bizalom férfi Kondek Emese férfiasság párkapcsolat kisfiú
Már megint összeakadtál egy kisfiúval. Várnád, hogy egyszer az életben viselkedjen férfiként, de nem. Ő marad annak, ami: egy nagy gyerek.

Biztos, hogy sokszor gondolkodtál már te is azon, hogy vajon mit miért tesznek a férfiak. Ezt mi, nők, mintha értenénk is, meg nem is. (Még hogy mi vagyunk a kiismerhetetlenek!) Valahol nagyon elrontottuk. Különben nem kapnánk azon magunkat, hogy mi irányítjuk a párkapcsolatunkat, mi beszélünk folyamatosan magunkról, a megoldandó problémákról. Mi bókolunk a férfinak, aki mellettünk fekszik, és mi erősítjük őt nagyjából az összes döntésében.

Fárasztó, hogy állandóan lelket kell öntenünk a párunkba. De az is, ha érezzük: bizonyítania kell, hogy elég jó a számunkra. Mert valójában nem elég jó nekünk...

Egy önbizalomhiányos személy mellett nem egyszerű az élet. Folyamatos huzavona, lelki egyensúly keresés, bizonytalanság. Hiszen hogyan bízhatunk valakiben, aki saját magában sem bízik? Mivel a gyerekek azok, akikben nem alakult még ki az énkép, így bűntudat nélkül nevezhetjük az önbizalom nélküli férfit kisfiúcskának. A belső problémák pedig kihatnak a külső körülményekre is. Gyakran látunk olyan 25-30 körüli vagy még idősebb férfiakat, akik nemcsak, hogy otthon laknak az anyukájukkal, de nem is akarnak ebből egyhamar kilépni.

Mintha csak az Anyám nyakán című film elfuserált adaptációját élnénk át. Rengetegszer találkoztam, randiztam ilyen alakkal. Nekik nem gond a felelősségvállalás hiánya, így végül egyedül maradtam a kapcsolati gondjaimmal. Nem léptünk egyről a kettőre, hiába téptem a szám. Ha pedig mégis fejlődtünk, annak a motorja inkább én voltam.

Forrás: AFPforum

Mit lehet tenni, ha észleljük, hogy rezeg a léc a srácnál? Először is legyünk tisztában a saját igényeinkkel! Mire, kire vágyunk igazán? Az élet ugyan kiszámíthatatlan, de miért ne írhatnánk egy listát azokról az alap személyiségjegyekről, amik tetszenek nekünk? Fontos például tudni, hogy egy, öt vagy tíz év múlva hol akarunk tartani.

Milyen típusú férfival akarunk megismerkedni? És mi a megoldás, ha például a mama kedvencével akadunk össze? A józan ítélőképességünk segíteni fog a helyzet megoldásában. Illetve az sem hátrány, ha időben felfigyelünk a jellemző jelekre: túlzott félénkség, vagy épp az önbizalomhiányt leplező tünetek, vagyis a harsányság, magamutogatás, felszínesség.

Végül pedig legyünk őszinték magunkkal és a partnerünkkel! Ha valami nem működik, kíséreljük meg legalább megbeszélni, de ha végképp nem megy a közös irány, inkább egyedül haladjunk tovább a magunk útján.

Kondek Emese

Élsz-halsz a SHE.HU cikkeiért?
Iratkozz fel a Cikkajánló szolgáltatásunkra, és mi elküldjük neked emailben a hét legjobb írásait, nehogy lemaradj róluk.
Forrás: Shutterstock

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.