párkapcsolat önbizalom dicséret bók Magazine szépség
Ültök egymás mellett a kanapén, éppen a kedvenc sorozatotok megy. Te oldalra fordulsz és megkérdezed: „Miért nem dicsérsz meg soha?" A párod kis fáziskéséssel, félig feléd fordul, és azt mondja, „jól nézel ki". Ismerős a helyzet?

Te csalódottan keresztbe teszed a karod és belül már fortyogsz is. Ezután persze kezdetét veszi a kérdez-felelek köztetek. Te kérdezgetsz, a párod a műsort nézve válaszolgat, de mindketten kezdtek feszültebbek lenni.

Miről szól ez az egész?

Mindenkinek jól esik, ha visszajelzést kap a párjától, viszont nem vagyunk egyformák ennek mennyiségét illetően. Az lenne a legideálisabb, ha a párod eltalálná a pillanatot, amikor a leginkább dicséretre van szükséged. De nem akkor kéne mégis bókolnia, ha ő úgy érzi? És ha sosem érzi úgy?Vagy nem elégszer?

Tetszel még neki, ha ezt naponta vagy hetente nem adja tudtodra? Talán aggódnod kéne? Különben te hányszor dicséred meg őt? Úgy érzed, sok olyan alkalom van, amikor "igazán bókolhatna", de ezek mégis elmaradnak? Csak a külsődre vonatkozóan bókolhat? Miért van erre egyáltalán szükségünk? Rengeteg kérdés és elég gyakran felmerül. De miért kezdjük piszkálni ezzel a pasikat?

Persze mondhatod, hogy az ő hibája, ha nem érzed magad szépnek vagy vonzónak. De miből érzed ezt? Szerintem úgy vagyunk összerakva, hogy időről- időre meg kell bizonyosodnunk arról, hogy kelendőek vagyunk-e még - akár a párunk számára, akár a többi ember számára. Ezt nem nehéz kideríteni: néhány féltékeny női pillantás, vagy egy-egy elcsípett férfi tekintet is elég. De akinek ez nem elég, vagy nem érzi, hogy a párkapcsolata stabil, az továbbmegy. Ugye ismerős...

Forrás: Shutterstock

Csak egy kicsit táncoltam mással, csak egy kicsit flörtöltünk, vagy... Nem kell sorolni.

Az ok meg csak annyi volt, hogy megtudjam, kellek-e még valakinek - miközben akinek valóban kellek, végig ott volt.

Óriási tévedés azt hinni, hogy a másiktól kell megkapnunk a belső töltést, a visszaigazolást. Nem igaz, hogy a párodnak kell önbizalommal, önértékeléssel feltölteni. Támogatást és megértést várhatsz és várnod is kell, persze. De azt nem, hogy ő győzzön meg a saját magad szépségéről, ha te nem érzed magadtól ugyanezt.

Gondolj bele, ha te úgy látod, hogy nagy a feneked, de ő napi ötször mondja el, hogy nem az, elhiszed neki és már nem is zavar a dolog? Ha veled van, ha egyszer már beléd szeretett, akkor megtestesítetted azokat, amiket ő keresett valakiben. Ha te nem érzed jelenleg valamiért jól magad a bőrödben, érdemes átgondolni, miért. Ha a párodnak nem tetszik valami, biztos jelezni fogja és megbeszélitek.

Ha felszedtél néhány kilót, az nem jelenti feltétlenül azt, hogy számára már nem lehetsz vonzó. Hiszen ő is változik, együtt változtok, és más lesz a preferencia. Egy bizonyos együtt töltött idő után már nem igazán a külső a lényeg. Összegezve, a dicséret, fontos és jól esik. Ha szívből jön, akkor be is talál, de csak arra tud ráerősíteni, ami ott van benned is.

Vass Vanda

SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.