halál kibeszélő Molnár Csanád hűség feleség gyász házasság
Kriszti és Sanyi kapcsolata kisgyermek korukban kezdődött. Ovistársak voltak, utána egy iskolába jártak. Egy időre ugyan elsodorta őket egymástól az élet, de aztán újra találkoztak... és a találkozásból szerelem, a szerelemből házasság lett.

Kapcsolatukra két szép gyermekük tette fel a koronát, és a kisebb vitáktól eltekintve teljes boldogságban éltek. Tényleg csak az ásó, a kapa és a nagyharang választotta el őket - a tragédia az, hogy túl korán.

Krisztinél leukémiát diagnosztizáltak, amit későn vettek észre, így semmiféle kezelés nem hozott javulást. Az állapota rendkívül gyorsan romlott, kevesebb mint fél év alatt elment. A férje pedig összeomlott a tragédia következtében. Nem látta a kiutat abból a kátyúból, amibe gyermekei anyjának halála után került. Súlyos letargiába zuhant, és ebből nem zökkentette ki a lányok mindennapi ellátása és a rá háruló összes feladat sem.

Egyre gyakrabban nyúlt az italhoz, hogy belefojtsa a bánatát. Egy este, amikor a gyerekek véletlenül nem voltak otthon, részegségében majdnem felgyújtotta az ágyat cigarettázás közben. Ez észhez térítette. Látta maga előtt a két gyereket, ahogy vörösre sírt szemmel állnak a sírja felett, mint az anyjuk halálakor... Ezt nem élhetik át még egyszer!

Ekkor jött rá, hogy feladata van a Földön: két félárva gyermek várja el tőle - joggal! -, hogy felnevelje őket. Hogy mindent megadjon nekik, és az anyukájuk halála ellenére teljes értékű életet biztosítson a számukra. Kriszti is ezt akarná. Elhatározta, hogy véget vet az önsajnálatnak és megteszi, amit meg kell tennie. Ezentúl a gyerekeinek szenteli az életét.

Forrás: Shutterstock

Így is lett. Anya helyett anya volt, mindent megcsinált, amit régebben a párja. Reggelente szendvicset gyártott, iskolai holmit, ruházatot ellenőrzött. Aztán dolgozni ment - a gyerekek szerencsére már egyedül jártak suliba. Délután elmesélték egymásnak a napjukat, megbeszélték a történteket és a tanulnivalót. Ezután főzött, mosott, vasalt, takarított, pont ahogy egy háziasszony teszi. Már nem férfi volt, hanem "csak" egy apuka.

Persze voltak nők, akiknek felkeltette a figyelmét és akik mindent megtettek, hogy összejöjjenek vele. De ő becsületesen közölte a jelentkezőkkel, hogy a gyerekek mellett nincs sem ideje, sem energiája másra. Volt, aki megértette, volt, aki nem. Utóbbiak azt is pletykálták, hogy nem stimmel vele valami, hiszen másképp egy férfi sem bírná ki évekig szex nélkül. Ő nemhogy kibírta, de nem is vágyott rá. Minden nap az volt a legnagyobb öröme, amikor estére elfogytak a feladatok, megfőtt a másnapi ebéd, és ágyba dugta a gyerekeket.

Ebbe a világba nem akart senkit beengedni. Egyvalaki hiányzott az idillből, Kriszti, de ő elment oda, ahonnan nincs visszaút. Senkivel nem lehetett pótolni... Nem akart szeretni vagy kötődni többé.

A lányok szépen felcseperedtek, idővel már többet voltak távol, mint otthon, de Sanyi ekkor sem akart ismerkedni. Inkább kertészkedett, futott, bicajozott és olvasott. Vasárnap délutánonként pedig szertartásszerűen kiment a temetőbe, és friss virágot vitt Kriszti sírjára. Mert bármilyen hihetetlen, vannak olyan szerelmek, amik egy egész életre kitartanak. Az övék pedig ilyen volt.

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.