szerelem párkapcsolat távkapcsolat Fehérvári Varga Judit
Korábban az volt a véleményem, hogy a távkapcsolat nem is igazi kapcsolat. És hogy tulajdonképpen nem sok értelme van, mert majdnem olyan, mintha nem is lenne.

Egyenesen csodálkoztam az ismerőseimen, akik azt mondták, szerintük igenis jó és nekik működik - én ezt el sem tudtam volna képzelni. Azonban az utóbbi időben megváltozott a véleményem. Mert igenis vannak a távkapcsolatnak is előnyei.

A távolság érdekessé tesz!

Ha távkapcsolatban élsz, nem tudtok beleszürkülni a hétköznapokba - hiszen azokat nem együtt töltitek. Minden egyes napot, ami közös, ajándéknak érzel, még hónapok után is. Amíg a nem távkapcsolatban élők talán már unják (vagy idegesítik) egymást, addig te még mindig úgy éled meg az együttléteket, mintha még mindig csak a szerelmetek elején lennétek. Minden együtt töltött idő kincs és valódi minőségi idő - mert tudjátok, hogy nem adatik meg minden nap.

Van elég időd a saját dolgaidra.

Aki jóban van önmagával, annak (még ha kapcsolatban is él) szüksége van egyedül töltött időre. Például, amikor a saját hobbijával foglalkozik, a barátaival találkozik, vagy egész egyszerűen csak azt csinálja, ami feltölti. Egy távkapcsolat esetén ezt könnyű megvalósítani, hiszen nem kell egyeztetni arról, hogy mik a közös programok. Vannak napok/hetek, amikor tudod, hogy külön vagytok, és ez remek lehetőség arra, hogy azt csináld, amihez kedved van. Így sokkal lelkesebben veted majd bele magad a közös közös programokba.

Minden egyes találkozás euforikus!

Ha távkapcsolatban élsz, és egy ideje nem találkoztatok, már alig várod, hogy újra láthasd a másikat. Olyan ez, mintha a kapcsolat elejét élnéd át újra és újra, amikor még minden felfokozott volt. Mivel nem vagytok folyton együtt, amikor találkoztok, még több hónap után is olyan érzés kerít hatalmába, mintha most kezdődne a szerelmetek.

Forrás: Shutterstock

Jobban odafigyelsz magadra, és ő is!

Ha nem találkoztok gyakran, akkor jobban készülsz egy-egy találkozóra, mint azok a párok, akik minden nap látják egymást. Nagyobb feneket kerítesz annak, hogy igazán szép legyél, amikor vele vagy. És ugye tudjuk, hogy ez segít abban, hogy sokáig fennmaradjon az érdeklődés, és ne szürküljön el a kapcsolat.

Erősebbek az érzelmek!

Egy új kapcsolatban a hormonok elborítják az ember agyát, és előtérbe kerül a testi kontaktus. Egy távkapcsolatban viszont (amikor éppen külön vagytok) a lelki oldal hangsúlyos, mivel ilyenkor a beszélgetéseké a főszerep. Így erősebb kötődés alakulhat ki közöttetek.

Igen, amikor egy-egy találkozás után hosszabb időre váltok el egymástól, az sosem jó érzés. De annál jobb lesz újra találkozni - és persze addig is minden nap beszélhettek a modern technikának köszönhetően. Nem úgy, mint régen, amikor a szerelmeseknek egy-egy levélre napokat vagy heteket kellett várni.

Még több cikk Judittól!

Ha idáig eljutottál, már biztos rajongsz Judit stílusáért, és nem bírod visszafogni magad, hogy még többet olvass tőle. Megértjük, és segítünk is neked. Az írói oldalán rengeteg írása vár rád.

Forrás: Pályi Zsófia

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.