2024. máj. 9., csütörtök Alberta, Benigna, Domokos, Fehérke, Hófehérke
választás Molnár Csanád megcsalás félrelépés házasság szerető
Tegnapelőtt találkoztam Évával, egy régi jó ismerősömmel, aki - nincs mit szépíteni - évek óta csalja a férjét. A mostani viszonya már nem az első. Megemésztett több szeretőt is az évek alatt, de azok közül egyikhez sem fűződtek érzelmei.

Most viszont úgy viselkedik, mint akinek elment az esze: beleszeretett egy másik férfiba, de összeköltözni nem tudna vele, mert ő sem független. Ez a sztori akár egy szokványos szerelmi háromszög is lehetne, ha Éva férje nem tudta volna meg, hogy felszarvazták. De megtudta, és most el akar válni - sőt, a gyerekeket is ő szeretné továbbnevelni.

A baj akkor kezdődött, amikor Éva és a szeretője együtt töltöttek egy estét, és hazafelé egy kisebb baleset miatt kórházba kerültek kivizsgálásra. Persze a nő nem tudott hihető magyarázatot adni arra, hogy miért volt Petivel egy kocsiban - így derült ki a titkos kapcsolatuk.

Balázsnak a férjnek ekkor gyulladt fény a fejében, ami egy tőrdöféssel ért fel. Összeállt neki, hogy a szeretett felesége hova jár minden héten edzés helyett... Aztán az életük korábbi filmkockái is a helyükre kerültek, és a férj ráeszmélt, hogy nem Peti az első ember, akivel megcsalták.

Visszatérve Évára, ő úgy képzelte, hogy maradjon minden a régiben: ne váljanak el, mert így a gyerekek sem tudnak meg semmit a történtekből. Nekik úgyis mindegy, hogy sportolni vagy szórakozni jár-e el az anyjuk hetente pár alkalommal. Balázsnak ez persze nem járható út, hiszen érthető módon nem tud tovább együtt élni vele. Hiába szereti a nőt, nem tud túllendülni azon, hogy félrelépéssel oldotta meg a párkapcsolati gondjaikat.

Neki határozott elképzelése van a jövőt illetően: eltökélte, hogy beadja a válókeresetet, azzal a kitélellel, hogy a gyermekeik nála legyenek elhelyezve. Mivel nem ő volt az, aki elhagyta a hitvesi ágyat - és nem ő volt az, aki otthon hagyta a kiskorú gyerekeket, mert felforrt a vére -, így nincs mit titkolnia, nincs mitől tartania.

Forrás: Shutterstock

Ha Péter, a történet harmadik szereplője, független lenne, nem volna akadálya annak, hogy Éva odaköltözzön. A legnagyobb "baj" az, hogy nem is akar elválni. Mert náluk még úgy tudják otthon, hogy ő egy hűséges, feddhetetlen férj, akinek csak a családja számít, és csak nekik él.

Ő helyén tudja kezelni a kapcsolatot, Éva pedig nem. Érzelmeket is belevitt, amit ez esetben nem lett volna szabad. Pedig az egyik barátnője figyelmeztette, hogy zárja be a szívét, és csak a karjait tárja ki Peti előtt, de nem hallgatott az intelmekre - most pedig itt áll egy válás küszöbén.

Nem akarja elhagyni a gyerekeit, de Petit sem szeretné elveszíteni. És mivel a férje úgy döntött, hogy ő szeretné nevelni a gyerekeket, ezért ő fog költözni a közösen épített házból. Nem aggódik, nincs lelkiismeret-furdalása sem, mert a gyerekek jó helyen lesznek az apjuknál - és legalább a vagyonfelezésből kapott pénzen vehet egy kisebb házat, ahol akadálytalanul találkozhat szíve választottjával. Aztán majd minden második hétvégén vele lesznek a gyerekek, így nekik sem fog annyira hiányozni.

Hát mit mondjak...? Leültem ettől az egésztől.

Nem az viselt meg, hogy félrelépett, hiszen erre rengeteg példa akad a történelemben, hanem az, hogy Éva tényleg kifordult önmagából. Lehet, hogy valóban elment az esze, hogy el tudja hagyni a gyerekeit egy idegen férfiért - akivel még csak nem is tud tiszta, előremutató, valódi kapcsolatot kialakítani...

Éva történetét Molnár Csanád jegyezte le.

SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!
Forrás: Mudra László

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.