párkapcsolat boldogtalanság Berencsi Mazsi boldogság
Az osztály legkisebb, legkövérebb és legszemüvegesebb kislánya az első padban morzsolgatta a radírgumit a véresre tépkedett kis ujjai közt. Dórika teljes erőből harapta az ajkát, hogy meg se rezzenjen a csattanósra rágott papírgalacsinok újabb találatára. A füzetre gondolt.

Teleírt egy egész vonalast, gyöngybetűkkel. Még néhány színes kis rajzocskát is készített a szöveg mellé. A kis történet egy nyomozóról szólt, aki gyilkosokat és emberrablókat üldözött. Az utolsó pár oldalon már majdnem kiszabadította a pincéből a gyerekeket, amikor a lapok fogyni kezdtek. A betűk is összebújtak félelmükben, úgy reszkettek, a nyomozó pedig életét vesztette az akció közben.
Kicsengetéskor már a kezében szorongatta a füzetet, de hang alig jött ki a torkán, csak suttogta, hogy:

- "Tanárnő, meg tetszene nézni..."

- "Szemüveges pápa, szájában a lába!" - hallotta oldalról, úgyhogy inkább begyűrte a füzetkét a padba, és elrohant.

Az általános iskolát végigküzdötte, a gimnáziumi éveken magányosan, de jó eredménnyel tuszkolta át magát. Az egyetem végeztével csak abban volt biztos, hogy a szülővárosától minél távolabb szeretne munkát találni, a fiúval együtt, akivel titokban szinte együtt éltek.

A családja ezt hálátlanságnak és a rá jellemző felelőtlenségnek találta. Így találomra választott egyet a tőlük kapott kisvárosi álláshirdetésekből, és nekiült az önéletrajznak. Úgysem hívják majd be, ha meg mégis, nem őt választják, nyugtatta magát.

- Hobbit is muszáj beírni! - oktatta ki a lakótársa, aki a CV-t lektorálta.

- De mit? Hogy szeretek olvasni? Ne viccelj... még a végén pszichopatának néznek.

- Akkor valami sportot. Csapatjátékot, az jól veszi ki magát.

Végül a két félév kötelező kosárlabda jutott eszébe. Bár fogalma nem volt a játékszabályokról sem, beírta. "Látom, kosarazik. Én meg edző voltam fiatalkoromban. Nos, az önéletrajza sokat nem mond, tapasztalata semmi, de tudja, mit? Kap egy lehetőséget" - hangzott az interjún a válasz. Maradt. A nagyvárosi cég állásajánlatát visszautasító mailt már az édesanyja lektorálta...

Forrás: Shutterstock

- Legyél a feleségem! Északon jó messze lennénk mindenkitől, és munka ott is van. Így terveztük! - emlékeztette a fiú, akibe még mindig reménykedve kapaszkodott.

- Nem lehet... Miért nem próbálsz meg te ide jönni?

- Nem vagyok hajlandó a családod közelében lakni. Két lehetőséged van: jössz velem, vagy maradsz, és köztünk mindennek vége.

Maradt. Már harmadik éve dolgozott a cégnél, kora reggeltől, amíg csak látott, hogy ne legyen ideje sírni. Miután hazaért, azt mondta otthon, bulizni megy, de közben visszaosont az irodába, és bulldog módra termelte a papírhalmokat. A munkáját imádta, csak néha mélázott el. A copfos, magának való kolléga vállát méregette. Ha egyszer odahajtaná a fejét, vajon elférne?

- Van kedved sütizni szombaton? - állt elé egy nap a vállak tulajdonosa. Dóri meglepetésében nem jutott szóhoz, csak bólintott.

Zsombor öt év után otthagyta a céget, ahol megismerkedtek, de a copfját megtartotta. És Dórit is. Összeköltöztek, a lánynak most már lett volna miért hazamennie, a munka viszont egyre több lett, elismerés pedig nem járt. A párja egyre lelkesebben mesélt az új munkahelyéről, a paradicsomi körülményekről. Amikor néha elgurultak az épület mellett, Dóri szinte imádkozott: "Itt szeretnék dolgozni, ha valamire igazán vágyom, akkor ez az."

- Emlékszel Idára? - kacsintott rá egy este Zsombor. - Tudod, a lány az irodából. Képzeld, babát vár. Megemlítettelek a főnöknek, ha nem baj, mert Ida helyére kell majd valaki. Lenne kedved egy helyen dolgozni velem?

Dóri két méterrel a föld felett röpködött örömében. Vajon megérdemli mindezt? Vajon megdolgozott érte? Tudatosan építkezett, míg idáig jutott, vagy csak hagyta, hogy sodorja az élet magával? Bárhogy is, a lényeg, hogy boldogok - és a legjobb úton haladnak egy békés élet felé...

Élsz-halsz a SHE.HU cikkeiért?
Iratkozz fel a Cikkajánló szolgáltatásunkra, és mi elküldjük neked emailben a hét legjobb írásait, nehogy lemaradj róluk. :)
Forrás: Shutterstock

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.