A bántásaid adnak erőt a meneküléshez!

Bántott. A bántása nyomot hagyott. Nem a tested szenvedte el az ütéseket, hanem a lelked, a szíved. Ácsorogsz a romjaid között. Vajon mit tudsz még ebből a maradékból összerakni?

Nyoma veszett az érzéseknek, már csak a szerelem kihűlt hamvában kotorászol. Építkezni kellene, a terv a fejedben, deamit egy nárcisztikus vagy szociopata művelt veled, az mindent eltiport. Mert az ilyen ember, amint a karmai közé kaparint, megkeresi a leggyengébb pontodat, és oda lő. Nevetségessé tesz, megszégyenít mások előtt.

Ha vége egy ilyen kapcsolatnak, és úgy érezzük, készen állunk egy újabbra, azon igyekszünk, hogy megmutassuk a másiknak az értékeinket. Azt hisszük, hogy egy új szerelemben majd magunk is meggyógyulunk. Hatalmas tévedés. Egy új kapcsolat nem lesz gyógyír, mert ez a fajta sérülés nem a "kutyaharapást szőrével" módszerrel gyógyul.

Csak magaddal rántod azt, aki valóban őszintén közeledik feléd. Elhiteted vele, hogy túl vagy a bántásokon, de odabent, legbelül érzed, hogy még nem vagy rendben.

Ezt a sebet magadban hordozod, és nem egy külső kapcsolat fogja helyretenni az önértékelésed, a bizalmad. Akkor kezdesz meggyógyulni, amikor félre tudod seperni az egódat. Amikor már nem azt gondolod, hogy mekkora mártír vagy, amiért ezt meg tudták tenni veled, amiért valaki képes volt a földbe döngölni. 

Forrás: Shutterstock

Amikor már nem sajnálod magad, hanem cselekszel. Nem magyarázkodsz a külvilágnak, hanem befelé figyelsz, hol bicsaklott meg a lelked. Aztán persze jól szembe kell nézni mindazzal, amit belül találsz. Mert az érzelmeid hatására megvakultál. Eltakartad a harmadik szemed, pedig már akkor jól látott, amikor még lubickoltál a szerelemben.

Nem lehet megúszni. Szembe kell nézni minden egyes fájdalommal, átengedni magadon, hagyni, hadd fájjon... Ezzel húzod ki a méregfogát a negatív érzéseknek, csak így szabadulhatsz meg tőlük. Aztán ahogy szűnnek a fájdalmak, a helyükbe újra megkapod az örömöt és a jó érzéseket. Kiszabadulsz a lelkedet béklyóban tartó börtönből.

Ha jó munkát végeztél magadban, már nem fog számítani, hogy olyan emberrel hoz össze a sors, aki esetleg elutasít, vagy megpróbál semmibe venni. Csak a saját mércéd szerint fogod látni önmagad - és a körülötted lévő világot. Mert a lábad nyomán már virágok nyílnak, és soha többé nem kell a sárban taposnod... Találd meg odabent a békéd!

Forrás: Mudra László
SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!

Nyitókép: Shutterstock

    Ezt olvastad már?