40. szülinap? Én akkortól kezdtem igazán élni!

40 vagy? Akkor neked annyi! Ja persze, ha férfi lennél, most kezdődne az élet. De sajnos nő vagy. És 40. "Szegény! Tudod, hogy ez már a B oldal? Már ott vannak a ráncok a szemed körül."

"A bőröd sem olyan feszes, mint 20 évesen." "Kezdhetsz visszafelé számolni!" "Már a 30 is gáz volt, de a 40... Még jó, hogy nem 50!"

Ha közeledik a 40. szülinapod, vagy már túl vagy rajta, ismerősek lehetnek ezek a mondatok. Talán viccnek szánják őket, de nem azok! Az elsőn még nevetsz, és persze neked is eszedbe jutnak ilyen poénok. Aztán egyre fárasztóbbá válnak a "jóindulatú" beszólások. Tegnap még úgy keltél, hogy egy jó nagy szülinapi bulit csapsz. Ma meg már azon gondolkodsz, mi a fene van az emberekkel. Miért hiszik, hogy ha egy nő betölti a negyvenet, akkor vége az életének, vagy legalábbis nőként többé már nem jegyzi senki?

38 évesen szültem. A 40. szülinapomon boldog voltam, és egy percig sem jutott eszembe, hogy átestem a B oldalra. Sőt! Azóta eltelt több mint 10 év, és még mindig nem gondolom, hogy feketében kéne járnom, kis kendővel a fejemen és kosárkával a kezemben. Nem gondolom, hogy nem néznek meg a férfiak, sőt, azt sem, hogy én sem nézhetem meg őket. Nem gondolom, hogy rosszabb nő vagyok, mint 20 évesen. Bár a "csomagolás" fiatalságának tekintetében valóban vesztésre állok, de nőiességben kétségtelen, hogy legyőztem fiatalkori önmagam.

Forrás: Shutterstock

Nem gondolom, hogy mostantól minden nap ajándék, és azt sem, hogy örüljek, ha nem fáj semmim. Nem gondolom, hogy lehúzták a rolót, inkább azt gondolom, végre megtehetek bármit. Arra koncentrálok, milyen jó, hogy még mindig sportos vagyok és a fiamat az öcsémnek nézik. Meg arra, hogy sok férfi van, aki nem a 20 éves nőket kergeti. És arra is, hogy sajnálom ezt a korfóbiás társadalmat...

40 lettél? Itt az idő, hogy kezedbe vedd a sorsod és ne hagyd, hogy befolyásoljanak. Tudd meg, a negyvenes nő gyönyörű, és minden tekintetben nagybetűs NŐ! Van, aki 40 felett találja meg önmagát, vagy sok sikertelen kapcsolat után az igazit. Van, aki ilyenkor szüli meg a szerelemgyerekét, és olyan is, aki végre most meri elhagyni a férfit, aki mellett évek óta boldogtalan. Van, aki 40 felett kezdi építeni a karrierjét, mert addig előtérbe helyezte a gyerekeket, a családját. Van, aki nagyot mer álmodni, és nemcsak szerelmet, hanem országot is vált. Van, aki ekkor kezd el élni!

Sokan vagyunk olyanok, akik 40-ig kerestük önmagunkat. Kerestük a helyünket a világban. Tapasztaltunk. Igazodtunk. Megfeleltünk. 40 után pedig kiteljesedtünk. Elértük. Megállapodtunk. Megszerettük. Megértettük. A világot is, és magunkat is...

Szóval 40 lettél? Szerintem SZUPER! Ünnepelj!

Forrás: Shutterstock
Élsz-halsz a SHE.HU cikkeiért?
Iratkozz fel a Cikkajánló szolgáltatásunkra, és mi elküldjük neked emailben a hét legjobb írásait, nehogy lemaradj róluk.

Nyitókép: Shutterstock

    Ezek is érdekelhetnek