Uraim! Miért nem tudtok már kitartóan randizni se?

- Két hónap alatt elmúlik a PR időszak? - kérdezte Zsófi. Kriszti rosszallóan rázta a fejét.

- Nem, már hogy múlna el? - mondta. Noémi azonban leintette.

- Igenis, elmúlik. Minden férfinál lecsendesedik a kezdeti rajongás, ez természetes.

- Na de ilyen rövid idő alatt? - hitetlenkedett Zsófi.

- Igen, nekem minden barátom így viselkedett rövid időn belül.

- Akkor nem a jó emberekkel kezdtél - ingatta tovább a fejét Zsófi. - Mert már hogy a manóba lenne ez így? Két hónap után még felfelé szokás tekerni a hőfokot, és nem gyújtólángra állítani.

Na, de kezdjük a történet elején, amikor még idilli volt a kép! Zsófi talált magának egy rendes fiút, aki nem csupán megbízható volt, de mellette érezte talán először életében, hogy ő is fontos. A srác ölelte, csókolta, simogatta, és a tenyerén hordozta. Egyik éttermet próbálták ki a másik után, sülve-főve együtt voltak, és a férfi száz és egy programra invitálta. A lány hiába is erősködött, hogy legalább néha ő állja a belépőket, mindig a férfi fizetett. Ha fontos dolga volt, akkor is felugrott még hozzá előtte egy csókra.

Kb. két hónapig tartott a lendület. Ekkor lecsökkentek a találkozások, nem volt már spontán érintés, "lopott" percek, sőt, ha találkoztak, akkor is mással telefonált, vagy csak nézte a tévét. A csókolózásból szájra puszi lett, már ha volt olyan, és Zsófi még az ölelgetésnek is búcsút mondhatott - a szexről nem is beszélve. Ha volt egy héten egyszer, már akkor összetehette a kezét.

"Ennyi lenne egy kapcsolat?" - emésztette magát. Tudta, hogy Viktor nem csalja meg, és rendes ember, hiszen keményen dolgozik. De nem tudta mire vélni a pálfordulást. Mert szerinte az normális, hogy ilyen rövid idő alatt olyanokká váljanak, mint a negyven éves házasok.

Kolléganői lebegtek a szeme előtt. Az egyik sok éve már, hogy megtalálta a párját, de még mind a mai napig órákon át gügyögnek egymásnak a telefonba, ha nem lehetnek együtt. Igaz, hogy ezt ő túlzásnak tartja, és nem erre vágyik, de ott volt a másik munkatársnője. Na, az ő férje ugyanezeket a tüneteket mutatta, mint Viktor, ami miatt többször válságba is került a házasságuk.

Forrás: Shutterstock

Jenő ugyanis képtelen volt az intimitásra. Az ölelés, a csók, a simogatás számára nem jelentettek sokat. Így aztán nem is gyakorolta őket. Ezért időről időre mindig kellett neki egy kis nógatás, hogy észrevegye magát. Így döcögött át a szekerük a hétköznapok göröngyein.

Na jó, de Jenőről tudták ezt, de akkor Viktor miért mutatta magát az elején másnak, mint amilyen a valóságban? Csak tudja, hogy minderre szükség van, ha az igyekvős időszakban még figyelmet fordított ezekre!

Mert igenis, Zsófinak több intimitásra van szüksége. Hogy érezze, fontos a másiknak. Érezze a törődést, az odafigyelést. Nem, nem kell, hogy állandóan éttermekbe hordja, de fontos, hogy megsimogassa, hogy átölelje, hogy érezze azt a fajta melegséget, amit csak a szeretett ember testének közelsége és érintése tud megadni. És úgy döntött, nem kertel, hanem a férfi elé áll, mielőtt még kirobbanna belőle az elégedetlenség, vagy teljesen elhalna az igénye a másikra.

- Viktor, nekem több intimitásra van szükségem - mondta. - Mindig lesznek az életben nehézségek, amikor is százfelé kell megfelelni, és elfáradunk majd, de egyet ne feledj! Soha nem lehetsz túl fáradt ahhoz, hogy megsimogasd a másikat, vagy csak megöleld, ha valóban fontos neked és vele tervezed a jövőd.

Azóta Viktor jobban odafigyel Zsófira, hiszen rájött, hogy ha csupán a közös életük anyagi hátterének megteremtésére koncentrál, könnyen odajuthat, hogy nem lesz, akivel élvezze is majd azt.

Forrás: Mudra László
SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!

Nyitókép: Shutterstock

    Ezt olvastad már?