3+1 embertípus, akiktől azonnal hülyét kapok!

Bizonyára téged is idegesítenek bizonyos embertípusok. Nálam van egy pár olyan, akiktől enyhén szólva is hülyét kapok. Ezekből hoztam nektek ízelítőt.

1. A mártír

Ő az, aki folyton-folyvást mindenki mást maga elé helyez. Amit csinál, az sosem öncélú. Ő kizárólag miattad/miattam áldozta fel a karrierjét. Onnan ismered fel a legkönnyebben, hogy rezzenéstelen arccal vállalja magára a legnehezebb feladatot is. Miután végigszenvedte és egyáltalán nem élvezte, elvárja, hogy piedesztálra emeljék. Úton-útfélen hangoztatja, hogy ő ezt is megtette érted vagy a közösségért, vagy bármi másért, amiről azt hiszi, hogy nemes célt szolgál.

A mártírság velejárója a szerénység. Csodálkozva néz rád, ha véletlenül szóvá teszed, és közli, hogy ez semmiség, és csak természetes, hogy ő ezt megcsinálta.

A szerénysége álszerénység, mert közben dicséretet vár érte. A mártír tulajdonképpen faarccal áldozza be saját magát, mégis elvárja, hogy elismerjék a tetteit. Mostanában egészen gyorsan felismerem és messziről elkerülöm őket.

2. A fontoskodó

Őt megtalálhatod minden munkahelyen. Neked is biztos akad egy olyan kollégád, aki mindig jobban tud mindent mindenkinél - és igyekszik úgy helyezkedni, hogy a vezetőség felfigyeljen rá. Néha tényleg letesz valamit az asztalra, de legtöbbször mással végezteti el a munkát, majd fontoskodva saját ötletként tárja a főnök elé. Magáról semmit nem mond, de igyekszik mindenki másból kiszedni a magánélete részleteit - és abban a szerepben tetszelegni, hogy vele milyen bizalmi viszonyban van mindenki.

Nagy játékos, de többnyire önző. Igyekszik jól értesültnek tűnni, mindenhez van hozzáfűznivalója, látványosan érdeklődő a legunalmasabb meetingen is. Veled, pór halandóval, érezteti, hogy ő kiváltságos. Ha valami nagy horderejű feladat van, természetesen ő jut először a vezető eszébe. Nem azért, mert annyira rátermett, hanem mert mindig úgy helyezkedik, hogy észrevegyék. Tesz azért, hogy emlékezzenek rá.

Sosem értettem ezt a típust, mert amikor végül hatalmat kap a kezébe, borzasztó főnök válik belőle, és többnyire arroganciával leplezi hiányosságait. Ő az, aki vezetőként érinthetetlen. Sosem jutsz be hozzá...

Ha ő nem a kollégád, hanem mondjuk, a szomszédod, akkor mindig tudni akarja, mit csináltatok, hol jártatok, hogy áll a gyereked matekból és így tovább. Általában bizalmasan súgja meg, hogy a szomszéd új autót vesz, ő már tudja, mert látta az autószalon előtt... De szerencsére otthon lehetőséged nyílik valami olyanra, amit egy munkahelyen nem tehetsz meg: be tudod csukni előtte az ajtót. :D

Hasznát akkor veszed, ha ő megy el a lakógyűlésre, mert tőle mindent megtudsz majd. Nyugodtan rábízhatod egy nyaralás idejére a lakásodat/háziállatodat/virágaidat, mert még a ház előtt parkoló kocsik rendszámát is feljegyzi.

Forrás: Shutterstock

3. A tutyimutyi

Ő az előbbi ellentéte. Kábé észre sem veszed, hogy létezik - ha mégis, akkor kizárólag olyan szituációban találkozol vele, amikor sietnél, de miatta nem tudsz. Ő az, aki nem zavartatja magát a boltban: képes fél óráig vacillálni azon, hogy melyik terméket válassza, akkor is, ha mögötte már kilométeres a sor.

Ha ő nézi meg elsőként az eladásra váró lakásodat, még fél év múlva is képes felhívni valami piszlicsáré kérdéssel - és csodálkozik rajta, ha azt mondod, hogy már eladtad az ingatlant.Autóvezetéskor kis túlzással három lámpát is megvár, míg átmegy egy kereszteződésen, az autópályán pedig rendületlenül 100-zal araszol a belső sávban.

+1 A ki, ha én nem?! Avagy nekem mindent (is) szabad!

Ő az, aki a kutyáját/gyerekét úgy sétáltatja a kerékpárúton, hogy nem férsz el mellette. Ha szólsz, neki áll feljebb. Vagy épp simán megáll a tömeg közepén cipőt kötni - mondjuk, a pályaudvaron, ahol alig győzik kikerülni az emberek. Őt mindez egyáltalán nem zavarja.

Ha ennél mélyebb kapcsolatba kerülsz vele, akkor hamar rájössz, hogy őt egyáltalán nem érdeklik a szabályok. Tesz rá, hogy te mit gondolsz, az a jó, amit ő kitalált. Beszélgetni lehetetlen vele, mert a második mondat után már saját magáról beszél.

Általában "Bezzeg nekem..." vagy a "Velem meg az történt..." kezdetű mondatokkal társalog. Simán megrágja a péksütit, mielőtt a kasszához vinné, mert neki ezt is lehet. Elfoglal a kocsijával két parkolóhelyet, mert ő megteheti. Ezt a típust szerintem nem kell sokáig ragoznom, tuti ismered.

Hangsúlyozni szeretném, hogy ők engem idegesítenek, lehet, téged egyáltalán nem. Ha mégis, melyik dühít fel a legjobban?

Forrás: Mudra László
SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!

Nyitókép: Shutterstock

Ezek is érdekelhetnek