vásárlás viselkedés vásárló Zavada Janka bunkó tippek
Először diákként, de évekkel később főállásban is sikerült megtapasztalnom, milyen egy kasszában ülve dolgozni. Egy dologra mindenképp jó volt az ott eltöltött idő: tuti tippeket tudok nektek adni arról, hogyan legyetek igazán tapló vásárlók.

1. tipp: A bevásálókocsi a legnagyobb fegyvered

Mindig, minden körülmények között sietned kell. Mert épp elkésel a melóból, vagy rohannod kell a gyerekért, épp ellik a szomszéd macskája. Lényegtelen! Neked sietned kell, és kész! Ennek következtében nincs időd olyan apró dolgokra, mint körbenézni, hogy kinek tolod neki a kocsidat, kit löksz arrébb, kinek könyökölsz a veséjébe.

Szóval, ezt a pontot jól jegyezd meg! Otthon akár gyakorolhatsz is a lakásban fotelekkel, kisebb szekrényekkel. Így tökéletesre tudod fejleszteni a kocsi beletolását a másik tomporába.

2. tipp: A paranoia a barátod

Szintén fontos pont, amit nem lehet csak úgy átugrani: sohase legyél elégedett a kínálattal! Minden alkalommal hosszan ki kell fejtened, hogy az általad kézbe vett termék miért szar! Pontosan, ahogy hallod... Mert a másik boltban 5 forinttal olcsóbb, a harmadikban pedig többféle ízben is kapható.

Úgyhogy az, amit épp a kezedben tartasz, tulajdonképpen egy selejt. Amivel téged meg akarnak károsítani. Szemét multi!

3. tipp: Játszd el, hogy süket vagy!

Bár nyilván vannak vásárlók, akik valóban nem hallanak, ez nem mindenkire igaz. Kivéve rád! Főleg, ha szerencsétlen eladó egy nála kétszer olyan magasra pakolt raklappal lavírozik az amúgy is keskeny folyosók között. Hiába kérlel eleinte szépen, majd egyre hangosabban és kissé ingerülten. Te nem mozdulhatsz előle!

Sőt, ha igazán jól akarod csinálni, akkor néha pillants hátra, hogy mindenképp pontosan középen tudj haladni. Hidd el, ezt a játékot ők is élvezik, csak kifejezetten jól titkolják!

4. tipp: Mutasd meg, kinek hol a helye!

Jól figyelj, mert ez talán a legfontosabb dolog, amit meg kell tanulnod, ha igazi taplóvá akarsz válni. Senkit - érted? -, senkit nem engedhetsz magad elé a sorban. Nincs az az isten, hogy te bárki miatt is várakozni kényszerülj! (Ne feledd az egyes pontot! Már csak emiatt sem lehetséges.) Tudom, néha nagy a csábítás, hogy szerencsétlen másik embert azzal az egy szem zsemlével magad elé engedd. De ne tedd!

Sőt, ha igazi pro akarsz lenni, akkor még a kasszást sem engeded el, amikor épp igyekszik, hogy beüljön a helyére és elkezdje lehúzni a dolgaidat.

5. tipp: Nézd levegőnek a kasszásokat!

Ez tök egyszerű. Csupán annyit kell tenned, hogy nem szólalsz meg. Nem köszönsz, nem reagálsz. Csak üres tekintettel, meredten bámulsz a semmibe. Közben sóhajtozol. (Egyes pont!) Így természetesen nem köszönsz, mikor az eladó üdvözöl. Vágj unott arcot mellé, akár egy-két grimasz is belefér. Vagy mondjuk, kezdd el nyomkodni a telefonodat, amíg ő végez.

Aztán jöhet egy kis hőbörgés a végére, hogy nem vagy te versenyló, aki képes azt a temérdek árut ekkora sebességgel elpakolni.

+1 tipp: Legyél kreatív!

Ez csak abban az esetben működik, ha már sorban állsz. Leginkább a sor vége felé. Akkor van igazi mákod, ha ráadásul még a sor is nagy, miközben kevés kassza van nyitva. A lényeg, hogy minél bunkóbb és butább dolgokat kiabálsz be a sor elejére, annál jobb. Arra mindenképp figyelj, hogy a kasszás és lehetőleg körülötted mindenki hallja, hogy te bizony megmondod a magadét. Veled nem lehet ám packázni!

Mondhatsz ilyeneket például, hogy: "Beüljek én egy kasszába?" vagy "Mi van, nem akartok dolgozni?" De rád bízom. Legyél kreatív, adjál nekik!

SHE.HU Kibeszélő!
Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Katt IDE, és mondd el nekünk!
Forrás: Mudra László

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.