Hiszek benne, hogy érdemes még várni rád...

A vénséges szürke kocsi pöfékelt egyet, majd kattogó hangokkal gurult tovább a földúton. Mintha tudná, hogy még pár méter, és elérik a céljukat. A szikla mögött aztán feltűnt a hullámzó feketeség.

- Na, Dáma, megérkeztünk! - csapott az autó kormányára, majd egy pillanatra elszégyellte magát. Csak az idióták nevezik el a kocsijukat.

Becsapta maga mögött az ajtót, hátát a járgány oldalának vetette. Utoljára múlt héten járt itt. Akkor is bőven napnyugta után. A csípős szél átfújt a pulóvere apró kis lyukain - kirázta a hideg. Pedig nem volt rossz idő, még decemberhez képest sem.

Mások forró nyári napsütésben jönnek el a portugál tengerpartra, ő viszont a decembert és az éjszakát szerette. A tenger ilyenkor egy végtelen, lágy massza, melyen néhol megcsillan a Hold fénye.

Tíz éve költözött ide, azóta szerelmes ebbe a kis eldugott, barátságos öbölbe. Rajta kívül még a madár se jár erre - egyszer ugyan belefutott egy középkorú, szeretkező német párba, de szerencsére csak pár napot töltöttek a szigeten. Mira az eset után legszívesebben addig mosta volna a szemeit, amíg az emlékezetéből végleg eltűnik az összefonódó, ráncos, hájas testek képe.

Minden év decemberében megfogadta, hogy jövőre nem egyedül jön ide. Hanem valakivel, akiben ugyanúgy ott rejlik az öböl és a hullámok szeretete.

Forrás: Shuttertsock

Bár már bőven elmúlt harminc, szőke fürtjeinek és bájos mosolyának köszönhetően sosem maradt sokáig egyedül. Ezek azonban mindig csak futó kalandoknak bizonyultak - a szembejövő férfiak vagy pótanyát kerestek, vagy egyszerűen csak nem illettek hozzá.

Leroskadt a földre, behunyta fáradt szemeit. Akaratlanul is fájdalmas sóhaj tört fel belőle. Már régóta tudta, hogy nem kell mindig erősnek lenni, nem kell mindig küzdeni. A hétköznapokban persze erre van szükség, de minden évben - ha úgy érezte, elszakad a cérna - kivett pár szabadnapot, és "összetört". Ripityára. Ilyenkor napokig csak sírt, le sem törölte a könnyeit, csak hagyta, hogy maguktól felszáradjanak. Megadta magát a szomorúságnak, elmerült benne. Engedte, hadd vigye el minden erejét, nem küzdött ellene. Nem kell mindig készenlétben állni.

Közelebb ment a tengerhez, levette a tornacipőjét és a zokniját. A sötét hullámok finoman csiklandozták a talpát - csontig hatoló jeges érzés húzta össze a bőrét. Ez kellett ahhoz, hogy úgy érezze: él.

A sorsszerű találkozások meséjéből már kinőtt, de a gyakorlatiasság sem hozta meg a várt eredményt. Hiába küzdötte át magát vagy egy millió Tinder-randin. Keserű düh bizsergett a mellkasában. Elfintorodott. Mindig igyekezett jó ember maradni, a legnagyobb nehézségek ellenére is. Igazán megérdemelne már egy társat. Ez jár neki. Főleg ha arra gondol, hogy körülötte már mindenki megtalálta a párját. Az összes kolléganője, a barátnői - nem beszélve a volt iskolatársakról, akik sorra pakolják ki az esküvői képeiket a közösségi oldalakra.

Persze, a kolléganőiről pontosan tudja, hogy valójában nem boldogok. Az egyiket már hónapok óta csalja a férje, de a közös gyerek miatt nem mer szólni. Egy másik munkatársnője meg csak azért ment férjhez, mert az anyja folyton azt sulykolta belé, hogy a házasság és az anyaság teszi majd igazi nővé. Na és ott van még egy nőismerős esete, aki végig a párja barátjába volt szerelmes, de mivel mindketten szerény körülmények között nőttek fel, így a pénzesebb srácot választotta. Jobb életkörülményekre cserélte az érzéseit. Döbbenet.

Ahogy sorra vette a környezetében lévő kapcsolatokat, rájött, hogy alig tud egyet-egyet felmutatni, ami nem bűzlik messziről. Innen nézve meg még az ő szinglisége is jobb, mert legalább az nem hazugság, nem ámítás és haszonlesés. Ő csak egy tiszta szívű, tiszta érzelmekre váró nő - aki elég erős ahhoz, hogy megvárja a megfelelő embert. Akkor is, ha a másik fele épp egy nagyon távoli kontinens tengerpartján csücsül, és még évekbe telhet, mire megtalálják egymást.

Forrás: Mudra László
SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!

Nyitókép: Shutterstock

    Ezek is érdekelhetnek