Te a szeretődet választottad, ő viszont a feleségét...

Tegnapelőtt találkoztam Évával, egy régi jó ismerősömmel, aki - nincs mit szépíteni - évek óta csalja a férjét. A mostani viszonya már nem az első. Megemésztett több szeretőt is az évek alatt, de azok közül egyikhez sem fűződtek érzelmei.

Most viszont úgy viselkedik, mint akinek elment az esze: beleszeretett egy másik férfiba, de összeköltözni nem tudna vele, mert ő sem független. Ez a sztori akár egy szokványos szerelmi háromszög is lehetne, ha Éva férje nem tudta volna meg, hogy felszarvazták. De megtudta, és most el akar válni - sőt, a gyerekeket is ő szeretné továbbnevelni.

A baj akkor kezdődött, amikor Éva és a szeretője együtt töltöttek egy estét, és hazafelé egy kisebb baleset miatt kórházba kerültek kivizsgálásra. Persze a nő nem tudott hihető magyarázatot adni arra, hogy miért volt Petivel egy kocsiban - így derült ki a titkos kapcsolatuk.

Balázsnak a férjnek ekkor gyulladt fény a fejében, ami egy tőrdöféssel ért fel. Összeállt neki, hogy a szeretett felesége hova jár minden héten edzés helyett... Aztán az életük korábbi filmkockái is a helyükre kerültek, és a férj ráeszmélt, hogy nem Peti az első ember, akivel megcsalták.

Visszatérve Évára, ő úgy képzelte, hogy maradjon minden a régiben: ne váljanak el, mert így a gyerekek sem tudnak meg semmit a történtekből. Nekik úgyis mindegy, hogy sportolni vagy szórakozni jár-e el az anyjuk hetente pár alkalommal. Balázsnak ez persze nem járható út, hiszen érthető módon nem tud tovább együtt élni vele. Hiába szereti a nőt, nem tud túllendülni azon, hogy félrelépéssel oldotta meg a párkapcsolati gondjaikat.

Neki határozott elképzelése van a jövőt illetően: eltökélte, hogy beadja a válókeresetet, azzal a kitélellel, hogy a gyermekeik nála legyenek elhelyezve. Mivel nem ő volt az, aki elhagyta a hitvesi ágyat - és nem ő volt az, aki otthon hagyta a kiskorú gyerekeket, mert felforrt a vére -, így nincs mit titkolnia, nincs mitől tartania.

Forrás: Shutterstock

Ha Péter, a történet harmadik szereplője, független lenne, nem volna akadálya annak, hogy Éva odaköltözzön. A legnagyobb "baj" az, hogy nem is akar elválni. Mert náluk még úgy tudják otthon, hogy ő egy hűséges, feddhetetlen férj, akinek csak a családja számít, és csak nekik él.

Ő helyén tudja kezelni a kapcsolatot, Éva pedig nem. Érzelmeket is belevitt, amit ez esetben nem lett volna szabad. Pedig az egyik barátnője figyelmeztette, hogy zárja be a szívét, és csak a karjait tárja ki Peti előtt, de nem hallgatott az intelmekre - most pedig itt áll egy válás küszöbén.

Nem akarja elhagyni a gyerekeit, de Petit sem szeretné elveszíteni. És mivel a férje úgy döntött, hogy ő szeretné nevelni a gyerekeket, ezért ő fog költözni a közösen épített házból. Nem aggódik, nincs lelkiismeret-furdalása sem, mert a gyerekek jó helyen lesznek az apjuknál - és legalább a vagyonfelezésből kapott pénzen vehet egy kisebb házat, ahol akadálytalanul találkozhat szíve választottjával. Aztán majd minden második hétvégén vele lesznek a gyerekek, így nekik sem fog annyira hiányozni.

Hát mit mondjak...? Leültem ettől az egésztől.

Nem az viselt meg, hogy félrelépett, hiszen erre rengeteg példa akad a történelemben, hanem az, hogy Éva tényleg kifordult önmagából. Lehet, hogy valóban elment az esze, hogy el tudja hagyni a gyerekeit egy idegen férfiért - akivel még csak nem is tud tiszta, előremutató, valódi kapcsolatot kialakítani...

Éva történetét Molnár Csanád jegyezte le.

Forrás: Mudra László
SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!

Nyitókép: Shutterstock

    Ezt olvastad már?