NE hagyd, hogy veszélyt jelentsenek a párkapcsolatodra a dolgos és unalmas hétköznapok

szerelem magazin párkapcsolat Szabó Kíra szenvedély hétköznapok unalmas
A szerelem hajnalán, a párkapcsolatok elején a párok még gondolni sem akarnak arra, hogy milyen az élet azután, ami után elmúlik a rózsaszín köd és a szenvedélyes, érzelemdús időszakot felváltják a szürke és unalmas mindennapok, amibe olykor alig fér bele egy kis romantika, egymással való törődés. Pedig legtöbbször előbb is eljön, mint azt gondolnánk és néha hatalmas pusztításokat képes végezni.

Általánosságban azt szoktuk mondani, hogy a párkapcsolatok hetedik éve a vízválasztó, amellyel a párok egy része már képtelen együtt megbirkózni. Az számomra rejtély, mi történik abban a bizonyos hetedik évben, hogy őszinte legyek, nem is hiszem azt, hogy azon az egy éven ülne valamiféle átok, ami hirtelen tönkreteszi az egyébként harmonikus és jól működő kapcsolatokat. Sokkal inkább gondolom azt,

hogyha nem törődünk eleget a másikkal és hagyjuk, hogy bedaráljanak minket a hétköznapok, amelyekbe bizony erőfeszítés nélkül alig szorul romantika, akkor nagy valószínűséggel a hetedik évre kibukhat a sok kimondatlan szó, az elfojtott sérelmek és a kommunikáció hiánya.

Persze, ez valakinél előbb is vagy akár később is lecsaphat.

A szerelem igyekvő szakaszában minden olyan tökéletes, boldogsággal, szerelemmel és persze rengeteg szexuális élménnyel van tele. Az elején még senki nem gondolná azt, hogy lesz ez még így se. Aztán jönnek a közös célok, tervek, amelyekért persze dolgozni és tenni is kell, hogy megvalósuljanak, itt kezdődik az első és legnagyobb kihívás a párok számára.

Fenntartani a tüzet, a figyelmet, a törődést úgy, hogy közben a munkahelyi teendők, a bevásárlás, családi látogatás, főzés, házimunka teszi ki az idejük nagy részét. Persze ott vannak a hétvégék, a szabadnapok, a nyaralások, amelyek feltöltik az aksikat és újabb minőségi idővel, közös élménnyel gazdagítják a kapcsolatot, de ez az évben nagyon csekély. Legalábbis ezzel szemben az unalmas és kéretlen feladatokkal teli hétköznapok száma megszámlálhatatlan.

Forrás: Shutterstock

Mivel kevés a kikapcsolódási lehetőség, mármint az a fajta, amikor senki és semmi mással nem kell törődni csak egymással, így a hétköznapokban kell megtalálni a romantikát és a lopott órákat arra, hogy legyen időnk egymással foglalkozni.

Ez a legnehezebb része és ennek a hiánya az, ami sok kapcsolatot halálra ítél és a legrosszabb esetben kivégez.

Persze, lehetne azt mondani, hogy igazából nem nagy feladat, itt van ez a probléma, tudjuk rá a megoldást, tegyünk érte és kész, ki van pipálva. Csakhogy ez nem ilyen egyszerű. Még azoknak a pároknak is óriási kihívás egyben tartani a szerelmüket, akiknél nincsen gyerek, hát még egy gyerekektől hangos családban milyen nehéz lehet kivitelezni.

A megoldás mégis az, hogy éberek maradunk és soha nem hagyjuk kialudni a tüzet, mert bizony akkor is tenni kell a kapcsolatért, ha azt érezzük, hogy ez az a mindent elsöprő szerelem, aminek soha nem lehet vége, ez az, amire egész életünkben vágytunk és az az ember van mellettünk, akiket nekünk szánt a sors.

Fontos a kommunikáció, hogy beszéljünk a másikkal, elmeséljük, ha nyomja valami a lelkünket, még akkor is, ha kellemetlen, kényelmetlen a számunkra. Még fontosabb, hogy jó hallgatók legyünk, amikor a másiknak arra van szüksége.

Fontos a minőségi idő, amikor a rengeteg feladat és nyomás ellenére is stop gombot nyomunk és egy héten egyszer kiszakítjuk magunkat a mókuskerékből és olyat teszünk, ami mindkettőnket feltölt.

Fontos a dicséret, az, hogy bármilyen apró dologról is legyen szó, dicsérjük meg a másikat. Azt minden ember egyből megjegyzi, ha a másik valamit elfelejt, rosszul csinál. Akkor azt se felejtsük el, ha valamit nem felejt el és jól csinál vagy anélkül teszi meg, hogy megkértük volna rá előtte.

Nagyon nehéz mindezt teljesíteni, miközben rengeteg tennivaló nehezedik a vállunkra, de ne felejtsük el, hogyha otthon minden rendben van, akkor a lelkünkben is béke lesz, ami kellő erőt biztosít ahhoz, hogy felvegyük a harcot a mindennapokkal.

SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.