párkapcsolat erős versenyzés önértékelés versenyszellem
Egy egészséges önértékelésű férfit elsősorban onnan lehet felismerni, hogy büszke rád. Az sem feszélyezi, ha valamiben jobb vagy nála. Nem zavarja, hogy többet keresel, sikeresebb vagy, vagy csak egyszerűen látványosan megállsz a saját két lábadon.

Erős nők - ahogy szokták mondani. Pedig ugyanolyan lányok, mint bármelyikünk. És keressük az Igazit. Azt a férfit, akinek a mellkasára hajthatjuk a fejünket, aki mellett (érzelmi) biztonságban érezzük magunkat, aki igazi társ.

Egy csomó férfi azt hiszi a belevaló csajokról, hogy na, akkor mellettük valami iszonyú különlegeset kell villantani, mert ezeknek csak Henry Cavill felel meg.

Van olyan barátnőm, akinek van egy kis üzlete és egy hitelmentes kecója, egy másik csaj rendőrnyomozó, egy harmadiknak pedig kiterjedt kapcsolati hálóval rendelkezik híres emberekkel a munkája miatt. És egyikük sem hivalkodó vagy beképzelt.Bogi tisztában van vele, hogy hány átdolgozott év van a saját lakás mögött. Anna egy férfitól sem várja el, hogy jobban tudjon futni vagy lőni, mint ő. Niki pedig tudja, hogy attól, mert valaki híres, még nem lesz különb egyikünknél sem.

Hogy mi bennük a közös? Amikor összejönnek valakivel, rendre ugyanazt tapasztalják: hiába tetszenek a másiknak, a férfiak úgy viselkednek velük, mintha valami kicsinyes, sértett bosszúállás céltáblái lennének.

Amikor egy férfi nincs rendben saját magával, előfordul, hogy megpróbál lehúzni maga mellé. Nem örül a sikereidnek, leszólja a dolgokat, amik fontosak neked, osztja az észt. Kisajátító, mert azt hiszi, másképp nem tud érdekes lenni számodra. Többen az exükre hivatkoznak, hogy az mennyire tönkretette őket, és ezért nem képesek megbízni egyetlen nőben sem. Sóhajtoznak, hogy felélesszék benned a gondoskodási ösztönt. Néha olyanok, mint egy rossz gyerek, aki direkt rosszat csinál, csak hogy kicsikarja a figyelmedet.

Forrás: Shutterstock

"A harmadik randin megszólalt a telefonom. Egy híres színész keresett egy munka miatt. Nem vettem fel, de mivel megjelent a kijelzőn a neve, a partnerem rákérdezett. Az este további részében a magyar filmgyártást kritizálta. Minél többet ivott, annál jobban belelovallta magát. A legkellemetlenebb az volt, hogy látványosan flörtölt a pincérnővel, és a múltbéli hódításaival kezdett el kérkedni, hogy féltékennyé tegyen" - meséli Niki barátnőm.

Bogi azt mesélte, hogy amint szóba kerül a cége és a lakása, szurkálódó megjegyzéseket kap. "A végén már ott tartottunk, hogy az én munkám egy jelentéktelen szar, és az exe is azzal tette tönkre a kapcsolatukat, hogy állandóan a pénzt hajtotta. Adjam fel a hivatásomat, majd ő csinál saját céget és eltart. Mi vaaan???"

A nyomozó ismerősöm randipartnere pedig azt nem tudta feldolgozni, hogy Anna izgalmas munkát végez, míg ő 8-tól 4-ig ül egy irodában. "Engem egyáltalán nem zavart volna a munkája, hiszen egy helyes, értelmes srácnak tűnt. De amikor sűrű volt a beosztásom, vagy éjszakáig dolgoztam, akkor kezdett el sértett üzeneteket írogatni és féltékennyé tevő fotókat posztolni bulikból. Nem jött be."

A párkapcsolat nem verseny, hogy ki a sikeresebb, izgalmasabb, vagy ki tudja legyőzni a másikat. Ha összejössz egy olyan emberrel, aki nincs rendben saját magával, hidd el, annak előbb-utóbb veled is baja lesz. Ha jó vagy, ha elvagy magaddal, ha sikeres vagy, akkor mindig lesz olyan, akinek hiába tetszel, akkor is böki a csőrét a boldogságod, és le akar húzni a saját nyomorodott szintjére - hogy te is szarul érezd magad.

"Az a vicc, hogy a mostani párom is civil, ráadásul ő is "aktakukac". Hogy mi a titka? Tök jól elvan saját magával. Elfogadta, hogy sosem lesz két méter magas, vagy hogy már ritkul a haja. Tisztában van az erősségeivel és a gyengeségeivel. Szereti a munkáját, van hobbija, barátai, humorérzéke, és ami a legjobb: a csalódásai ellenére van egészséges önbizalma. Neki én vagyok Wonder Woman, és amikor munkába megyek, mosolyog, hogy menjél babám, mentsd meg az egész világot!" - meséli Anna.

Csajok, ilyen hozzáállásnál ti se adjátok alább!

SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.