halál férj Laczó Adrienn feleség levél boldogság
Kis fáziskéséssel ért el hozzám az Így jártam anyátokkal című sitcom, de bevallom, szórakoztat - nem kicsit. Az egyik részben Lily és Marshall, a friss házasok, írtak egy-egy levelet haláluk esetére, amiben instrukciókat hagytak hátra a másiknak.

Én is megteszem most ezt, mert az új közös életünk - a közelgő házasságunk - része az is, hogy felkészülünk az egyedüllétre. Íme:

Én Férjecském!

Azt mondta egyszer valaki, hogy csak két szót tanult meg az életről, de azokat igazán: megy tovább. Tudom, utálod, hogy ilyenekkel jövök, pedig még csak most kezdődik ez a hatalmas kaland. De olyan illékony a létezés - pláne a boldogság -, hogy meg kellett írnom ezt az élet használati utasítást. Azt is tudom, hogy tisztában vagy vele: ugyan kísérgetni foglak, de megpróbálok majd a minimumra szorítkozni - hogy inkább csak sugalmazzam neked, mi a helyes. Bár tudod te azt magadtól is.

Gyorsan ledarálom a legrosszabb részt: emlékszel a listára, hogy kik között kell szétosztanod a meg nem rendezett temetésemre a meg nem vásárolt koszorúk árát, ugye? Bohócdoktorok, hospice ház, háromlábú kutyák menhelye, magányos idősek gondozása. A hamvaimat a Balcsiba szórd, hogy Mufasa szavai ("Így válik teljessé az élet végtelen körforgása") beteljesedjenek! De ha addigra kiépül ez a "fa lehet belőled a halálod után" mozgalom, kéretik valami sudár csemetét varázsolni belőlem.

Ha a lenyalt kiskanalat akkor is laza eleganciával leteszed majd az asztalra, amikor már nem figyelek árgus szemekkel, hovatovább visszateszed a fiókba, akkor a tréfa kedvéért meglebegtetem neked a túlvilágról, aztán majd elmegy tőle a kedved. Azt hitted, hogy nem tudok erről a perverz szokásodról? Bájos. Ezennel közlöm veled: de. Figyelek. Rend a lelke mindennek, és én nagyon szerettem benned, hogy ezt te is így gondoltad - tíz napból kilencszer. Elmulasztottam mondani neked, amikor még lehetett volna, de jár neked az az 1 napnyi káosz. Csak a használt kanalakat, azokat tedd a mosogatótálcába, az istenért!

Forrás: Shutterstock

Egye fene, legyen macskád, de neveld kutyaként! Gazdi legyél, ne alattvaló! Ha tapsikolsz, amikor valami öröm ér - ezt tőlem lested el -, akkor ezentúl is ott leszek veled. Ne szokj le erről akkor sem, ha képtelenségnek tűnik őszintén mosolyogni, mert minden bokorban terem valami, ami miatt mégis érdemes. Ilyenkor emlékezz a tetoválásomra: "Minden varázslat"! Nem csak velem volt, és nem csak velem lehet az.

Ha úgy hagylak itt, hogy még erőd teljében lévő férfi vagy, ne merészeld sokáig siratni a szerelmünket! Nem vicceltem, amikor még életemben azt mondtam, hogy csapasd! Pont az idő előtti halálom a bizonyítéka annak, hogy túl rövid az élet. Úgyhogy utazz, ismerkedj, mi több, szeress! De ragaszkodj azokhoz a tulajdonságokhoz, amiket annyira imádtál bennem. És az új társadnak is nézd el azokat a rosszakat, amiket nekem - mert volt belőlük bőven. Tudom jól, még ha soha nem is mondtad.

Ha agg korunkban leszek olyan szívtelen dög, hogy egyedül hagylak, ezennel akkor is a lelkedre kötöm, hogy ne gubózz be. Sétálj nagyokat, szippants jókat a balatoni levegőből, és hekkezzél - ha már velem nem tehetted, mert olyan finnyás egy némber voltam. A jelszavaimat tudod. Talán akkor szerettem beléd igazán, amikor megtudtam, hogy neked is a kutyusod neve szerepel mindegyikben. Lottózz, és ha nyersz, adj belőle azoknak, akiknek negyedannyi sem jutott, mint nekünk! Ha marad utánam egy halovány lábnyom, ami valami jóhoz vezet, lépj bele, hogy mindketten odaérjünk!

Biztosan találsz majd olyan eldugott kacatokat, amik megríkatnak - ne szégyelld a könnyeidet! Bömböltesd Whitney Houston örökérvényűjét negyvenhatodszorra is, szorítsd magadhoz a rengeteg plüssömből az egyiket - hálás vagyok neked, hogy nem ítéltél el, amiért felnőtt fejjel is ragaszkodtam a megnyugtató jelenlétükhöz. De aztán nyomás kifelé a szabadba, az életbe! Mert utánam is van.

A borítékra pedig azt írom majd májusban: "Remélem, nem kell kibontanod még legalább 50 évig."

SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!
Forrás: Mudra László

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.