Hajnali lassú pánik, avagy így készül el egy nő, legalábbis én reggel

magazin készülődés reggel reggeli kávé
Csodás munkatársammal egyet kell értenem, ugyanis meglehetősen neheztelek a reggelekre. Ez pedig független attól, hogy mikor csörög az óra. Abszolút leborulok azon nők előtt, akik képesek nyugodtan, idejüket beosztva elkészülni reggelente. Kár, hogy egy ilyet se ismerek.

A telefonomban minimum 4-5 ébresztő van reggelre beállítva, de ez csak amolyan vésztartalék, mivel az esetek 80 százalékában még csak a másik oldalamra se fordulok a jelzésére. Így van egy analóg vekkerem, aminek hangjára még a holtak is felülnek sírjaikban.

Tehát csörögnek az órák, én meg kinyitom a szemem, és rádöbbenek, hogy kelni kell. Szörnyű érzés.

Mivel nincs ágykeretem, a matracom a földön van, így egyszerűen csak legurulok róla, tehát a bal lábbal való kelés nálam abszolút ki van zárva.

A galériáról egy meredek lépcső vezet az apró nappalimba, amiből pillanatok alatt eljutok a konyhába. A lépcső reggel azonban egészen nagy kihívást rejteget számomra, párszor már leestem róla, szerencsére a szembe fal megtartott. Képtelen vagyok a kávén kívül másra gondolni. Na jó, nem hazudok, a cigaretta is ott lobog az agyamban. Dohányzom. Tudom, csúnya, rossz szokás, egészségtelen is, de nyugtasson meg, hogy ezért a szenvedélyemért, több hónapon át a hideggel kell megküzdenem reggelente – és este is.

Imádott kotyogósomba este elő szoktam készíteni, mert többször előfordult már, hogy reggel csak nagy nehezen tudtam széttekerni , amitől szét csesz az ideg. A kávé nélküli készülődés maximum akkor jöhetne nálam szóba, ha betörne a zombi apokalipszis. Mire az ágytól eljutok a bögrémben gőzölgő feketéig, legalább 15 perc eltelik.

Forrás: Shutterstock

Tehát ott a kávé, én meg lazán azzal eltöltök még 5-10 percet azzal, ahogy lajhár tempóval magamra veszek mindent, amit az előszobában találok, hogy kevésbé fázzak hajnalba a gangon. 10 perc, mire megiszom és elszívom a dohánytermékemet. Fél óra szevasz!

Kávé után pedig irány a mosdó, ahol kellemesen el szoktam üldögélni, mint aki az idő királynője, melyben nagy része van a mobilomnak és a TikToknak. A sikeres küldetés után először nézek bele a tükörbe, és miközben a fogamat mosom, azon agyalok, hogy vajon 3 réteg alapozót elbírna-e az arcom.
A kb. 20 perces vécés rítus után a sminkelés hamar megvan: maximum 10 perc és kész is egy emberhez nagyon hasonlatos arc. A hajamat vagy szexin kócosan hagyom – én legalábbis szeretek így gondolni rá -, vagy megfésülöm és összefogom. Jelentéktelen időveszteség.

Ezután már csak fel kell öltözni, ami gyorsan megy, mert kifejlesztettem azt a szuperképességet, hogy villámgyorsasággal veszem fel és le a különböző ruhadarabokat, hogy legalább három szettnél érezhessem a tragédia faktort, és egynél valahogy megállapodjak.

Utána indulhatok is, bár, ha rájövök, hogy aznap mégsem a szürke kabátomban mennék, hanem a kékben, akkor táskacsere is esedékessé válik – ennél már szoktam érezni egy második kávé sürgető szükségét.

Cirka másfél óra alatt készen is állok emberként utcára lépni. Persze mindig otthon marad valami: napszemüveg, esernyő, bérlet, telefon, laptop, pedig anélkül nehezen dolgozom.

Amire nem tértem ki külön, reggel folyamatosan érzem a pánikot, hogy nem fogok időben elkészülni. Pedig mindig sikerül. Akkor is, ha épp szabadnapom van, és fel se kellett volna kelnem egész délelőtt.

SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!

Nyitókép: Shutterstock.com

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.