Férfi-női szerepek: Hol van az megírva, hogy egy pasi nem főzhet?

Sok dolog lehet szexi és vonzó egy férfiban. Például, ha gond nélkül összeszerel egy Ikea-bútort, könnyedén felemel bármit - vagy ha megmutatja az érzékeny oldalát. Mindenkinek más jön be.

Szerintem például iszonyú szexi, ha egy pasi főz - és ezt szívesen teszi, ráadásul nekem.
Tudok főzni, nem is rosszul - csak nem szeretek. Azt pedig még kevésbé szeretem, ha elvárás, hogy automatikusan a nő gondoskodjon mindig erről a feladatról. Hol van az megírva, hogy egy pasi nem főzhet? Én is cipelem a bevásárlószatyrokat, sőt, dolgozom is. Miért kellene csak azért, mert nő vagyok, mindenképpen magamra vállalni a főzést (pláne, ha nem szeretem)?

Ma már más a helyzet, mint régen. Akkor tényleg klasszikus munkamegosztás volt - férfiak a férfi, nők a női munkákat végezték. De ha a nőktől elvárjuk, hogy ugyanúgy dolgozzanak és pénzt keressenek, mint a férfiak - és képesek legyenek eltartani önmagukat -, akkor miért maradt a főzés a nők nyakán?

Persze, valahol értem: gondoskodás, anyai ösztönök, törődés. De mi van, ha én nem akarok anyaként viszonyulni a páromhoz? Ha én azt szeretném, hogy az én párom egy önálló, magabiztos férfi legyen, aki nem ijed meg, ha serpenyőt lát? Persze nincs könnyebb, mint elegánsan a női teendők közé sorolni a főzést, és várni, mit tesz a feleség az asztalra hétről hétre. De ez csomó nő számára egyáltalán nem lesz vonzó viselkedés.

Forrás: Shutterstock

Szerintem egy férfi igenis tudjon valamit alkotni a konyhában! Akarjon ő is ezzel kedveskedni nekem - de ha nem is azzal, hogy folyton főz, legalább azzal, hogy nem várja ezt automatikusan tőlem. Persze szerencsés eset, ha a férfi szeret főzni.

Mert nyilván azt szeretném, hogy kötelező feladatnak érezze, miközben ugyanúgy nem szereti, ahogy én sem. De ha például a pasi szeret főzni, a nő pedig nem, miért ne lehetne így? Egy kapcsolatban mindig az a fontos, hogy a két fél egyetértésre jusson, kinek mi fér bele, milyen kompromisszumokat tud kötni.

Az már más kérdés, hogy mi legyen, ha egyik fél sem szeret főzni - de akkor sem az a legjobb megoldás, hogy automatikusan a nő nyakán ragad a feladat. Lehet más megoldásokat keresni. Az a fontos szerintem, hogy ne érezze magát egyik fél sem csökkent értékűnek - csak azért, mert ő ezt a feladatot nem szeretné ellátni. Lehet, hogy nem szeretek főzni, de attól még igenis teljes értékű nő vagyok! És továbbra is tartom az álláspontot: nincs szexibb, mint egy pasi, aki a konyhában tevékenykedik - pusztán azért, mert szívesen teszi, és nekem is örömet akar szerezni vele.

Forrás: Mudra László
SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!

Nyitókép: Shutterstock

Ezek is érdekelhetnek