Honnan tudhatod, hogy tényleg ő az Igazi?

Honnan tudhatod, hogy ő az Igazi? Onnan, hogy szeret vagy megtesz mindent azért, hogy boldog legyél? Nos, szerintem nem kellenek erről "női magazinos" cikkek. A legbiztosabb jele az - ha már jelekre van szükséged -, ha biztonságban érzed magad mellette.

Mármint nem kimondottan fizikai biztonságban - bár persze az is fontos. De nem attól lesz számunkra az Igazi egy férfi , hogy ő Superman vagy Bruce Lee - az élő pajzs, aki megvéd a nap káros sugaraitól is. És még csak nem is az anyagi biztonság a legfontosabb. Az érett nő nem egy soha ki nem apadó pénztárcát keres magának. Ellenben, ezek mind-mind lehetnek plusz pontok.

Az erős testalkatú férfi, aki megóv minden veszélytől, vagy éppen az, aki szakmájában sikeres és stabil pénzügyi háttérrel rendelkezik. Ezekre mind-mind lehet alapozni, de igazából nem ilyen biztonságra vágyik a nő.

A biztonság, amiről beszélek, érzelmi jellegű. Ugyanis rengeteg a sérült nő, akik összetört szívük darabkáit hurcolják egyik kapcsolatból a másikba. Páncélszekrénybe rejtik azt, mert attól tartanak, megint megcsalják, elárulják, kihasználják őket. Emiatt örökösen rettegnek, és nem tudják megélni a kapcsolatukat. Időre és egy óriási tégely gyógybalzsamra van szükségük a férfiaknak ahhoz, hogy a nő megnyíljon.

Tehát, amire a nők igazából vágynak, az az érzelmi biztonság. Hogy ne kelljen minden nap állandó készültségben lenni és a pofáraeséstől rettegni. Ehhez pedig arra van szükségük, hogy tudják: szeretik őket. Figyelnek rájuk. Fontosak a másiknak. Mindezt hallaniuk, látniuk és tapasztalniuk kell. Számos módja van annak, hogy a férfiak kielégítsék ezt a vágyat, de a legjobb és legbiztosabb, ha figyelemmel ajándékozzák meg a párjukat.

Ugyanis, akire figyelnek, az tudja: biztonságban van. Hiszen szeretik, ragaszkodnak hozzá, törődnek vele, az érzéseivel és az igényeivel. Az őszinte figyelemben részesülő nő pozitív visszacsatolásban, testi és lelki kényeztetésben részesül. Ez az, amire a nőknek igényük van! Szeretnék, ha ők jelentenék a Napot a párjuk életében, aki ezt ki is fejezi - szavakkal vagy tettekkel.

Forrás: Shutterstock

Így érhető el, hogy az önbizalmuk erős legyen. Ugyanis a legtöbb megtört szívű nő térde újra és újra megremeg. Ilyenkor nyúlnak a mankó után és támaszkodnak a lelki támaszukra. Ezt a szerepet pedig csak egy igazi férfi töltheti be.

Ez persze nem azt jelenti, hogy minden nőnek a társától kell függnie és tőle kell remélni a boldogságot, az önbizalmat. Nem lehet a párunk az egyetlen öröm- és fényforrásunk az életünkben. Különben is, erre sokaknak nincs is szüksége, hiszen képesek egyedül is boldogulni és megállni a lábukon. Csak éppenséggel ettől még a nagybetűs Férfiról álmodnak.

Az igazi férfinak életük szilárd alappillérének kell lennie, akire építhetnek, és minden körülmény között számíthatnak. A mindennapi kihívások, a munkahelyi problémák, minden sokkal könnyebben elviselhető így. A férfi a várunk, akiben biztonságra lelhetünk. Kell a tudat: a kedvesem mellettem van. Megért, elfogad és támogat.

Fontos, hogy jó és rossz időben egyaránt számíthassanak a férfira, aki mindig kellő empátiával fordul az irányukba. Gondoskodjon róluk, ossza meg velük azt, amije van. Hogy bízhassanak a férfi szavában, aki hűséges, őszinte, kitartó és vállalja a felelősséget - akire rá merik bízni magukat. És akinek ilyen párja van, annak egy csepp félelem sincs a szívében.

Az tudja: lehet gyenge, mert nem élnek vissza a helyzetével. Egy ilyen férfi soha nem éreztetné, hogy a nő nélküle elesett, nem képes semmire. Mert nem akarja magától függővé tenni - valódi férfiként viselkedik. Ezeknek köszönhetően a nő végre meggyógyulhat. Újra egyenes háttal járhat, biztos lábakon állhat, és megerősödhet a szíve.

Nyitókép: Shutterstock