Vetkőztesd meztelenre a lelked, hogy szerethesselek!

Mit szeretnél? Azt, hogy beléd szeressen valaki, vagy csak azt, hogy tetsszen neki az álarc, amit viselsz és amivel a valódi önmagad leplezed? A te döntésed. Neked kell tisztában lenned a valós vágyaiddal és értékeiddel.

Ha csak tetszeni akarsz valakinek, fel akarod kelteni az érdeklődését, nagyon vigyázz: a cél nem szentesíti az eszközt! Senkiért ne áldozd fel a valódi önmagad, ne menj bele olyan játékba, ami játszmává alakul! Hidd el, hosszú távon nem éri meg! Lehet, hogy ideig-óráig eltölt az öröm, hogy sikerült megszerezni őt. Azt hiszed, boldog lehetsz vele, de előbb-utóbb rá fogsz jönni, hogy semmi nem az igazi. Muszáj megmutatnod, milyen vagy valójában, ha jó kapcsolatot akarsz.

Jobban teszed, ha már azelőtt tisztába rakod a gondolataid, megfogalmazod az elvárásaid, megalapozod a vágyaid, mielőtt belekezdesz bármibe. Nem tőle, nem mástól kell elvárni, hogy majd boldoggá tesz és széppé varázsolja az életed. Ezt magadnak kell megtenned, már akkor, amikor még közel-távol nincs senki, akivel közös életet kezdenél.

Maradj mindvégig önmagad, és legyél őszinte! Ne alakíts ki hamis képet magadról, és arra is jól figyelj, akivel kapcsolatot tervezel! Meghódíthatod - de meg nem szerezheted. A társad lehet - de a tulajdonod soha. Neked adhatja az idejét, rád szentelheti a figyelmét, megajándékozhat a szeretetével, felmelegíthet a szenvedély tüzével. De mindezt csakis szabad akaratából.

Forrás: Shutterstock

Kérni, manipulálni felesleges, és nem is szabad! Jobban teszed, ha fáradtságos játszmák helyett önmagad alakítod. Ha felvállalod az elvárásaidat, és az ő vágyait is megismered. Csak őszintén, egyenes beszéddel, nyitott szívvel lehet odaállni a másik elé, ha azt akarod, hogy működőképes legyen egy szerelem.

Szabadulj már fel, és dobd le az álruhát! Ne színészkedj csak azért, hogy megfelelj! Úgysem tudnád ezt sokáig csinálni, előbb-utóbb minden kiderül, a megjátszott tulajdonságok is lelepleződnek. Tudom, azt akarod, hogy szeressenek, hogy te legyél a másiknak a szíve vágya. El akarod nyerni a szerelmét, és nemcsak egy pár hétre, hónapra, hanem talán egy egész életre.

Ijesztő érzés, nem csoda, hogy felbukkan benned a megfelelési vágy. De ne engedj neki - ne tagadd meg önmagad! Csupaszítsd le a lelked, merj pózok és hazugságok nélkül odaállni elé és azt mondani: ilyen vagyok. Kellek így neked?

Forrás: Mudra László
SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!

Nyitókép: Shutterstock

    Ezt olvastad már?