Az öregedés nem azt jelenti, hogy megkeseredett banyává válsz!

Valamikor a múlt században voltál utoljára bulizni? Önszántadból főzöl otthon a sarki kínai helyett? Nyugi, nem csak te öregedtél meg!

Anno, zsenge 20 évesként szentül hittem, hogy 30 felett véget ér a személyes boldogságom, és kezdhetem ásni a síromat. Az biztos, hogy a harmadik X felett már picit más az élet, de a gyülekező ráncokat lehet humorral is fogadni. Az életmódom pedig, nos, hát köszönőviszonyban sincs a koccintós vörös múlttal. Ha te is ezeket a változásokat tapasztalod, akkor elkezdheted kötögetni az otthonkádat.

Imádom a reggeleket, hajnali 6-kor is

Lehet nyár, tél, hétköznap vagy karácsony, nekem reggel hatkor kipattan a szemem, és nincs visszaút a habos álomvilágba. Nettó pazarlásnak érezném, ha délelőtt tízig lopnám a napot. A szomorú az, hogy régebben mégis több idő jutott mindenre - de ezt betudom a tér-idő rossz elhajlásának.

Sírva eszed a junk foodot

Meg különben is, otthon vár a finom spenót vagy a borsófőzelék tükörtojással. Nyilván régen is tudtad, hogy a csibeburger sosem kotkodácsolt, de akkoriban, két fröccs és megszámlálhatatlan feles közt, ez egyáltalán nem zavart. Most már magadtól teszel a szendvicsbe paprikát és paradicsomot, az energiaital pedig abszolút tiltólistás.

Rosszul vagy a disco szó hallatán is

Utoljára a nyomógombos telefonok korában voltál discóban - mondjuk, akkor sem szeretted már, de volt az a piamennyiség, hogy elviselhetővé váljon. Illetve a tavalyi lánybúcsún kötelező nosztalgiából elmentetek, de úgy érezted magad, mint egy óvó néni a gyerekek közt. A füled azóta is vérzik attól a zenének nevezett zajtól, valahol pedig egy bátor 20 éves srác híváslistájában "MILF"-ként van elmentve a számod.

Forrás: Shutterstock

Idegesítenek a "mai fiatalok"

Azon kapod magad, hogy mai fiatalok valahogy egyre elviselhetetlenebbek. A múltkor is felcseszted az agyad azon a lányon, aki egy "felső"-nek csúfolt melltartóban mutogatta a köldökét, miközben a pasija nem szégyellte magát a kék-zöld hajával. Az nyilván más kérdés, hogy 15-16 évesen valószínűleg te sem kiskosztümben jártál iskolába. Én legalábbis a heavy metalos cuccaimban nem számítottam egy nagy divatdiktátornak, de akkor tökéletesen éreztem magamat bennük.

Nem röpködnek b@zdmegek a szádból

Rájöttél, hogy egyszer fel kell nőni, és ehhez a kulturált társalgás is hozzátartozik. Egy ideje már jóval kevesebb b@zdmeg hagyja el a szádat (pedig milyen felszabadító is tud lenni ez a szó!). A "pasim" kifejezést felváltotta a "párom" és a "férjem", és bulizás helyett ezerszer inkább választod a nyugdíjas vidámparkot, azaz a wellness hoteleket.

Nem kell egy ötezresből túlélni a hetet

A nosztalgia szemét egy alak - megédesíti a sokszor nem is annyira rózsaszín ifjúkori éveket. Jobban belegondolva, egyáltalán nem vicces, ha egy fiatal csak kenyeret, margarint és egy üveg bort tud venni magának. Jó esetben ezen a szinten már túl vagy, és persze hiányzik az a derűs, laza, "sz@rok én mindenre" éned, de a vele járó életszínvonalat már nem sírod vissza.

Valljuk be, néha jólesik szomorkodni, hogy mennyivel jobb volt fiatalnak lenni - de sokra nem mész vele. A régi barátságokat igenis meg lehet (és kell is) tartani, az öregedés pedig nem jelenti azt, hogy egy depressziós, fonnyadt banyává kell válnod.

Forrás: Csudai Sándor
Búcsúzunk!

Kedves olvasóink!

Október közepétől kezdve a SHE.HU teljes szerkesztősége, és az írói gárda is távozik a magazintól. Ezután a weboldalon és minden kapcsolódó közösségi felületen megjelent tartalmak nem a mi munkánk eredményei. Nehéz a búcsú, de köszönjük, hogy eddig velünk tartottatok, és reméljük hamarosan találkozunk! :) Íróink munkásságát addig is nyomon követhetitek saját írói oldalukon. Köszönjük ezt a 4 évet, amit velünk töltöttetek!

Ezennel kívánunk sok sikert az új szerkesztőségnek!

Nyitókép: Shutterstock

    Ezek is érdekelhetnek