viselkedés csalódás férfi cinikus tapasztalat Zavada Janka bunkó flegma
Sok férfi van, aki még mindig az igazit keresi. Akik képesek lennének egy párkapcsolatban normálisan működni: kedvesek, aranyosak, szerethetőek. Szóval, megvan bennük minden, ami egy harmonikus és izgalmas kapcsolathoz kell.

Ennek ellenére folyamatosan mellényúlnak. Nem megfelelő partnereket választanak, akik csak kihasználják és tönkreteszik őket. Természetes hát, hogy a védekezési mechanizmus beindul, és valamiképpen megpróbálják hárítani a közeledő veszélyt.

Sajnos előfordul, hogy pont emiatt valamiféle szerep mögé bújnak. Hátha akkor nem éri őket csalódás. Mert a megfelelő partner iránti vágy sosem múlik el, csak épp az óvatosság nevében másként közelítik meg a helyzetet. A felvett szerepnek köszönhetően azonban már az elején messzire űzik maguktól a lányokat...

A szkeptikus

Ő az, aki full flegmában nyomja. Mintha nem is érdekelné őt igazán ez az egész párkeresősdi. Csak idetévedt, nem volt jobb dolga, így aztán kap az alkalmon, hátha csurran-cseppen neki valami. Valójában azonban azt a mérhetetlen fájdalmat próbálja leplezni, amit a sorozatos pofonok okoztak neki. Nem akar egyből megnyílni, kimutatni, hogy valójában egy tök jó fej csávó, aki csak arra vágyna, hogy végre valaki észrevegye: igenis vannak értékei.

A cinikus

Úgy viselkedik, mint aki nem akar semmiféle kapcsolatot. Leszólja a nőket. Szidja az előző barátnőit. Megvárja, míg a csaj odamegy hozzá, hogy aztán jól porig alázza. Ám az álarc mögött ismét csak egy megsebzett fiú áll, akit túl sokszor ejtettek át. Túl sokszor hazudtak az arcába és hagyták el nevetve. Hiába a nagy felhajtás, párra vágyik ő is - de nyilvánvaló, hogy nem a járható utat választotta...

A nagyvilági macsó

Fitogtatja a pénztárcáját. Különféle sztorikat mesél arról, hogy hány nővel volt már dolga. Úgy tesz, mintha a nők csak fogyóeszközök lennének, így aztán értékük sem nagyon van. Ha azonban egy igazán őszinte pillanatában elkapnád, láthatnád, hogy az egész csak kamu. Túlságosan nagy trauma érte ahhoz, hogy normálisan tudjon viselkedni. Így viszont sajnos elszúrja a lehetőségét annak, hogy valaha is megfelelő partnert találjon. Ha egyáltalán bárkit is talál ezzel a stílussal.

A komplexussal küzdő

A másik megoldást választja. Nyíltan vállalja, hogy mekkora pofonokat kapott eddig, és már az első randin a lányra zúdítja szíve összes fájdalmát. Beszél a kétségeiről, hogy mennyire bizonytalan, és igazából azt sem tudja, mit akar. Az egyetlen biztos pont, hogy nem szeretne újra sérülni. Na már most, az őszinteség értékelendő. Ez tény. De mégsem jó, ha egy srác, akit szinte még nem is ismerünk, rögtön egy görög drámával áll elő. Nem biztos, hogy maradunk. Miért? Mert halálra rémiszt.

Mindenkinek megvan a saját keresztje. Hiszem, hogy nem minden ember velejéig romlott, csak sokszor a csalódásaik miatt viselkednek másképp, mint ahogy kellene. Jó esetben idővel feldolgozzák a múltat, és nem ragadnak bele a felvett szerepekbe - vagy találnak egy türelmes nőt, aki nem fél az álarc mögé nézni...

Élsz-halsz a SHE.HU cikkeiért?
Iratkozz fel a Cikkajánló szolgáltatásunkra, és mi elküldjük neked emailben a hét legjobb írásait, nehogy lemaradj róluk. :)
Forrás: Shutterstock

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.