királynő nők nőtípus kurtizán S. Tóth Anikó anyácska jellemzők
Van a Királynő, az Anyácska és a Kurtizán. De ha árnyalni szeretném a képet, akkor még két típust ide kellene sorolnom: ez pedig az Amazon és... na igen, Nettike.

Nettike valóban létezik. Ő az a kis csücsöri, fiatalka falatka, aki tulajdonképpen bármelyik fő kategóriához tartozhatna, ha kialakult volna a személyisége. Nettikét babusgatni, gyámolítani kell - mert önállóságra nem képes, viszont a márkás cuccokat szereti. És persze azt is, ha valaki ellátja testi és lelki, de inkább anyagi javakkal.

Nettike, ha Amazon, akkor meg is harcol mindezért. Ha benne van a Királynő faktor, akkor az istenekhez hasonló úri szépsége előtt hevernek a pasik, és szolgálni akarják. Ha pedig a Kurtizán tényező dominál nála, nos, akkor a testi vonzerejével manipulál.Nettike lehet egyébként elesett is, ilyenkor kislányos énjével keríti hatalmába a szerencsétlen férfiakat, akik a fél karjukat odaadják azért, hogy állatkerti gondozójául szegődhessenek.

Mielőtt a többieket is sorba venném, megjegyzem, hogy tiszta kategóriák természetesen nem léteznek, mindenkiben keveredhetnek az alapvető jellemzők, sőt, egyes életszakaszonként más és más énünket hozzuk elő.

Az Anyácska

Amire gyermekkorunk óta vágyunk. Ezt éljük meg, mikor kicsiként babázgatunk, fodrászkodunk, főzőcskézünk. Anyácska gondoskodó, szoknyája alatt elfér az egész család, és persze az odasöpört gond, baj és fájdalom is. Anyácska, ha mártír, akkor helikopterszülővé válik, nem engedi el a gyerek kezét, és gondoskodásba fojtja a bánatát. De egyébként fantasztikusan főz, megbízható, mindig tudja, mikor van szülői értekezlet, és elmosogat a család után. Ne bántsa senki az Anyácskákat, érte élnek-halnak a fiúgyermekek, akik később egy domináns anya uralma alatt papucsférjként tengetik életüket.

Anyácska az, akit irigylünk, mert nyugodt és békés otthont teremt, melegséget áraszt, és családi ünneppé varázsolja a karácsonyt. Aggódik és megold dolgokat, néha túlsúllyal küzd, de mindig ott van neked, veled, és talán csak ritkán követel egy kis figyelmet és időt magának.

A Királynő

Ő ezzel szemben méltóságos, büszke és uralkodó. Ellentmondást nem tűr, sokszor rideg, céltudatos, független, magasra tartott fejjel lép át a földi halandókon, és azt sugallja, hogy az élet rendkívüli dolgokra teremtette. A királynő legtöbbször magányos, de ez nem zavarja, vagy nem vallja be. Csillogó elméje, magabiztossága, eleganciája magával ragadó.

Forrás: Shutterstock

Szolgáld, ezt közvetíti, és azt is, hogy ő nem hajlik. A Királynő gerince egyenes, jó társad a bajban, mert megtanít a méltóságra, erős és egyértelmű. Segít, ha elesel, de nem küzd helyetted. Megtanít arra, hogy miként járj felemelt fejjel, és hogyan ne alázkodj meg. Megtanít arra, hol húzódnak a határok, mit jelent nemet mondani, és mit jelent elutasítani a méltatlan dolgokat.

Kedvencem, a Kurtizán

Ne becsüld le a Kurtizánt, sokat tud, ismeri a lélek rejtelmeit, tűpontosan talál rá a gyenge pontokra, fegyvere az erotika és az empátia. Nem a pénzért árult élvezet teszi Kurtizánná, hanem a módszer, ahogy a szenvedélyen, érzelmeken át közelíti meg a másik embert. Játékosságával, örökös tettrekészségével, csillogó humorával és rugalmas gondolkodásával egész udvartartásokat képes maga körül mozgatni, szálakat gabalyítani, érzéseket előcsalni és azokon át manipulálni.

Nem, a Kurtizán nem bűnösebb vagy rosszabb, mint a Királynő vagy az Anyácska. Egyszerűen csak nincsenek falak körülötte, a saját szabályai szerint él, szabadsága az egekig emeli.

És ott van még az Amazon.

A harcos, a rettenthetetlen, a világvándor, a lázadó, az úton lévő, a szabadság maga, a tettek és vágyak megvadult lován száguldó nő. Képzeljük csak el az Amazon Anyácskát, micsoda erőt képvisel egy családban! Az Amazon Királynőbe bele sem gondolok, hiszen ha a Királynő ennyi energiával dolgozik, akkor messze túllép saját birodalma határain, és veszélyessé válik.

Az Amazon Kurtizán jellemzők keveréke az életélvezet maga. Semmi sem állítja meg, vele az élet felfedezés és mámor, de veszélyes és kockázatos. Nem fog érted felelősséget vállalni, és bármikor elhagy, ha úgy tartja kedve - viszont a komfortzónádat érdemes vele elhagynod, kalandban nem lesz hiány.

Nekünk, nőknek, az a feladatunk, hogy megkeressük és megismerjük önmagunkban ezeket a nőket, és megbocsássuk magunknak, ha valamelyik szerepben túl sokáig időztünk, vagy valamelyik szerepet visszautasítottuk. Neked melyik a szerepálmod?

S. Tóth Anikó

SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!Forrás: Mudra László

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.