szerelem shemagazin randi Szeitl Mónika párkapcsolat Intimitás
A kezdeti szerelem rózsaszín ködét képtelenség megőrizni egy életen át. Egy hosszan tartó kapcsolat számos hullámhegyet és hullámvölgyet ér meg, amelyek megtépázhatják a résztvevőket fizikailag, lelkileg és érzelmileg egyaránt. Mindezek ellenére hiszem, hogy a romantikának nem kell szükségszerűen meghalnia az évek múlásával.

Hosszú párkapcsolat. Házasság. Gyerek. Munka. Mindennapos mókuskerék. Csak hajtod és hajtod, az év 365 napjában nincs megállás. Házimunka, gyereknevelés, dolgozni is kell... Kinek marad ideje és energiája így a romantikára?

Akkor most mindenki tegye fel a kezét, majd fogadja meg hangosan, hogy igenis, akkor is időt szakít a romantikára, ha cserébe bele kell fulladni a szennyesbe, nem sikerül elküldeni a hetvenedik e-mail vagy este nem eszik meleg vacsorát a család, csak egy nyamvadt szendvicset!

Mert romantikázni KELL!

Bármennyire is elsodor minket az élet, bármennyire is szorítanak a határidők, bármennyire is képtelenek vagyunk elszakadni a gyermekünktől igenis szükség van a párok közötti intimitásra. Akkor is, ha 10 éve élnek együtt és mindketten a karrierjüket hajtják. Akkor is, ha házasok és kizsigereli őket az építkezés. Akkor is, ha a fogzás miatt tízszer ébred a baba éjszakánként. Mert enélkül halálra van ítélve a kapcsolat.

Kezdő szint: nem kell mindig kaviár

"De hát a határidők! De hát a háztartás! De hát a gyerek!"

Mindenkinek vannak olyan életszakaszai, amikor a feje fölött összecsapnak a hullámok és minden fontosabb, mint egy randi a férjjel. "Kinek van erre ideje?" – hallom szinte. "Akik még párt keresnek, azok randizzanak, nekem már van párom/férjem, ez most nálunk nem fér bele!"

Pedig hidd el, bele kell, hogy férjen. Ne gondolj azonnal gyertyafényes, kiöltözős, éttermezős dínomdánomra. Az agyonhajszolt időszakban kevesebb is elég.

Egy érintés, egy simogatás, egy cinkos mosoly, egy lopott csók is megidézheti a kezdeti szenvedélyt.

Cirógasd meg a vállát, miközben a villanykörtét cseréli ki az éjjeli lámpában, nyomj egy cuppanós puszit a szájára, miközben leveleket küldözget vagy egy percre ülj az ölébe és szorosan öleld át, hogy együtt dobbanjon ismét a szívetek. Ez nem kerül semmibe, nem fárasztó és a gyerekek előtt is nyugodtan megtehetitek. Apróságok ezek, amelyek ugyan nem egyenértékűek egy randival, de éppen elegek ahhoz, hogy felidézzék, az összetartozás érzését és ne hagyják kialudni a szerelem parazsát.

Forrás: Shutterstock

Haladó szint: randi otthon

Akadnak olyan időszakok is az életben, amikor nem vagytok a végletekig kizsigerelve, de valahogy mégsem jut időtök arra, hogy eljussatok randizni. Nincs kedvetek este felöltözni és beülni valahova? Nincs nagyi vagy bébiszitter, aki vigyázzon a gyerekekre? Randizzatok otthon!

Határozzátok el, hogy az egyik este csak a tietek lesz. Nincs munka, nincs házirobot, nincs telefonnyomkodás, hanem amikor minden elcsendesedik, csak egymásra figyeltek.

Ha van gyermeketek, altassátok el és utána már csak magatokkal foglalkozzatok. Terítsétek meg az asztalt és egyetek egy finom vacsorát kettesben - akár rendelhettek is, az még kényelmesebb. Ha már vacsiztatok, gyújtsatok meg egy gyertyát, igyatok egy pohár bort és beszélgessetek úgy, mint régen. Vagy egyszerűen csak bontsatok ki egy zacskó chipset, pattogtassatok kukoricát és nézzetek meg együtt egy filmet, mintha moziban lennétek.

Profi szint: lopott idő

Bár a fenti módszerek is nagyban segítenek abban, hogy visszaidézzétek a kapcsolatotok kezdeti szakaszára jellemző romantikát, az igazi azért mégis az, ha sikerül elmennetek egy valódi randira.

Gondoljatok bele, mit szerettetek legjobban csinálni kettesben és tegyétek meg újra.

Imádtatok étterembe járni? Öltözzetek fel csinosan és foglaljatok asztalt. Órákig képesek voltatok kézen fogva sétálni? Vegyétek nyakatokba a várost és andalogjatok egyet, mint a friss szerelmesek. Mozizzatok, menjetek színházba, biciklizni, de még jobb, ha legalább két napot tudtok magatoknak lopni, mert ilyenkor tényleg lerázhatjátok a vállatokról a mindennapok nyűgét, gondját. Ha belefér, akár egy wellness hétvégére is elmehettek, de otthon, egy kis habfürdővel és illatgyertyával saját SPA-t is kialakíthattok magatoknak a fürdőszobában.

Ne vegyétek fel a telefont, ne kapcsoljátok be a számítógépet két egész napon át, a gyerekek pedig vakációzzanak hétvégén a nagyinál vagy az unokatesóknál.

A kettesben töltött napok új élményekkel gazdagítanak titeket, amelyekből töltekezhettek majd a szürke hétköznapokon is.

Egymásra odafigyelni, az intimitást megőrizni, férfinek és nőnek maradni nem mindig egyszerű feladat. Bizonyos élethelyzetekben kifejezetten kihívást jelent táplálni a szerelem lángját, de megéri, hogy odafigyeljünk rá, mert néha egészen apró dolgok is elégnek bizonyulnak ahhoz, hogy átlendítsen minket egy-egy kapcsolati hullámvölgyön.

SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.