párkeresés panaszkodás lúzer Berill Shero ismerkedés
- Nem hiszem el, hogy megint ez történik, elegem van! Semmi értelme az életemnek, még a kövér és büdös Hisztike is talál magának pasit, én meg mindig melléfogok - hadarta Helga egy este sírva a telefonba.

Gyorsan magamra kaptam egy melegítőt, és miközben a barátnőm lakása felé tartottam, erősítésnek hívtam Petrát is, gyanítva, hogy mindkettőnk józan eszére szükség lesz.Helga ugyanis rendszeresen belenyúlt a "tuti" pasikba.

Pszichológus segített neki elengedni az otthonról hozott mintát, mert egy időben rendszeresen megmentendő egyedeket cipelt haza, akiknek több közös jellemzőjük is volt. Például neki kellett volna eltartania őket, mert szegények. Esetleg épp elváltak és anyagilag lenullázódtak. Vagy nem rég (négy-öt éve) váltak munkanélkülivé. Megviselte őket a kutyájuk/macskájuk/anyukájuk/akárkijük halála, emiatt gyógyszerbe/alkoholba - és még ki tudja, mibe - fojtották a bánatukat.

Néhány év után azonban már szépen felismerte az ilyen alakokat, és remekül távol tartotta magát tőlük. Viszont még mindig maradt három típus. A szélhámos: elhitette vele, hogy őt szeretné, közben meg más nőket is hajkurászott. A nős/foglalt - ehhez nincs mit hozzáfűzni. A külföldi vagy külföldön élő.Kíváncsian vártuk, ma melyik lesz terítéken.

Ha fogadtam volna, tuti nyerek, mert a fent említettek közül a külföldi volt porondon. Helga elmesélte, hogy regisztrált egy társkeresőre, ahol egy normális magyar sem írt rá, csak a németeknél élő és dolgozó Misi. Néhány hónapja már leveleztek, Helga az üzeneteire kelt, és azokkal aludt el. A fiú mindenre odafigyelt. Egy dolog jelentett leküzdhetetlen akadályt, a távolság.

És a barátnőnk ezen bukott ki. Hogy a járvány miatt sosem találkozik álmai pasijával, pedig milyen jól megvannak. Aztán a következő percben azon kesergett, hogy Misi is tuti szélhámos, már rég hazajöhetett volna, mikor még nem volt ilyen szigorú a határzár. Biztos van kint valakije, vele meg csak szórakozik.

Forrás: Shutterstock

Egyébként is csak úgy dőlt belőle a panasz: Utálja, hogy mindig a bátyját kell megkérnie, ha a kocsiján van valami javítani való. A szomszéd férjét kell áthívnia a sürgős, szerelésre szoruló háztartási eszközök miatt, és ráadásul évek óta nem kefélt egy jót. Sőt, lassan már rosszat se.

A panaszáradatnak se vége, se hossza nem volt, nem sikerült közbevágnunk. Nyilván Misi kapcsán semmi okosat nem tudtunk mondani, hiszen a virtuális kapcsolatból még nem derül ki a jelleme. A többit meg maximálisan megértettük és átéreztük. Egyedülálló nőként sok minden nehezebb, de a dolog előnyeire is felhívtuk Helga figyelmét.

Talpraesett, és önállóan is egészen jól menedzseli az életét. Itt azonban elérkeztünk a következő problémához: a barátnőnk gondolatai csapongani kezdtek. A korábbi sírás után most az jött, hogy felmond a munkahelyén és külföldre költözik, mert Misivel már a gyerekvállalás kérdését is megbeszélték. Meg azt is, hol lenne a legjobb lakni és hány fő előtt esküdnének.

Igyekeztünk higgadtan hatni rá, hogy személyes találkozó nélkül egyelőre légvárat épít, de addigra már úgy belelovallta magát, hogy megkaptuk, irigyeljük a tökéletes életét.

Megkérdeztem tőle: ha ennyire oké minden, miért hívott át? És mitől támadtak kétségei Misit illetően? Erre magába roskadt, és azt mondta, hogy a múlt hét óta nem beszéltek, amikor egy nő sétált bele a videóhívásba és csak azt hajtogatta, hogy "Ich entschuldige mich." Mire Helga lecsapta a telefont, és azóta nem reagált Misi hívásaira és üzeneteire.

Ráment az éjszakánk, de végül csak meggyőztük, hogy hívja fel a fiút és beszéljék ezt meg, hiszen fontos lehet, ha egy ilyen kiborulás után is keresi. Most pedig mindannyian izgatottan várjuk, hogy mi lesz a történet folytatása...

SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.