valóság kiábrándító Matiszkó Melinda gondok
A telefonom ébresztője nélkül ébredtem a felkelő Nap fényeire és a varjak károgására. Az éjszaka nyomait látni az arcomon, s az ágy melegét még érezni a bőrömön. Szeretem a reggeleket.

A csendes, nyugodt reggeleket. Élvezem, hogy nincs zaj, nincsenek emberek, nincs "civilizáció", nem akarnak befolyásolni, nem akarnak meggyőzni, nem kell viselkedni. Páncél, álarc és mindenféle magamra aggatott szerep nélkül létezhetek.

A narancssárga színben úszó konyhám ablakánál a gőzölgő teám fölé hajolva, tisztulnak az érzések. Nem gondolok semmire. Nem akarok semmire gondolni. Csak jelen akarok lenni, hogy ebből a minden érzékszervemre ható idillből minél többet tudjak elraktározni.

De a levegő egyre feszültebb, és a valóság beszivárog az erkélyen át. Dudáló autók, ajtót csapkodó szomszédok, liftek föl-alá ugrálása, buszok, teherkocsik bűze. Csak néhány percet kérek még. Hadd maradjak az erőszakosan rám zúduló világon kívül! De nem tudok tovább ellenállni, és beengedem mindazt, ami körülvesz.

Forrás: Shutterstock

Kedvetlenség, fáradtság tör rám. A határidőnaplóm bejegyzései egyszerre rohamoznak meg, és legszívesebben ki sem mozdulnék a lakásból. Délelőtt két megbeszélés egymás után, délután hivatali ügyek intézése, majd kávézás a barátnőmmel. Most úgy érzem, még ehhez sincs energiám.

Már a kifogásokon gondolkodom, milyen indokkal tudnám lemondani a találkát, mikor a párom, még az álom illatába burkolózva, mosolyogva köszön: "Jó reggelt!" Átöleli a derekam, finoman megpuszilja a vállam, és már ketten vagyunk a rohanó élet összes nyűgével szemben.

A mellkasába fúrom az arcom, és tudom: a közös jövőnk "kötött pulcsija", ha kell, megvéd, és nem vagyok egyedül. Jólesik, hogy van valaki, aki enyhítheti a mindennapok súlyát. Lehet ez egy kisember, aki két kis tenyerével átkarolja a lábad szárát és csillogó szemekkel néz föl rád. Vagy egy farkát csóváló, nedves orrát az arcodhoz nyomó barát, aki feltétel nélkül elfogad és melletted áll. Ilyenkor egy pillanat alatt elszáll minden fáradtság.

Dacolj a téged is megfertőzni akaró kiábrándultsággal, fásultsággal! Táncolj, énekelj a kedvenc zenédre a konyhádban, és ne engedd, hogy bárki elvegye tőled az örömöt, amit a napfény és az új nap lehetőségei adnak!

SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.