e... A válaszok pedig halkan, keserűen vagy némán összenézősen buktak ki belőlünk. Sokat változtunk. Az ő haja kikopott, az enyém megkopott. Az ő pocakja megnőtt, az én mellem megereszkedett.

Lett házunk és adósságunk, lett gyerekünk a Földön és az égben, lett ráncunk és rigolyánk, lettek közös és magányos titkaink, elképesztő drámáink és csodáink, amiket senki más nem értene meg.

Forrás: Shutterstock

És igen, bátran vállalom, hogy a szerelem már erős szeretetté szelídült (vagy erősödött?). De ez nem is baj, hiszen a magas hőfokon lobogó, émelygős-várakozós, zavartan feszült érzelmek közt nem is tudnék leélni egy életet. És igen, az illata néha szag, a szavai néha bosszantanak. De nem, senki mással nem tudnám elképzelni ezt a hihetetlenül törékeny földi létet.

Tíz év együtt. Kifürkészhetetlen és végtelenül törékeny titok és csoda. Kívánom magunknak és mindenkinek, aki benne él - küzdelemmel és örömmel -, hogy tartsunk ki, tartsuk meg. Tartson örökké.

Szerinted lehet valakit örökké szerelemmel szeretni?

SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!Forrás: Shutterstock

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.